Za marzenia nie karają... Dla niego bezpieczniej żeby nikt jego twarzy nie widział i nie rozpoznał. Jak juz zwinie interes to nikt anawet nie będzie wiedział jak wygląda.
Wersja do druku
Za marzenia nie karają... Dla niego bezpieczniej żeby nikt jego twarzy nie widział i nie rozpoznał. Jak juz zwinie interes to nikt anawet nie będzie wiedział jak wygląda.
kolejny "odwolywacz", ktory sprzedaje poza aukcja.
najpierw ogloszenie tu na forum, potem allegro.
a pozniej "zmienia zdanie"..
allegro
Myślę, że to zupełnie nie o to chodzi, bo gość w danym momencie tego sprzętu nie ma. Najpierw zbiera zamówienia, a jak już nazbiera dostatecznie dużo, kupuje za pieniądze klientów hurtowo i na tym parę groszy wyrywa. Potem wysyła do wszystkich i to cała tajemnica. Było juz paru takich na serwisach aukcyjnych, ale nie przetrwali z powodu niecierpliwych klientów :lol:
No właśnie - lektura tego wątku udowodniła mi, że zawsze znajdą się naiwni. Szkoda już więcej pisać na ten temat.
Czy ktoś w ogóle zna ceny hurtowe telewizorów sony lub innego sprzętu dla porównania z otc ?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A gdyby jednak okazał się oszustem to jest przecież Program Ochrony Kupującego więc kasa wraca, czyż nie ? Ktoś miał przyjemność skorzystania z programu - jakie wrażenia ?
Tak, jest taki "program".
Właśnie chodzi o to że nie za bardzo. Allegro robi absolutnie wszystko aby znaleźć okoliczność która wyłącza daną osobę z ww. programu i trzeba przyznać że są w tym skuteczni.
Negatywne.
Witam wszystkich... Jest to mój pierwszy wpis choć czytam wątki od daaawna lecz nie o tym chciałem napisać. Chciałem napisać o tym programie allegro.
Kilka miesięcy temu kupiłem na allegro obiektyw canona 17-40 za 1500zl. Kasę wpłaciłem poprzez płacę z allegro i kontak się z gościem urwał. Po upływie czasu (terminu allegro) zgłosiłem sprawę do allegro, wysłałem wszelkie wiadomości kontaktowe z tym gościem. Zdjecia smsów z telefonu, sprawę zgłosiłem na policji, skserowałem dokumenty wypisane na posterunku wszystko wysłałem allegro. Jeszcze jakieś wnioski musiałem z allegro powypełniać... I tyle... Pieniądze otrzymałem na konto wraz z kosztsmi transportu.
Zastanawia mnie tylko jak by ten gość cegłę wysłał czy mógłbym coś zdziałać? :) pozdrawiam
z góry przepraszam za literówki jak się jakieś znajdą, pszę z telefonu.
Ktos zna tego sprzedawce? byłem zainteresowany tym szkłem, ale sie sprzedał
http://allegro.pl/item1196836873.html
a tu niespodzianka:-D
http://allegro.pl/item1213710125.html
Mój pierwszy post na forum i będzie akurat w sprawie tego otc poznań na allegro. Skorzystałem z jego ofert i kupiłem canona 7d z gripem. Nie będę ukrywał ze się na niego wyczekałem, ale skoro jest ten program kupuj z allegro to nawet jakby zwiał to i tak kasa by była zwrócona. Pomimo długiego czas oczekiwania aparat przyszedł wraz z gripem, wszystko sprawne i nieużywane gwarancja podbita, dowód zakupu dostarczony a w ramach bonusu za długi czas oczekiwania karta extreme III 8gb. Jeśli więc ktoś jest cierpliwy to warto poczekać bo zaoszczędziłem na tej transakcji około 1000zł. I to nie jest żadna reklama tylko tak pisze jakby ktoś miał wątpliwości z zakupem;)
Czy to nie dziwne , że ostatnio pojawiają się jednopostowcy zachwalający zakupy u otc lub program allegro?
Uwaga bo za chwile ktoś niestety nie dostanie towaru ani pieniędzy :? :
Spółka w trakcie likwidacji.
http://www.krs-online.com.pl/otc-pol...krs-39298.html
dziwne, bo tuz pod tabelkami jest informacja "
Data aktualizacji: 2009-03-23".
To jakaś lipa jest - ten KRS jest sprzed 9 lat.
Stoi jak wół :
Data wpisu do rejestru przedsiebiorców: 2001-09-10
Data wykreślenia z rejestru przedsiebiorców: 2001-12-07
Nie wiem o co Ci chodzi - przecież ludzie piszą, że dostali sprzęt za który zapłacili :-P a że długo czekali to już inna bajka ( wiedzieli na co się godzą).
Czy jest ktoś taki komu OTC nie dało ani towaru, ani zwrotu pieniędzy ???
Ja osobiście bym nie kupił towaru na który trzeba czekać 45 dni, ale to już inna bajka.
już się kończy:
http://www.infoveriti.pl/firma/41601...chlapowskiego/
Swoją drogą nie wierzę, że OTC tu nigdy nie zajrzał, albo nie trafił choćby przez przypadek.. Gdybym miał taką "firmę", miał uczciwe zamiary itd.. to na pewno zabrałbym głos w swojej sprawie... jakby nie patrzeć dobrego marketingu to on tutaj nie ma...
Ciekawe, kiedy znajdzie się jajcarz, który zarejestruje się jako otc_pozan i "złoży wyjaśnienie"... Może wtedy objawi się prawdziwy?
Ja chyba tak zaraz zrobię: ogłoszę, że bardzo przepraszam, że zwijam interes, że wstrzymuję wysyłki i wyjeżdżam na Hawaje... Skutki mogą być dwa: ludzie którzy kupują oferowany sprzęt nie są amatorami i szperają w necie - znajdą tego posta i nie kupią - siądzie mu sprzedaż i może wtedy wykona jakieś nerwowe ruchy? Albo się objawi i wszystko wyjaśni... ?
To przecież jasne że zamknął firmę i dalej sprzedaje. :twisted:
Ryzyko zakupu jest duże. Nawet jak otrzymasz towar możesz, (ale wcale nie musi tak być) w pewnym momęcie usłyszeć dzwonek do drzwi lub dostać wezwanie jako świadek. A towar będzie dowodem w sprawie..
Uczciwy sprzedawca ma uczciwe zasady. otc_poznan stara się być uczciwy "narazie" dla kupujących "Prosze nie wystawiać negatywnych komentarzy". Jak się zrobi gorąco zniknie.
Zależy mu aby nie było negatywów, bo w ten sposób pula kasy przy zwijaniu interesu będzie większa.
przykład podobnych działań :
http://allegro.pl/show_user.php?uid=14223644
Zajrzał, zajrzał - miałem okazje rozmawiać z tym Panem , i jest doskonale zorientowany w temacie.
Jeżeli przejrzysz dokładnie wątek na pewno w oczy rzuci się Tobie jeden forumowicz , "staż" ok 20 postów-wszystkie na jeden temat ,zgadnij jaki;-)
To już mój drugi post więc nie jestem jednopostowcem który zachwala firme;) Jako dówód zakupu dostałem fakturę wystawiona przez Ostaszewski Trade Center o NIP 778-142-03-08. I jeszcze jedna rzecz do tych co uważają że OTC jest likwidowane bo taką informację znaleźli w necie. TRZEBA DOKŁADNIE CZYTAĆ (przepraszam za wielki litery). OTC Poznań i OTC POLSKA LTD to nie to samo (wiem bo sam się natknąłem na tą likwidowaną spółkę OTC Polska). Teraz to już w ogóle będziecie myśleć że ja to ten Ostaszewski;) a prawda jest taka że porostu nie lubię jak ktoś publikuje coś niesprawdzonego albo coś o czym nie ma pojęcia. Więc jak czegoś nie wiesz lub nie jesteś pewien to się upewnij a nie pisz (tak jak większość dziennikarzy)
@maximus_romanus - idę o zakład, że masz coś/dużo wspólnego z bohaterem wątku :)
Że tak nie jest przekonasz mnie tylko zdjęciem z exifem z dzisiejszą datą z Twojego świeżego 7D :)))
Już trzeci post:) adres to ulica Warszawska 43 61-028 Poznań i data wystawienia to 28 lipca 2010.
a Ty jeszcze zdjęcie aparatu dla jednego z forumowiczów;) poza tym aparat nie jest już taki świeżutki;)
http://img713.imageshack.us/img713/9880/img8144xs.jpg
sorry za rozmiar zdjęcia. Powinienem był podejrzeć post
Powiedzcie coś więcej o tych negatywnych (bądź pozytywnych) stronach "programu ochrony kupującego". Jak wasze sprawy się toczyły. Żeby wyciągnąć wnioski potrzeba konkretów.
Do mnie przedwczoraj zawitała policja w sprawie 'chceszmasz' i najwyraźniej ten pan już nikogo nie oszuka :)
W zasadzie, do tej pory, znam tylko 2 sprzedawców, których można być pewnym.
Towers i Cichy.
O ile u tego drugiego nie robiłem zakupów, to obaj są polecani przez swoich klientów.
Reszta zawsze coś...
Nie chce mi sie więcej juz na ten temat pisać. Więc robie to przedostatni raz. ;)
Dancio, (otc_poznan) to nie jest uczciwy handel. Chcesz być uczciwy to nie kręć nie podszywaj się pod inne logi. Na allegro wyjaśnij, dlaczego nie ma możliwości odebrania towaru osobiście (tylko bez zwalania winy na kuriera) i dlaczego za pobraniem nie wysyłasz.
Ja Cię już sprawdziłem (ma się znajomych w bankach i w krajowym rejestrze dłużników). Rzeczywiście "prawie" nie kłamiesz. Troszkę tylko naciągasz klientów. Ale szacun za pomysłowość. Niestety w obecnej sytuacji kupować u Ciebie :arrow: nie można.:!:
Oczyść się, ale nie na forach tylko na allegro zostaw dowód bezpieczeństwa zakupów u Ciebie. Dorobiłeś się już na tyle że stać Cię na uczciwość.
Pozostałym zainteresowanym w obecnej sytuacji :!:odradzam kupowania:!:, drogich losów, za które możecie po kilku m-cach wygrać kilka stówek:confused:. :twisted:Chyba, że ktoś lubi hazard:evil:..
Tak, ;) kusi mnie zdradzić kilka szczegółów, ale dam Danciowi szanse rehabilitacji.
8)Tym bardziej, że widzę, że mu zależy..:rolleyes:
[QUOTE=FRILI;862967
Tak, ;) kusi mnie zdradzić kilka szczegółów, ale dam Danciowi szanse rehabilitacji.
8)Tym bardziej, że widzę, że mu zależy..:rolleyes:[/QUOTE]
Ja, jednak poprosze wiecej info od Ciebie w tej sprawie,
po tym co napisałes i co pisało się tu wczesniej to nie jest tylko sprawa między Wami (sam chciałem kupic od niego szkło), a zachwanie w stylu " wiem, ale nie powiem" po tym co już napisałes jest troche...
z ostatnich kilku dni:
telewizory sony - pozytywy
obiektyw do nexa - pozytyw (kupiony 20 lipca)
canon 7d - pozytyw (kupiony 12 maja!)
negayw za 5dmk2.
odnosze wrazenie, ze problemem nie jest sprzedajacy, tylko dystrybucja firmy canon.
Juz bylem nastawiony na zakupy u otc, kasa gotowa do przelewu, sklonny bylem nawet czekac miesiac bo mam na czym pracowac. Znalazlem jednak to forum, poczytalem troche i ogolnie boje sie w topic te 6K. Chyba lepiej dolozyc i kupic tam gdzie nie ma zadnych "chmurek" i "kruczkow" ;) Poczekam jeszcze z tydzien-dwa. Moze sytuacja sie wyklaruje.
