-
Odp: Ostrzeżenie - ZPK Mastiff i Tom01
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Jestem nim.
Wiem kim Pan jest. Nie chcę Pana obrazić, ale czy Pan jest prawnikiem, porozmawiamy za 10 lat. Póki co, człowiek ledwo po studiach nie ma Pan jeszcze, że tak powiem, odpowiedniego doświadczenia, przede wszystkim życiowego. Szuka Pan na razie sensacyjki, docieka, prowadzi quasi-dochodzenie, przedkłada sytuacje idealne nad realne. To znany mechanizm który zmienia się, ewoluuje wraz z doświadczeniem, "dojrzewaniem" człowieka. Proszę wybaczyć, jeśli na pseudo analiza Pana dotyka, ale sam Pan stwierdzi to samo za parę, lub bardziej paręnaście lat.
-
Ostrzeżenie - ZPK Mastiff i Tom01
Bardzo ladnie napisane. PSEUDOanaliza. A studia skonczylem ladnych pare lat temu, tak gwoli scislosci.
Edit: konczac moja aktywnosc w tym watku dodam, ze na Pana przykladzie widac, ze wieloletnie doswiadczenie biznesowe nie musi sie przekladac na jakosc. Ale to jest truizm.
-
Czas na podsumowanie?
Liczę,że koledzy prowadzący firmy się zgodzą z moją tezą.
Żadna firma,szczególnie mała nie jest zadowolona,gdy klient rezygnuje.
Ale tylko marna trzyma za wszelką cenę pieniądza klienta ,szczególnie przed wydaniem towaru.
I w tym przypadku zwrot kasy ,to nie strata.Jeśli "firmy" o której mowa nie stać na zwrot marnych kilku tysięcy,
to tylko świadczy o jej bylejakości,jej właścicieli i pracowników również.Po prostu dno a nie firma.
Chyba ,że jest to zrobione celowo.W/w firma "reklamę" ma już zapewnioną,to fakt,więc pewnie zmieni nazwę na BULLGOT aby kontynuować prace ku zadowoleniu klientów.
btw
Ile tysięcy spraw podobnych musi się wydarzyć zanim ludzie nie zaczną płacić za towar po kupnie,a przynajmniej przy odbiorze ?
Szczególnie,że na bystrość naszego wymiaru sprawiedliwości raczej liczyć nie można :(
-
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Chyba ,że jest to zrobione celowo.(
moim zdaniem jest to taka strategia firmy
trzymają pewnie miesiąc w miesiąc coś pomiędzy 10-20 k
miesięcznie dzięki temu maja opłaty za friko
tak działa dużo firm w Polsce-ostatnio są modne 6 miesięczne okresy płatności
w końcu kasę oddają a biorą następnego
problemem jest brak reakcji poszkodowanych
tzn piszą di firmy a to po prostu trzeba zgłosić oszustwo i iść do sądu
-
wątek rozpoczął się w 2009 roku - firma ma wyjątkowego pecha - przez tyle lat trafia na namolnych i niepoważnych klientów
którzy wpłacili kasę ale zdecydowali się jednak ją odebrać :D co gorsza - chcą ją odbierać w wygodnych dla siebie terminach
a na dodatek oczerniają dobre imię :D :D :D firmy i jej właściciela lub pracownika
;)
-
Mastiff: Opinie o sklepie na Opineo.pl
tu się zaczynają od 2006
a ile osób o takich rzeczach nie pisze?
ciekawostka
Zakład Produkcji Komputerów Mastiff (monitory.mastiff.pl)
Tutaj wcześniej miałem przyjemność korzystać z doświadczenia właściciela firmy przy wyborze monitora kilka lat temu. Dużo konkretów, danych, ogólnie świetne informacje pomocne przy wyborze. Postanowiłem więc ponowie skorzystać z pomocy. Ponownie dowiedziałem się bardo wiele, przez co zmieniły się dość mocno wcześniejsze założenia i tak zamiast 26″ NEC SpectraView 2690, padła ostateczna decyzja na 24″ Eizo CG241W-BK. Chcąc zachować się profesjonalnie, jak na klienta przystało, złożyłem zamówienie, od razu otrzymałem FV Pro Formę, szybki przelew i czekanie na realizacje… domyślacie się co dalej? Taaaak, znowu nie było tak pięknie jak miało być. Wprawdzie kontakt niż w poprzednim przypadku był o niebo lepszy, Pan zwyczajnie odbierał telefony, ale tłumaczenia ostatecznie nie były jakoś specjalnie przekonywujące. To najpierw zaczynający się urlop, potem w serwisie Eizo główny specjalista również na urlopie i tak się przeciągało kilka tygodni. Wprawdzie byłem bardziej cierpliwy i starałem się być wyrozumiały do granic swoich możliwości. Gdy jednak zbliżał się druki miesiąc realizacji zamówienia, zacząłem zapewniać o wycofaniu się ze zlecenia. W między czasie jeszcze rzut kontrolny na opineo.pl – w większości pozytywy, jednak tam gdzie ich zabrakło była przeginka z terminem, jak i w przypadku mojego zamówienia. Ostatecznie monitor otrzymałem (co za ulga!), ale… zabrakło FV, opisu dodatkowo zamówionej kalibracji wraz z profilami kolorystycznymi i gwarancji. Ręce mi opadły.
