dobre :)
Wersja do druku
dobre :)
C1 nie ma odszumiania AI mają w planach od kilku lat :) ale ciągle nie ma więc do odszumiania karta z natury się nie przyda - może kiedyś
C1 wykorzystuje kartę do maskowania AI jest już druga iteracja narzędzi (ta druga jest bardziej portretowa znaczy do maskowania na ludziach :mrgreen:) - daje się tego używać tzn. jest szybciej niż ręką ale ja i tak zawsze coś ręcznie poprawiam - ale może się nie znam ;)
C1 wykorzystuje kartę przy wywoływaniu - jeśli wołasz duże ilości zdjęć hurtowo to karta się przyda - różnica może być spora, jeśli wołasz pojedynczo to też się przyda
C1 w konfiguracji i7-12700kf + 2070 + 64GB RAM pracuje się bezproblemowo ale ja nie robię nigdy hurtowo - można se kilkanaście warstw z maskami AI (lub nie AI oczywiście bo filnalnie to tylko maska) (i na każdej różne ustawienia) założyć na zdjęcie i nic nie zwalnia tzn. nie widzę różnicy
czyli jeśli chodzi o C1 to kartę bym jednak kupował
Zaskakująco mała różnica jak na taką reklamę w internetach, chociaż pewnie ktoś powie że 20% to go zaorał, ale po tych wszystkich opowieściach o zintegrowanej pamięci o ogromnej przepustowości zoptymalizowanych programach co to na 640kb zmieszczą każdy program i każdy nawet największy obrazek, a czekaj pomyliło mi się - to miała być na 16GB i śmigają szybciej niż pecety z czterokrotnie wiekszą pamięcia itd itd ....
M4 nie są szybsze niż dobry konfig na pc. Syn u mnie mieszkal parę mies, ma jakiś mocny konfig pc sprzed dwóch lat typu i9 i któryś topowy rtx, wydajność rewelacja, to średnie zużycie prądu dobowe było wyższe o 4KW, pracował zdalnie, wiem bo mam monitoring z fotowoltaiki i bank energii. Normalnie bank energii starczy do 6rano gdy się naładuje a jak mieszkał to już koło 23 był pusty, bank 10KW. Dwa lata temu jak składał pc to też wydał z jakieś 12tysi.
O syn się wyprowadził i proszę 6.10 rano, od zachodu słońca do teraz cały dom na banku energii działała jeszcze :D
W domu mam włączone non stop dwa NASy i dwa mini plus inne rzeczy a tylko jeden komp syna podwajal zużycie "stałe".
Załącznik 20293
7:30 nadal chodzi na banku energii i mimo że pochmurno już fotowoltaika coś daje
Załącznik 20294
Na maczku pewnie pociagnalby dluzej ;)
Nie mowie ze te dwadziescia procent to źle, na taką konstrukcje to znakomity wynik, tylko skoro mam maszynę mającą tylko lekko gorsze wyniki to nie mam parcia na wydatek nastu koła. Dla tych paru sekund krócej na denoisie. Poczekam jeszcze pewnie z rok.
Chciałem tylko unaocznić, że pracując wiele godzin dziennie na mocnym konfigu pc, i to nawet bez grania, dzienne zużycie prądu mocno idzie w górę.