a ja na smierc zapomnialem o papierku z Kurii .. no to skladanie wniosku przelozone na nastepny tydzien .. a mialo byc tak pieknie
Wersja do druku
a ja na smierc zapomnialem o papierku z Kurii .. no to skladanie wniosku przelozone na nastepny tydzien .. a mialo byc tak pieknie
dopisze, ze jestem 'w trakcie' ;)
Czy ten papierek z kurii ma duże znaczenie? U mnie kurs będzie dopiero na początku kwietnia, a wniosek do UP chcę złożyć na początku marca.
ps. we wniosku chcę właśnie wpisać coś w stylu "że jestem w trakcie" ;)
Co kraj to obyczaj; w moim UP jest jeszcze lepiej bo np jak się kupi wszystko wyszczególnione w bp i zostanie nam jeszcze np 500zł to można coś dokupić, a dopiero po fakcie złożyć notatkę dlaczego było nam to potrzebne. A co również ciekawe: jakbym np napisał, że kupię 24L, a przyjadę ze sklepu z 35L to też nic sobie z tego nie robią.
Jak by się czepiali choć wątpię zawsze można powiedzieć że nie było, dlaczego tam kupowałem bo dali dobry rabat czy coś by się wymyśliło. Orientujecie się może czy po założeniu firmy gdy już wszystko się zakupiło, firma ładnie prosperuje można gdzieś zacząć pracować na Umowę o Dzięło lub o Prace.
Z tego co ja wiem to umowa o prace odpada przez rok. O dzieło chyba można, ale nie z poprzednim pracodawcą czy jakoś tak. Głowy uciąć nie dam.
W Szczecinie dużą wagę przykładają też do oświadczeń współpracy podpisanych przez przyszłych klientów (osoby prywatne oraz firmy). Za to można dostać sporo punktów z tego co się orientuję, bo dla komisji oznacza to większe szanse na utrzymanie firmy.