Na chwilę obecną jestem na etapie czekania na resztę przesyłki. Wprawdzie za samego monitora jestem jak najbardziej zadowolony, natomiast co do terminowości, także w pewnym stopniu kontaktu ze strony sklepu, jestem baaardzo zawiedziony. Co ciekawe, jako ze w Polsce jest tylko jeden dystrybutor monitorów Eizo, postanowiłem dowiedzieć się nieco bezpośrednio od firmy Alstor jak to wygląda w rzeczywistości. Monitor u nich jest dokładnie sprawdzany 1 dzień, gwarancja wysyłana razem z produktem a firma, od której zamawiałem, brała od dystrybutora w czerwcu taki właśnie monitor, nic pózniej. Monitor w laboratorium firmy Mastiff miał być kalibrowany dosłownie kilka godzin i wysłany już bezpośrednio do mnie, tylko tak widocznie nie było. Doszukałem się w bezpośrednio w monitorze informacji, że pracował łącznie 308h zanim go w ogóle otrzymałem. Bez dalszego komentarza to pozostawiam.
źródło info
http://blog.thekingdom.pl/?p=38
i kolejne, facet wpłacił w marcu, w październiku szuka pomocy w necie
http://interaktywnie.com/forum/grupy...zo-292055.html
-
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
moim zdaniem jest to taka strategia firmy (...)
a to po prostu trzeba zgłosić oszustwo i iść do sądu
to i ja przytoczę jedną opinię z linka ( Mastiff: Opinie o sklepie na Opineo.pl ) :
"(...) Osoba pracująca w sklepie zapewniała mnie że pieniądze niebawem zostaną przelane. I tak parę miesięcy byłem spławiany. Poszedłem z tą sprawą na policję a następnie założyłem sprawę do sądu. Sprawę wygrałem i zwróciłem się do komornika o ściągnięcie długu. Jak można się było spodziewać komornik ustalił że firma jest niewypłacalna."
Tak, wygląda na to, że taka jest do dzisiaj strategia firmy...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
a ile osób o takich rzeczach nie pisze?
Właśnie. Jaki jest odsetek zadowolonych i niezadowolonych którzy cokolwiek opiszą? Z zadowolonych prawie nikt, z niezadowolonych prawie wszyscy.
Cytat:
Zamieszczone przez
zoomi
wątek rozpoczął się w 2009 roku - firma ma wyjątkowego pecha - przez tyle lat trafia na namolnych i niepoważnych klientów
To nie tak. Specjalizuję się głównie w dostarczaniu sprzętu przygotowanego "pod klucz". Sprawdzonego, wygrzanego, skalibrowanego po zastosowania i światło użytkownika. To z reguły trochę trwa. Przy zamawianiu część ludzi nie zdaje sobie sprawy że okres oczekiwania może się dłużyć i po pewnym czasie zdarzają się zniecierpliwione głosy. W okolicach 2009 odebrałem sporo mocno krytycznych głosów na temat komunikacji sklepu z klientem. Jednak nie wystarczy robić swoje, trzeba o każdym kroku informować zamawiającego co się dzieje. Dość późno taki system został wdrożony. Klientom się wydaje to oczywiste, ale nie jest takie proste przy sporej ilości realizacji. Jedna osoba musiałaby od rana do nocy pisać emaile. Tak czy siak rozumiem potrzebę i braki, więc zostało to poprawione i udoskonalane jest cały czas.
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
To najpierw zaczynający się urlop, potem w serwisie Eizo główny specjalista również na urlopie i tak się przeciągało kilka tygodni.
Tyle to może trwać. W tym przypadku zamówiony był monitor za ponad 7 tys. Sprawdzany, i to nie 1 dzień, na co wskazuje stan licznika. 300h to jest kilka tygodni wygrzewania. Zamówiony 16 czerwca, w lipcu zamawiający zaczął się niecierpliwić, sprzęt dostarczony 14 sierpnia. To był czas kiedy Alstor pomagał mi wygrzewać sprzęt i przerwa przez urlop w lipcu to nie jest nic nadzwyczajnego. Wzmianka o braku FV jest nieprecyzyjna. Klient miał dosyłany dodatkowy kabel video i papiery w osobnej paczce wysyłane z przedstawicielstwa EIZO.
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
i kolejne, facet wpłacił w marcu, w październiku szuka pomocy w necie
Ten człowiek zamawiał 3 szt S2433W, które nie grzeszyły powtarzalnością. Priorytet - miały być idealne i identyczne do studia foto. Wygrzebałem takie i dostarczyłem, choć trwało od choroby czasu. Opis w usenecie jest dość mocno podkoloryzowany. Fragment z ostatniego emaila po sfinalizowaniu transakcji: "Witam
Monitory dotarły.
Nie tak wyobrażaliśmy sobie ich zakup - no ale cóż...
Mimo wszystko życzę powodzenia..."
Cytat:
Zamieszczone przez
v.1958
to i ja przytoczę jedną opinię z linka
A to chyba jest świnia podłożona przez np konkurencję. Kiedyś, kiedy z Opineo dało się rozmawiać, udało się zmusić do weryfikacji paru "reklam" ewidentnie napisanych przez inny sklep. Później niestety zaczęli olewać i publikować wszystko jak leci.
Każde zamówienie to osobna historia i zdarzenia. Wszystko mam zarchiwizowane i mogę znaleźć drobiazgowe informacje co do losów każdej sztuki jaka przeszła przez tą firmę. Działam na trudnym rynku, m.in. ten wątek uświadomił mi wiele niedociągnięć, złych rozwiązań i wiele zostało poprawione, wdrożone rozwiązania minimalizujące potencjalne problemy. Ten wątek jest jednak w dużej części krzywym zwierciadłem, pożywką dla żądnych krwi sensacjolubów. Jedyne co mogę zrobić to pisać jak jest, bo "druga strona", często przez pryzmat emocji mocno wypacza rzeczywistość. Poza Panem "jpyt", ciekawostką był jakiś wpis na samym początku tego wątku, gdzie komuś się wydaje, że nastąpiłem mu chyba na odcisk i zaczął wypisywać jakieś niestworzone rzeczy. A zamówienie zrealizowałem mu w 2 godziny od złożenia dyspozycji. Staram się zrozumieć, ale pewnych zachowań nie jestem w stanie, niezależnie od starań.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom01
Właśnie. Jaki jest odsetek zadowolonych i niezadowolonych którzy cokolwiek opiszą? Z zadowolonych prawie nikt, z niezadowolonych prawie wszyscy.
Jasne. Z doświadczenia wiem, że można działalność prowadzić 10 lat i więcej, w ciągu całego tego okresu nie oszukując ani jednego klienta.
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom01
Specjalizuję się głównie w dostarczaniu sprzętu przygotowanego "pod klucz". Sprawdzonego, wygrzanego, skalibrowanego po zastosowania i światło użytkownika. To z reguły trochę trwa. .
Taa, u mnie też trwało i trwało, a w końcu okazało się, że dostałem monitor, którego po wyjściu z fabryki nawet nikt palcem nie dotknął. Ale to pewnie przeoczenie.
-
ciekawe, ze nikt nie chce założyć wątku szkalującego Cichego......panie tomie zerojedynkowy
tyle lat działa na rynku a jedyne co można znaleźć o Cichym to w opisie aukcji na allegro " kupiony u Cichego"
to taka gwarancja najwyższej jakości...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Jasne. Z doświadczenia wiem, że można działalność prowadzić 10 lat i więcej, w ciągu całego tego okresu nie oszukując ani jednego klienta.
To tak jak ja.
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Taa, u mnie też trwało i trwało, a w końcu okazało się, że dostałem monitor, którego po wyjściu z fabryki nawet nikt palcem nie dotknął. Ale to pewnie przeoczenie.
O tym właśnie pisałem. Po paru wpadkach, wygrzewanie monitorów przejąłem sam, bo nie byłem w stanie sprawdzić, czy w serwisie Alstora było sprawdzone i jak. Tam chłopaki mają inną robotę niż sprawdzenie monitorów z moich zamówień i kulało to. Zdarzyło się kilka razy, że po zapewnieniu sprawdzenia, do odbiorcy pojechał seryjny. Tak było w Pańskim przypadku. Możliwość wystąpienia podobnej sytuacji została dawno temu całkowicie wyeliminowana.
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
ciekawe, ze nikt nie chce założyć wątku szkalującego Cichego......panie tomie zerojedynkowy
Nie porównujmy proszę specyfiki biznesu, ilości "przewalanego" sprzętu, trudności jakie występują po drodze. Po jednej z głośnych wpadek fabryki z CX240 musiałem kupić 11 szt monitorów, po prawie 4 tys sztuka, żeby wybrać z nich DWA! Z części z nich jeszcze się nie wygrzebałem i stoją na wyprzedaży. A realizacji różnych monitorów jednocześnie prowadzonych mam conajmniej kilkanaście. Do każdego trzeba mieć w zapasie kilka monitorów, inaczej nie ma materiału do selekcji. W innym wypadku cała paleta, 22 monitory, z czego 4 szt uszkodzone w transporcie i cała paleta stała 2 mce czekając na rozwiązanie problemu odszkodowania. Ile to jest pieniędzy? Gdzieś pojawi się obsuwa i mam problem z wieloma zerami. Trzeba mieć milionowe rezerwy żeby nikt nie odczuł zaburzeń terminowych przy takich sytuacjach. A nie ma.
-
to proszę uczciwie napisach na stronie firmy , że 10% klientów zostanie przez pana potraktowana jako rezerwa finansowa
dla mnie jest pan oszustem, jak się biznesu nie ogarnia to się go likwiduje albo przebranżawia
-
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
dla mnie jest pan oszustem
Proszę z łaski swojej trzymać język za zębami. Nie ma Pan żadnego prawa mnie osądzać, nie znając, nie mając żadnego doświadczenia z tą firmą. Ten wątek to taka książka skarg i wniosków. Jeśli jest źle, wpadka, cokolwiek negatywnego, może napisać a ja jak Pan widzi odpowiadam. Nie uciekam, nie zrywam kontaktu. Sprawy problemowe należy rozwiązywać. Działalność jest specyficzna, wszystko "na wierzchu", wszystko widać. Nie jest to anonimowy sklep gdzieś tam o którym nikt nie wie. Firma działa kupę lat, jest w internecie znana, pozycjonowana w Internecie w ścisłej czołówce. Siłą rzeczy każde potknięcie może się odbić szerokim echem.
-
zawsze możesz mnie pozwać za zniesławienie,służę danymi osobowymi jakby co
rozgniótłbym cie jak matka kurka Owsiaka
-
Panowie , dajmy sobie na wstrzymanie.
Wymieniajmy uwagi, komentarze ale nerwy na wodzy.
Ps. Jestem tylko postronnym neutralnym obserwatorem
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom01
Nie porównujmy proszę specyfiki biznesu, ilości "przewalanego" sprzętu, trudności jakie występują po drodze.
Niby dlaczego mamy nie porównywać? Skąd Pan wie ile sprzętu "przewala" Cichy i jakie ma trudności po drodze?
Ja wiem jedno - nie spotkałem się z żadną negatywną opinią na temat prowadzonej przez niego działalności, a wręcz przeciwnie. Same pochwały a często pojawiający się ogłoszeniach sprzedaży sprzętu używanego zwrot "kupiony u Cichego" jest chyba wystarczającym podsumowaniem jego wiarygodności. Więc da się a pitolenie głodnych smutków że "wprowadziliśmy nowe procedury" i inne tego typu głodne kawałki może Pan sobie wsadzić do toalety i używać do podcierania czterech liter.
Gdyby rzeczywiście wprowadzono w Pańskiej Firmie jakiekolwiek procedury naprawcze to od kilku lat nie powinien już się pojawić żaden niezadowolony klient który musi czekać na SWOJE pieniądze dłużej niż tydzień.
A niestety co widać po tym wątku, wpisach na opineo.pl i innych forach w sieci ciągle żerujecie na ludziach, którzy zwiedzeni Pańska wiedzą muszą miesiącami czekać na odzyskanie pieniędzy z różnym niestety skutkiem.
-
Akurat nie porównywałbym tutaj mojej działalności, bo nie jesteśmy konkurencją i być może inaczej pozyskujemy towary. Jednak pisząc, że można prowadzić działalność ponad 10 lat i nie oszukać ani jednego klienta nie pisałem tylko o sobie, bo mam sporo znajomych pracujących w handlu wyznających pewne nieprzekraczalne zasady.
Też bym sobie życzył, żeby wszystkie firmy reklamujące się na naszym (i nie tylko) forum były godne zaufania i by można je było z czystym sumieniem polecać klientom pytającym o konkretne towary / usługi. Jednak pisząc:
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom01
To tak jak ja.
pracownik spółki M. najwyraźniej nie widzi żadnego problemu, skoro według niego żaden z dotychczasowych klientów zapewne bezpodstawnie szkalujący wizerunek spółki nie został oszukany. Może mamy różne definicje tego słowa, bo dla mnie jeśli dla przykładu sprzedawca mówi klientowi, że towar wyśle jutro, a doskonale wie, że tego nie zrobi, to w ten właśnie sposób świadomie oszukuje. I patrząc z perspektywy negatywnych komentarzy to jest raczej łagodny przykład.
