Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 103

Wątek: Fotografia Samolotów na 10km wysokości

niemilce
    Guest

Domyślnie Fotografia Samolotów na 10km wysokości

Witam

Mało kto wie, że Polska to doskonałe miejsce dla miłośników lotnictwa i spottingu (czyli fotografowania samolotów) .
    Na polskim niebie można zobaczyć samoloty, których nie zobaczymy na żadnym polskim lotnisku . Zarówno chodzi mi tu to typy, jak i o linie lotnicze. Chciałem zaprezentować stronę o nietypowej dziedzinie fotografii. Wielu z Was może nawet nie słyszało lub nie wiedziało ze takie coś można robić

Na dowód tego, że to możliwe poniżej prezentuję parę zdjęć:

Wszystkie samoloty uchwycone były na wysokości ponad 10 000 m.

Qantas Boeing B747
    http://images34.fotosik.pl/275/2709041dcb5fed29.jpg

Singapore Airlines Airbus A380-841 (Największy pasażerski samolot świata)

Russia State Transport TU154M

Więcej zdjęc tutaj:

www.ExtremeSpotting.com

Uzależniony

Domyślnie

Co to sa za smugi (rozowe) na koncach skrzydel w Airbusie? Czym to bylo zrobione (sprzet)?
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Co to sa za smugi (rozowe) na koncach skrzydel w Airbusie? Czym to bylo zrobione (sprzet)?
    To ten piękny AWB rodem z Panasonica (exif) - jak pisałem o tym na grupie to mnie od bluźnierców wyzywali...

BTW: Widziałem airbusa na EWR - robi k***a wrażenie!

Bywalec Awatar jaceksw
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Co to sa za smugi (rozowe) na koncach skrzydel w Airbusie?
    Pewnie takie "wstążeczki": Remove before flight

J.

niemilce
    Guest

Domyślnie

Tak kolega ma racje to LUMIX FZ7 +1200mm ten Airbus a te dwa to canon 400d +1500m

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

To że można to (jak dla mnie) nie znaczy że należy... Zdjęcia są jakościowo tragiczne i niewiele dla nich widać. Rozumiem (wydaje mi się) ideę łapania samolotów na przelotówkach, ale od strony fotograficznej to jest generalnie beznadzieja w większości przypadków. No chyba że się weźmie np. zdjęcia Tuszyńskiego... Takiego czegoś jak wyżej to bym nie pokazywał...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

niemilce
    Guest

Domyślnie

Nikt Cie do nieczego nie zmusza... To jest Twoje zdanie... Ale smiem twierdzic ze sie nie znasz... To sa zdjecia wyciete z full rozmiaru, a nie zmniejszane!! A jak pomniejszysz z 4000 rozdzielczosci na 1000 i Ty uwazasz ze wtedy sa super to Ci sie tylko tak wydaje. Jest wiele technik obrobki jak np HDR.ale nie bede tutaj opisywal na czym polega. masz w avatorze spotters.... Czyli sie domyslam stoisz pod plotem i fotografujesz wszystko co laduje w Warszawie, bardzo fajnie tak robic... I porownujesz swoje zdjecia z tymi... To porownaj rowniez odleglosc...

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

niemilce: wluzuj ! Krzychu wypowiedział się o zdjęciach, niepodzielając tylko Twojego zachwytu a Ty wyjeżdżasz z argumentum ad personam.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez niemilce Zobacz posta
    Nikt Cie do nieczego nie zmusza... To jest Twoje zdanie... Ale smiem twierdzic ze sie nie znasz... To sa zdjecia wyciete z full rozmiaru, a nie zmniejszane!! A jak pomniejszysz z 4000 rozdzielczosci na 1000 i Ty uwazasz ze wtedy sa super to Ci sie tylko tak wydaje. Jest wiele technik obrobki jak np HDR.ale nie bede tutaj opisywal na czym polega. masz w avatorze spotters.... Czyli sie domyslam stoisz pod plotem i fotografujesz wszystko co laduje w Warszawie, bardzo fajnie tak robic... I porownujesz swoje zdjecia z tymi... To porownaj rowniez odleglosc...
    Nic nie porównuje. Patrzę na zdjęcie - dobre / złe (upraszczając). Te jest beznadziejne. To jak trudno jest je zrobić i z jakiego kawałka trzeba je wyciąć jest zupełnie bez znaczenia. W Warszawie pod płotem to jadam Magnumy Ecuador Dark a nie fotografuje lądujące samoloty... Zresztą jakbyś z 2 sekundy poszukał to byś wiedział co fotografuję...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

niemilce
    Guest

Domyślnie

Jak dla mnei bardzo duzo widać na tych zdjęciach. Biorąc pod uwage jakim sprzetem są robione - to nie obiektyw Canona za 50 000 zl... Np drugie zdjecei jest robione Lumixem FZ7 zwyklym kopaktem... Ja nie wiem co Ty chcesz od tego zdjecia... Lepiej sie juz nie da poniewaz mozliwosci aparatu nie pozwalaja...to aparat za grosze!!!

Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów