Sprawdź zestaw po kątem FF/BF.To bardzo proste i ważne. I prawie na pewno od razu będziesz mógł pełnoprawnie uczestniczyć w wielu stricte fotograficznych dysputach.
Wersja do druku
Sprawdź zestaw po kątem FF/BF.To bardzo proste i ważne. I prawie na pewno od razu będziesz mógł pełnoprawnie uczestniczyć w wielu stricte fotograficznych dysputach.
Niczego tylko nie wiem o co Ci chodzi. Zazdrość czy kompleksy ? Nie widziałeś ani jednego mojego zdjęcia a krytykujesz :)
Jest, było o tym pisane.
Też tak myslę, Teraz to trzeba tylko robić zdjęcia :)
Ksiązki są :) nic tylko czytać :P
Życzę Ci żeby Ci się udało kupić to o czy marzysz :)
Nie mam kasy po pachy :P
Myślę że mozna zamknąć temat bo niektórzy zniżą mnie do poziomu jakbym pierwszy raz trzymał aparat w ręce :)
Podsumowując, 85/1,8 ma koszmarne aberracje na pełnym otworze, 24-105 jest nieostre a 50D to jeszcze niedawno był najgorszy aparat z serii xxD co dziwnym trafem zmieniło się po wejściu na rynek 60D, teraz 60D jest najgorsze a 50D urósł do miana legendy, ostatniego dobrego aparatu z serii xxD :) Wiesz co, dam Ci dobrą radę. Mamy złotą polską jesień, korzystaj z tej chyba najpiękniejszej jeśli chodzi o oświetlenie i klimat do robienia zdjęć pory roku (tylko unikaj zdjęć w południe, albo wczesny ranek albo popołudnie), wieczorami czytaj książki a nie forum i jak już migawka osiągnie przebieg 5000 zdjęć to może będziesz wiedział czego Ci brakuje, tak jak już ktoś wcześniej napisał brakować (może zbyt dużo powiedziane, raczej przyda się) blenda ale to do statycznych portretów o ile zamierzasz takie robić. Resztę już masz.
Bez urazy dla autora, ale jak widzę ciągle ten wątek w "nowych postach" to jego tytuł wydaję mi się tak bez sensowny- kupił sprzęt a teraz się pyta czy dobrze zrobił i od razy coś zmieniać :D Teraz będzie 20 stron o wyższości jednego body nad drugim, L-ek nad sigmami/tamronami itd tak w 10 innych wątkach :rolleyes:
Nie zniżam Ciebie do żadnego poziomu. Moje słowa odnoszą się do wypowiedzi Bartek_902 którą zresztą zacytowałem. Gdybym się odnosił bezpośrednio do Twoich słów, to bym zacytował Twoją wypowiedź lub wytłuścił na początku postu Twój nick.
Po prostu czytaj na przyszłość ze zrozumieniem a nie będziesz musiał wtedy mieć do innych jakiś urojonych pretensji.
A generalnie można Twój 1-szy post w tym wątku sprowadzić do poziomu innego pytania: kupiłem sobie mercedesa i chcę wszędzie nim jeździć - myślicie, że na początek mi on wystarczy :?:
Sądzę, że tym tytułem wątku sam się sprowadziłeś (określiłeś) do odpowiedniego poziomu :!:
7 stron pisania podczas gdy "pytonowi" chodzi o to żeby Was powalić na kolana: "...ale z ciebie brachu farciarz że masz TAKI sprzęt...".
Obcyndalacie się Szanowni Koledzy... mało co zniżylibyście go do poziomu!!!!
..."ętę bułkę przez bibułkę..."
Odpowiedź na pytanie jesli juz komuś sie chciało pisać powinna brzmieć:
ad. część pierwsza tytułowego pytania
- teraz to "po ptokach"
ad. część druga
- właściciela
Jesli facet zadaje głupie pytania a potem odpyskowuje - do piekła z nim!