-
Ale wątek! masakra, nie widziałem jeszcze takiej zbiorowej nagonki na "biednego pana sprzedającego", a ja w zeszłym roku dałem dwa polecenia zakupu monitora u tego sprzedawcy, jedno z nich zostało sfinalizowane na szczęście bez większych kłopotów. Obecnie sam jestem na etapie poszukiwań, po przeczytaniu wątku, już wiem gdzie nie szukać.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Yaru
jedno z nich zostało sfinalizowane na szczęście bez większych kłopotów.
A drugie?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
A drugie?
Znajomy zrezygnował, w szczegóły nie wnikałem. Z tego co pamiętam skończyło się jedynie na wstępnych ustaleniach.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Yaru
Ale wątek! masakra, nie widziałem jeszcze takiej zbiorowej nagonki na "biednego pana sprzedającego"
Może dlatego, że nie podkuliłem ogona jak zbity pies, tylko mam czelność polemizować? Ale może trzeba by było, dla świętego spokoju? Większość tego właśnie oczekuje. Typową reakcją tłumu jest jechanie z mordą na sklep, prawda? Nieważne czy jest słuszność czy nie. A najbardziej agresywna jest publiczność, bardziej niż sami zainteresowani. No i jest problem, bo trafiła kosa na kamień. Ci, którzy mnie znają, wiedzą, że od dawna przeciwstawiam się typowemu stereotypowi "klient-pan", "sprzedawca-sługa". Obie strony są równorzędnymi i obie mają mieć korzyść z wzajemnego kontaktu. Zdecydowanie nie zaakceptuję w pokorze pyskowania, jakie się kilkukrotnie przewinęło na ostatnich kilku stronach. Jest problem to się dąży do jego rozwiązania. To jest tylko biznes. Nikt nikomu nie zabił brata ani syna. To są TYLKO pieniądze. Rzecz. Jeśli ktoś z takiego powodu robi z siebie szmatę, cyt: "rozgniótłbym cie jak matka kurka Owsiaka" to brak mi słów.
Cytat:
Zamieszczone przez
Yaru
a ja w zeszłym roku dałem dwa polecenia zakupu monitora u tego sprzedawcy, jedno z nich zostało sfinalizowane na szczęście bez większych kłopotów.
Nie wiem o kogo chodzi, ale dziękuję. Nadmieniam tylko, że nie "na szczęście bez kłopotów", a było to zapewne najnormalniejsze zlecenie, które zostało równie normalnie zrealizowane.
-
Nikt nie oczekuje podkulania ogona tylko uczciwego traktowania klienta. Umawialiście się że będzie można zwrócić monitor jestli coś by nie pasowało? To trzeba grzecznie zwrócić pieniążki i głupio nie dyskutować. Wtedy nie byłoby problemu.
Traci Pan pieniądze jeśli klient decyduje się na zwrot? To trzeba się było nie umawiać na takie warunki transakcji.
Jeśli z góry Pan wie, że "umoczy" jak klient zdecyduje się oddać sprzęt to albo jest Pan za przeproszeniem głupi decydując się na takie warunki, albo lubi Pan ryzyko. Pierwszą możliwość skreślam więc szkoda tylko że koszty związane z tym ryzykiem przerzuca Pan na klienta. Śmiem twierdzić że klient decydujący się na oddanie towaru nie zobaczy kasy, dopóki nie wciśnie Pan go komuś innemu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom01
Nadmieniam tylko, że nie "na szczęście bez kłopotów", a było to zapewne najnormalniejsze zlecenie, które zostało równie normalnie zrealizowane.
Nie było problemów bo nie było zwrotu towaru. :twisted:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom01
To są TYLKO pieniądze. Rzecz. Jeśli ktoś z takiego powodu robi z siebie szmatę, cyt: "rozgniótłbym cie jak matka kurka Owsiaka" to brak mi słów.
problem w tym ze nie twoje
fajnie się rozporządza cudzymi pieniędzmi, no nie? kowalskiemu potrzymam pol roku a nowakowi rok ,to tylko pieniądze, co tam
mogę być wirtualna szmatą ale ty jesteś realnym oszustem
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom01
To jest tylko biznes. Nikt nikomu nie zabił brata ani syna. To są TYLKO pieniądze
Panie:Tom01
-ależ pięknie niedpowiada Pan na pytania
-ależ pięknie unika pan odpowiedzi na konkretne pytania
-ależ pięknie odnosi się się Pan do spraw finansowych
Po prostu "piękny umysł"
I ta chęć odpowiedzi i odpowiedzi na każdy zarzut:pokrętna i niekonkretna i za każdym razem podobna w treści.
