Ja was pogodzę!
Krzychu – jeśli szef ma trochę oleju w głowie i ciut wyobraźni – to wie, jaka złota rączka się mu trafiła. Od wjazdu dostanie podwyżkę żeby nie polazł do konkurencji .
Bo tu jest raczej problem w tym,żebyś kiedyś sam spróbował zrobić takie zdjęcie i mógł powiedzieć nam – dało się baranki ... dało tylko wy nie umiecie.
Skoro nie ma znaczenia, kto czym i jaki efekt osiąga – to, po co te wasze opisy, czym wykonujecie zdjęcia.
Dla mnie to podstawowa informacja, z kim mam przyjemność. Czyli pokaż mi swoje zdjęcia i sprzęt – a powiem Ci, co naprawdę znaczysz w świecie fotografii.
Chodzi o poznanie sprzętu i wyciskanie z niego MAXA. A nie ślepe rozglądanie się tylko za ładnymi fotkami – to przecież forum dal profesjonalistów, którzy powinni brać wszystkie aspekty sprawy pod uwagę, – na które „zwykli” śmiertelnicy nie zwracają uwagi.
To nie dla turystów na Krupówkach, którzy lecą z drugiej strony ulicy krzycząc, – o jaki śliczny jeleń na rykowisku.
Do czasu, kiedy nie zobaczymy, co Ty potrafisz – nie możemy ocenić twojej wiarygodności i sądów wypowiadanych w tej konkretnej sprawie (tej dziedzinie fotografii) jako expreta.
Bardzo chętnie posłucham konkretnych rad, które pomogą nam robić jeszcze lepsze zdjęcia.
Ale jeśli ktoś zaczyna wypowiedz na samym początku z grubej rury :
„Zdjęcia są jakościowo tragiczne i niewiele dla nich widać. Rozumiem (wydaje mi się) ideę łapania samolotów na, przelotówkach, ale od strony fotograficznej to jest generalnie beznadzieja w większości przypadków.”
Sorry.. ale prawdziwy Expert mówi, co poprawić i jak to zrobić, a nie odstawia sceny pierwszych krytyków z filmu „Historia Świata” osiując malunek ścienny pierwszych ludzi i ich przy okazji.
Mija 7 strona postów i żadnej rady ! Żadnych konkretów ! To o co chodzi?
Tylko o głupią krytykę?
Niemilec- dla mnie jesteś mistrzem świata w lidze LUMIXA, ale, jako że zdradziłeś tą markę na rzecz Canona ;) to już daj spokój . THE END .
Prosimy o rady – jak robić te zdjęcia lepiej !