Tak naprawdę to loteria,kolega wysyłał dwa razy,za drugim ze wszystkimi szkłami,zamiast być lepiej to było gorzej
Wersja do druku
Zgadza sie, kupilem - lewy pkt af minimalnie mial rozjazd (central i prawa strona ok) i zalatwione od reki. A o serwisie w UK (fixation) tez mógłbym sporo pozytywnego napisać - 24-70 którego pl serwis chciał naprawiać za 4 tys wymieniając cały blok optyczny oni naprawili za grosze wymieniajac jedna cześć w okolicach bagnetu, jak wymienialem migawke w d300s to zaproponowali dopłatę (koszt czesci) i wymianę pozostalej mechaniki (bo i tak z czasem pada a naprawa elementów pojedynczo pozniej wyjdzie dużo drożej), inna puszke naprawili na gwarancji mimo ze na 110% awaria była typowym user errorem (lekko wygiety popychacz przeslony w body). O tym ze w razie wątpliwości mozna sobie zadzwonić i pogadac z technikiem nawet nie wspominam. Fixation nota bene ma autoryzacje zarówno Canon jak i Nikona i serwisuja w zasadzie tylko sprzęt z polki semi-pro i pro.
Trzymamy kciuki!
Oby sprawa zakończyła się pomyślnie.
P.S. Powiem szczerze, że ten wątek wywołał u mnie pewnego rodzaju fobię przed 5D3. Na razie mam od niedawna i z pobieżnych testów jest ok. (tak jakby dodatkowym plusem jest to iż kupiłem aparat używany od znajomego z przebiegiem ~30k a z głosów z tego wątku oraz relacji ripka jak to wygląda u innych znanych mu użytkowników z problemem wynika, że problemy zaczynają się zazwyczaj w okolicy 20-25k przebiegu).
ślę w poniedziałek i życzenia mam jasne - wymiana bebechów albo wymiana puszki. pobożne życzenia? ;)
Są racjonalne i jedyne do zaakceptowania-powodzenia!!!
1d3 nie był w stanie z kilku metrów trafić w stara. mimo tego CP szedł w zaparte, że gra.
Dodam tylko, iż na samym początku od kiedy zorientowałem się, że mam problemy z 5d3 i czujniki są przesunięte sugerowałem wymianę korpusu na nowy ponieważ czułem jak mogą być konsekwencje! 3 razy! 2 razy go "kalibrowano" co nie miało sensu. 3 razem wymienili mirror box. I po tym znów kalibrowanie.... Korpusu NIE WYMIENIONO!!!! Szczerze-powodzenia. Pewnie coś poprawią-ale po czasie wyjdzie, że albo na bliskie jest problem, albo na dalsze i znów trzeba coś kalibrować, albo któraś strona gorzej łapie...Oczywiście życzę Ci żeby takiego problemu nie było.
Ciekawi mnie sprawa z tym światłem żarowym. Zauważcie, że korpusy obarczone wadą AF maja dodatkowo problem ze swiatłem żarowym. Dotyczy to zarówno wadliwych 5d3 jak i d800 na różnych punktach.