I jednocześnie współczuję:są setki ,jeśli nie tysiące firm,a tu garstka leszczy uwzięła się na taką przyjazną klientowi firmę jak mastiff.
Mam nadzieję,że nie zaprzestanie Pan odpowiedzi, bo to będzie dalej utrwalało negatywny odbiór pańskiej firmy,
do czego jak widać Pan bezmyślnie dąży.
btw:
Pan :Joseph Goebbels-inteligentny człowiek
powiedział:
Kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą.Joseph Goebbels
Panie Tom,niech pan nie idzie tą drogą.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom01
Jest problem to się dąży do jego rozwiązania. To jest tylko biznes. Nikt nikomu nie zabił brata ani syna. To są TYLKO pieniądze.
to prawda, najprościej - odsyłając pieniądze należne klientowi
tylko biznes - może dla prowadzącego tylko, dla klienta to tylko zakup i zadowolenie lub jego brak
to że nie doszło do zabójstwa to w sumie plus
skoro "TYLKO" - jak na wstępie, najprościej je odesłać bez przeciągania
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom01
....Nie wiem o kogo chodzi, ale dziękuję. Nadmieniam tylko, że nie "na szczęście bez kłopotów", a było to zapewne najnormalniejsze zlecenie, które zostało równie normalnie zrealizowane.
Z tego co pamiętam to kolega jedynie musiał dłużej czekać na kalibrację niż to było wcześniej ustalone.
Po przeczytaniu tego wątku swoje zdanie sobie wyrobiłem, pana "sprzedającego" polecał już nie będę.
-
Niestety za późno trafiłem na ten wątek. Zasugerowany wątkami, które znalazłem w sieci, w których Tom01 fachowo wypowiada się w sprawach monitorów wzbudziły moje zaufanie i uśpiły czujność. Złożyłem zamówienie i wykonałem przelew.
Sposób zwodzenia klienta nadal jest taki sam.
Przeciągający się czas realizacji zamówienia wzbudził moją ciekawość i skontaktowałem się ze sklepem. Otrzymałem informację, że opóźnienie realizacji zamówienia spowodowane jest urlopem i otrzymałem termin wysłania towaru. Niestety czas minął, przesyłki jak nie było, tak nie ma. Na kolejne emaile nie otrzymuję już odpowiedzi.
Teraz już wiem, czemu nie działa opcja płatności kartą w tym sklepie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Yoshitaka
Niestety za późno trafiłem na ten wątek. Zasugerowany wątkami, które znalazłem w sieci, w których Tom01 fachowo wypowiada się w sprawach monitorów wzbudziły moje zaufanie i uśpiły czujność. Złożyłem zamówienie i wykonałem przelew.
Przeciągający się czas realizacji zamówienia wzbudził moją ciekawość i skontaktowałem się ze sklepem. Otrzymałem informację, że opóźnienie realizacji zamówienia spowodowane jest urlopem i otrzymałem termin wysłania towaru. Niestety czas minął, przesyłki jak nie było, tak nie ma. Na kolejne emaile nie otrzymuję już odpowiedzi.
Wygląda na to, że sfinansował Pan urlop pracownikom firmy, ciekawe jakie wytłumaczenie przeczytamy tym razem:?:
-
to proste
jemu tez należy się urlop, którego sponsorem miał zaszczyt stać się Yositaka
gratulujemy:mrgreen:
a i jak będziesz podskakiwał to zyskasz miano "szmaty"
niebieskiemu wolno takie rzeczy
-
Nie no pewnie będzie "klient beton nie rozumie, że są wakacje" ;)
A poważnie mówiąc to jest to przekręt, gość działa tak od lat. Współczuję Yoshitaka, jak już pewnie wiesz z wątku, sam też to przechodziłem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Yoshitaka
Przyjmij wyrazy współczucia. :( Robiłeś zamówienie teraz w lipcu? To najgorsza pora na robienie jakichkolwiek zamówień w ZPK Mastiff Sp. z o.o. :(
#128 i #129
Tak wyglądała moja sprawa w 2012. Zapomniałem tam wtedy jeszcze dopisać że monitor otrzymałem bezpośrednio z Alstoru z Warszawy i w dodatku bez żadnego dowodu zakupu. Na moje pytanie jak sobie poradzę jak nie mam dowodu zakupu a powiedzmy coś nawali dostałem odpowiedź w stylu "weź se pan zadzwoń do jakiegoś pana z serwisu, on jest tam najlepszy i z nim se pan wszystko załatwisz". W sumie nie wiem dlaczego właściwie wtedy tyle czasu czekałem, bo ja akurat płaciłem kartą kredytową i mogłem wystąpić do banku o wszczęcie procedury chargeback. Może się obawiałem iż ta procedura będzie trwała dłużej niż otrzymanie towaru? A teraz piszesz że już nie można płacić kartą? No to już w ogóle przerąbane.