FRILI, też wysłuchał bym co masz do powiedzenia.
mi sie wydaje ze on poprostu ma dostep do tanszego kupna przez hurtownie, a czas oczekiwania jest taki poniewaz pierw pobiera pieniadze za ktore zamawia, puki on dostanie puki przekaże to wychodza 2 tygodnie ;p
Normalnie umieram z ciekawości jak działa otc...
@dovydas widać wie, jak otc działa, o ile sam nim nie jest :)
Nie Ty jedyny, a im dłużej działa tym to jest bardziej dziwne.
ja sam chce kupic u niego tv tylko nie jestem pewien, nawet jezeli bym musial czekac 2tyg i miec na plusie 1000zl to oplaca sie.. tylko jezeli to przekret to odpada
Wypraszam se stwierdzenie że niby jestem otc. Pytanie brzmiało czy ktoś ma jakieś doświadczenie z programem ochrony kupujących? Więc się na ten temat wypowiedziałem.
Czy kupiłbym u otc? Chciałem... Kusi cena... Ale żeby przechodzić znów to samo co poprzednio, to dziękuję... Na razie czekam może ktoś tu tą sprawę rozwiąże. Na razie mam czym zdjęcia robić.
I raz jeszcze zaznaczam, na tą chwilę zdrowy rozsądek podpowiada, że lepiej u tego Pana zakupów nie robić...!
Pozdrawiam
Jak już pisałem na poprzedniej stronie: z 5dMk2 jest generalnie problem jeśli chodzi o dostępność. Cena stale rosła do góry i zrobił się dla sprzedającego problem żeby wysłać do ludzi sprzęt, który zamówili w o wiele niższych cenach. Co ja się jednak będę rozpisywał, skoro można o tym poczytać w innym temacie.
Cóż, zarejestrowany jestem długo, jednak piszę mało, można mnie uznać więc za jednopostowca. Ale do rzeczy:
Moim zdaniem czar OTC w pewnym momencie pryśnie, oczywiście w momencie gdy zamówionych będzie jednocześnie kilkanaście C5MKII oraz inne wartościowe sprzęty. A sprzedaż innych tańszych towarów to tylko sposób na kilka pozytywów na Allegro. Dla mnie wiarygodny sprzedawca, to ten który daje możliwość odbioru osobistego.
Była mowa o jednopostowcach chwalących otc.
Ty raczej bałbyś się z nim robić interesy, więc to raczej głos zdrowego rozsądku.
A,i jeszcze jedno.
Towary kupuje od hurtowni z 30 dniowym terminem płatności, a klienci czekają na sprzęt jeszcze dłużej. W pewnym momencie przestaję płacić hurtowniom (2 lub 3) i przestaję wysyłać towar do klientów. Ostatnia transza towaru od Hurtownika jest ogromna bo jak twierdzę towar mi dobrze schodzi. Zostaje mi sprzęt i pieniądze. Całkiem możliwe iż obecnie sprzęt jest sprzedawany poniżej kosztów zakupu. To stara metoda oszustów. Poczekamy zobaczymy
Ten proceder trwa tak długo że już dawno hurtownicy by go zdążyli złapać i namierzyć przy jego czasie wysyłki. [B]FRILI/B] mógłby coś więcej powiedzieć niż tylko się chwalić że zna, wie i nie powie. Mentalność prezesa PiS-u po prostu... A w to że sam OTC się wypowie na tym forum - głęboko nie wierzę.
on nawet pewnie nie wiem o takim watku
Kumpel kupił u niego telewizor Sony 52cale , czekał 1,5 miesiąca i zamówił drugi dla kolegi i czeka już 2 miechy ale mówi że prawie 2 koła na sztuce na drodze nie leży i jest spokojny ,. Ja podejrzewam że gościu zbiera zamówienia ok. 10szt , bierze kasę za którą płaci w hurtowni gotówką i ma duże rabaty , dlatego czas oczekiwania jest taki długi trzeba zebrać zamówienia i to chyba cała filozofia , ale takie jest moje zdanie.