Tia... mają przygotowane 30 nowych specyfikacji (tylko do przełączenia w firmware) i badają rynek, co klientom najbardziej podpasuje:)
Wersja do druku
Tia... mają przygotowane 30 nowych specyfikacji (tylko do przełączenia w firmware) i badają rynek, co klientom najbardziej podpasuje:)
21, 19, 5, 4, 3.2, 50, 12800, 14, 10, 2500, 30, 100.
Tak się zastanawiam co by te cyferki mogły znaczyć 8)?
Ale nie pisał, że mydło, tylko, że AF nie trafia :)
No dobra, 24L mydło ;) :)
A ja jeszcze taki obrazek znalazłem:
za mało przycisków z tyłu:D
po co przyciski, pełna automatyka... inteligentna, pomyslisz i masz.... GO 24,5cm t= 1/640 pomyslisz i masz...;)
Samo 35II? Nie to za mało! Ma być w parze z 24II. Nikon w zasadzie znowu jest w punkcie wyjścia, musi gonić...
za canonrumors
How much will Canon take from you?
The answer.... $2999 CAD body only will be the MSRP of the 7D (or whatever it's called). That will be $300 under the D700, so expect that to drop accordingly. It should drop anyway, no one is buying it.
Hehe, takie futurystyczne cudo to dopiero byłby dramat w różowe ciapki - ciekawe ilu uzyszkodników potrafiłoby czymś takim zrobić prawidłowo naświetlone zdjęcie? Znaczy: np. z marszu ocenić, czy ekspozycja powinna trwać 1/640s, czy może jednak 1/500s, etc... :mrgreen:
Niżej podpisany - na pewno nie. :razz:
Skoro dzisiaj Alfiok to ciekawe co da Canon by choć na chwilę zaistnieć dzisiaj na dpreview index.html?
Alfiok jutro. 10 września według fotopolis.
A tu chwalili prawie bez wyjątku: http://www.engadget.com/2008/09/08/n...eview-roundup/ - ciekawe...
też jestem zdziwiony, przecie poza ceną to idealna puszka. OK, jest banding, ale to z pewnością sprawa do wyeliminowania nowszym softem skoro w D3 tego nie ma. Za to wedle np fotopolis lepszy AF, mniejsze szumy..
Zadziwiające jest jednak, ze mimo takiego bandingu nie ma ogólno forumowej rozpaczy i narzekań. Może faktycznie tych puszek sprzedaje się tak mało?
Mam nadzieję, że jak sobie kupię (jeśli C da ciała z 5dmk2) to nie będę testerem dla Nikoniarzy.. to by było wyjątkowo perfidne ;)
Ciekawe ile po Photokinie pojawi(ą) się puch(a/y) w sklepie, mam nadzieję, że znajdę pod choinką nowe 5D. :P
Gdyby zrobili wszystko to samo co w 50D, dając tylko matrycę FF, byłoby to perfidne. :? I chyba zostałbym przy 5D a zamiast tego kupił jakieś dwa fajne szkła. ;)
BTW, jak myślicie, jest szansa na flash ? Wiem, że usunięcie flasha z 5D miało zwiększyć jego szczelność, ale Nikoś D700 ma i jakoś nic mu się nie dzieje. Czasem to maleństwo pomagało (doświadczenie z 20D). :)
a ile razy użyłeś flasha w 20D? dopóki nie można będzie wyzwalać nim zewnętrznej lampy to w tej półce jest IMHO w ogóle nie potrzebny.
Każdy by wolał. ;)
Ile razy użyłem flasha w 20D ? Hmm no trochę tego było, fakt, lepiej używać EXa, ale już kiedyś się mądrze wybrałem na wieczorny spacer po Paryżu, chciałem zrobić fotkę przy schodach osobie a w tle wieża Eiffla. Ze sobą miałem tylko 5D i 50/1.4 , zestaw minimum, bo nie chciało mi się dźwigać. Gdybym doświetlił choć minimalnie + 1/20s byłoby cacy, ale mi się nie chciało dźwigać EXa , tak wiem, takich sytuacji jest mało, ale to jak z nagrywaniem filmów w D90, lepiej mieć niż nie. ;)
No ale pewnie ta cena jest główną przyczyną takiego stanu rzeczy. Do tego wewnętrzna konkurencja w postaci dużo tańszego D300 i niewiele droższego D3 też robi swoje. Co do idealności to ta puszka ma dwie zasadnicze wady: matrycę/procek/oprogramowanie (?? - tego nie wiem) i mocowanie szkieł ;).
Ja się dziwiłem dlaczego nie zrobiłeś dobrego WB dla skóry, ale z tej puszki się nie dało. Miałem dokładnie tą samą puszkę i podobne kłopoty. Z D3 takich kłopotem ze skórą nie miałem. Stawiam tezę, że ta puszka była cos nie teges. ;) Nie mam pod ręką D700 by sprawdzić co jest grane.
Aha - tonalność mi się podoba :D, kolor też może być, poza oddaniem skóry.
bo wyłazi na testach zdjęć nocnych (i to robionych nieprawidłowo, przy czarnym niebie) przy ISO 6400 i podobnych czułościach. Okazuje się, że jednak ludzie aż tak wysokiego ISO tak bardzo nie potrzebują, albo robią zdjęcia nocne prawidłowo - gdy się coś tam na niebie rejestruje.
Na 50/1.2 to ja bym w ogóle nie liczył.
bez komentarza ;)
A gdzie Canon ? ;-) Czy my sie w końcu doczekamy ???
Pozdrowki
P
Teraz widać jak na dłoni, że wypuszczenie Ds-a w tej postaci w jakiej zrobił to Canon w zeszłym roku było marketingowym majstersztykiem. W sumie technologicznie/kosztowo nic się nie wysilili, a wciąż konkurencji zero. Ja wiem że dla wielu jest to mało pocieszające i pewnie mają dużo racji w tym, że Canon leci sobie w kulki. No ale jak widać wiedzą co robią.
panuje tu ogólna wolna amerykanka, jednak o Alfie to już tutaj gadać nie będziemy. Chyba że ja Canon kupi. Poleciało.
ja kupilem ostatnio 5taka za 4ke :) niewie smiganego... w idealnym stanie :)
za 4700 są do kupienia nówki