Usługa kalibracji oczywiście nigdy nie została zrealizowana a zwrotu pieniędzy za nią nigdy nie otrzymałem. W sumie to już wtedy odpuściłem facetowi ten zwrot pieniędzy bo nie miałem już siły się z nim szarpać, ale gdyby był to uczciwy facet to powinien je "sam z siebie" oddać prawda?
W tej chwili już nie mam tego monitora, udało mi się go sprzedać w styczniu 2014 roku. Oczywiście z dużą stratą no bo w sumie bez żadnego dowodu zakupu był monitorem bez gwarancji prawda? Jeszcze jak posiadałem to niestety długo oczekiwane Eizo to kupiłem sobie kalibrator i1Display Pro, nauczyłem się go obsługiwać i sam sobie robię kalibrację. Mój obecny monitor to Asus PA279Q który zakupiłem w redcoon Polska Sp. z o.o.
Wszystkim osobom które kiedykolwiek zapytają się mnie gdzie kupić sobie monitor, NA PEWNO odradzę zakupy w ZPK Mastiff Sp. z o.o.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mkamelg
Przyjmij wyrazy współczucia. :( Robiłeś zamówienie teraz w lipcu? To najgorsza pora na robienie jakichkolwiek zamówień w ZPK Mastiff Sp. z o.o. :(
Pod koniec czerwca zrobiłem. No nic, będę bogatszy o nowe doświadczenie :/
-
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
a i jak będziesz podskakiwał to zyskasz miano "szmaty"
niebieskiemu wolno takie rzeczy
Dla wyjaśnienia, niebieski nick nie zwalnia ze stosowania się do regulaminu forum, więc tego typu wnioski są nieuprawnione.
-
Yoshitaka, w Krakowie spokojnie można kupić monitory Eizo z odbiorem osobistym - bitcomputer, foto-plus. Ceny porównywalne.
Niestety teraz chyba za późno...
-
Ja rozumiem że administracja potrzebuje zarabiać żeby utrzymać forum ale podejrzewam że gdyby podać konkretną kwotę jaką płaci "bohater" wątku to użytkownicy chętnie zrzuciliby się na opłaty wniesione przez tom01 byle go tylko pozbawić niebieskiego nicka.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Dla wyjaśnienia, niebieski nick nie zwalnia ze stosowania się do regulaminu forum, więc tego typu wnioski są nieuprawnione.
Akurat w tym przypadku pozwolę sobie mieć zdanie odmienne...
A co do tematu - znowu ktoś się uwziął.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom01
Może dlatego, że nie podkuliłem ogona jak zbity pies, tylko mam czelność polemizować? Ale może trzeba by było, dla świętego spokoju? Większość tego właśnie oczekuje. Typową reakcją tłumu jest jechanie z mordą na sklep, prawda? Nieważne czy jest słuszność czy nie. A najbardziej agresywna jest publiczność, bardziej niż sami zainteresowani. No i jest problem, bo trafiła kosa na kamień. Ci, którzy mnie znają, wiedzą, że od dawna przeciwstawiam się typowemu stereotypowi "klient-pan", "sprzedawca-sługa". Obie strony są równorzędnymi i obie mają mieć korzyść z wzajemnego kontaktu. Zdecydowanie nie zaakceptuję w pokorze pyskowania, jakie się kilkukrotnie przewinęło na ostatnich kilku stronach. Jest problem to się dąży do jego rozwiązania. To jest tylko biznes. Nikt nikomu nie zabił brata ani syna. To są TYLKO pieniądze. Rzecz. Jeśli ktoś z takiego powodu robi z siebie szmatę, cyt: "rozgniótłbym cie jak matka kurka Owsiaka" to brak mi słów.
czyzby?
-
to i ja zacytuję:
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom01
To są TYLKO pieniądze. Rzecz. Jeśli ktoś z takiego powodu robi z siebie szmatę(...)
Jak... kobieta lekkich obyczajów?
-
Zasady Forum
- Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
-
to że "bohater" wątku tak działa i będzie działał nadal - jest dla mnie zrozumiałe
nie jest za to dla mnie zrozumiałe dlaczego dystrybutor pozwala na taki cyrk i szarganie zacnej marki
czy ktoś próbował kontaktu z producentem i przedstawieniem mu sytuacji ? Eizo to w końcu nie jest marka dla dresiarzy
i taki cyrk nie powinien trwać tyle lat...
