Sąsiada nim biłeś? Czy wykorzystywałeś jako przedmiot do obrony? Jeśli tak to do tego używa się statywu! :)
Swój mam już 2 lata, używam go w podróży w wakacje i zabieram go zawsze na zdjęcia, bo nigdy nie wiem kiedy się przyda, ponadto korzystam jako dodatkowy dysk do komputera.
Stan? - Jak Nowy!
Zero rys, folia na wyświetlaczu od nowości.
Jeśli chodzi o kilka rzeczy to miałem z nim problem z wtykiem od ładowarki, w sumie nie tylko ja, ale również forumowy kolega crater, razem reklamowaliśmy i było cacy jak wróciło do serwisu.
Bateria słaba, no może coś w tym jest. Aczkolwiek mogę śmiało zrzucić 3x4GB (więcej nigdy nie miałem potrzeby). Aczkolwiek mankamenty występują przy korzystaniu jako dysk zewnętrzny w komputerze. Przy podłączeniu do USB powinien się zasilać z USB jak każdy inny przedmiot, a czasem jest tak, że się wyłącza bo brakuje mu zasilania. Problem znika jak jest podłączony do komputera i do zasilania sieciowego przez ładowarkę. Miałem też przyjemność korzystać z tego co pisze quest1, czyli podwójnego kabla usb. Faktycznie jest efekt, jakby zasilał lepiej niż pojedynczy.
Jak nie wojujesz tym urządzeniem, tylko obchodzisz się elegancko z nim polecam. Niestety, ale styki to też mankament, nie mam z nimi póki co problemów, ale znajomy od CF ma wtyk jeden taki, że jak włoży kartę i wyjmie, zawsze jest lekko krzywy i musi go prostować :/