-
przykre jest to, ze oszust za jakieś drobne pieniądze wykupuje sobie na forach tematycznych status premium i łowi kolejne ofiary
taki status uwiarygadnia tego oszusta
rozumiem ze takie przekręty jak Canon Foto Sklep czy https://www.vip-republic.pl/
po wykupie premium member nie przeszkadzałby właścicielom portalu?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
czyzby?
O sprawie bana dla "niebieskiego" niech sobie decyduje właściciel forum - to w końcu o jego kasę chodzi. Moderatorzy przekazali co mieli do przekazania i umywają ręce.
A co do powyższego - jesteś ostatnią (no, może nie do końca - ze dwóch bym tu jeszcze mógł wymienić) osobą która powinna się na ten temat wypowiadać.
Gdybyśmy za każdym razem ostro interweniowali przy twoich chamskich i prostackich odzywkach - już dawno miałbyś permbana.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
przykre jest to, ze oszust za jakieś drobne pieniądze wykupuje sobie na forach tematycznych status premium i łowi kolejne ofiary
taki status uwiarygadnia tego oszusta
też mam takie zdanie
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
A co do powyższego - jesteś ostatnią (no, może nie do końca - ze dwóch bym tu jeszcze mógł wymienić) osobą która powinna się na ten temat wypowiadać.
Gdybyśmy za każdym razem ostro interweniowali przy twoich chamskich i prostackich odzywkach - już dawno miałbyś permbana.
jak widac chamstwo i prostactwo to pojecie wzgledne
a co do stosowania zasad forum
Zasady Forum
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
może zaczniecie je stosować a nie codziennie powstają te same temety
to jak widać tez wam nie przeszkadza
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
O sprawie bana dla "niebieskiego" niech sobie decyduje właściciel forum - to w końcu o jego kasę chodzi. Moderatorzy przekazali co mieli do przekazania i umywają ręce.
Wiadomo o jaką kwotę chodzi? bo ja mimo zbliżającego się urlopu chętnie dołoże swoją cegiełkę żeby tego Pana pozbawić niebieskiego statusu
-
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
a co do stosowania zasad forum
Zasady Forum
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
może zaczniecie je stosować a nie codziennie powstają te same temety
to jak widać tez wam nie przeszkadza
W dziale "Dla początkujących" zezwalamy na duplikowanie tematów, dlatego nazywa się on "Dla początkujących".
Jeśli dubel pojawi się w innych działach i moderatorzy tego nie wychwycą [1], proszę zgłaszać to poprzez przycisk [!] (Raportuj zły post).
Publiczne zwracanie uwagi moderatorom podchodzi pod punkt 3 zasad porządkowych:
Cytat:
3. Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum – użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
Tak więc przestrzegam - możemy też przy okazji zacząć ten punkt regulaminu egzekwować.
[1] Moderator też człowiek i nie ma obowiązku czytać forum od deski do deski.
Cytat:
Zamieszczone przez
kaindox
Wiadomo o jaką kwotę chodzi? bo ja mimo zbliżającego się urlopu chętnie dołoże swoją cegiełkę żeby tego Pana pozbawić niebieskiego statusu
To już sprawa pomiędzy Adminem a użytkownikiem, który możliwość reklamy wykupił.
-
Hmm, żeby się kiedyś nie okazało jak Mastiff wywinie jakiś grubszy że admin odstanie wezwanie za współudział bo mimo że wiedział o praktykach stosowanych przez tego Pana nie reagował a wręcz wspierał go odpowiednim statusem
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kaindox
Hmm, żeby się kiedyś nie okazało jak Mastiff wywinie jakiś grubszy że admin odstanie wezwanie za współudział bo mimo że wiedział o praktykach stosowanych przez tego Pana nie reagował a wręcz wspierał go odpowiednim statusem
Taak, a Telewizja Polska jest winna współudziału w aferze Amber Gold, bo reklamy wyświetlała.
-
chyba oczywiste powinno być że w momencie powzięcia wiedzy o takich problemach reklamodawcy operator powinien wycofać się z dalszej współpracy...
szczególnie że nie jest to gazeta w której ktoś reklamuje cudowne urządzenie na 50 chorób tylko ściśle tematyczne forum...
wątek ciągnie się latami, chamskie odpowiedzi też, smutne to
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Taak, a Telewizja Polska jest winna współudziału w aferze Amber Gold, bo reklamy wyświetlała.
W Polsce wszystko możliwe. Prezes amber Gold uniewinniony, ale nie zdziwiłbym się jakby skazali jakichś dziennikarzy. W przypadku admina nikt go nie skaże ale ile czasu zmarnuje na ewentualne wyjaśnienia to już jego strata.