Bo masz już innego Canona.
slavek_g ściągnij instrukcje do C580EX i w 90% będzie pasować, 10% wyczytasz z angielskiej lub z praktyki. Tryby fotoceli sa takie same jak w innych YN, więc ten rozdział poszukaj w innej instrukcji
Wersja do druku
Dzięki Panowie za odpowiedzi. Jakoś ogarnąłem wszystko metodą prób i błędów :) A instrukcję chciałem mieć dla własnego posiadania po prostu.
Hej,
czy Canon 7D w trybie bezprzewodowym z yn-568ex powinien wyświetlać menu na aparacie? Nie mam żadnych możliwości zmian opcji.
eTTL działa super z przedbłysku, ale ja chciałbym mieć dostęp do funkcji manualnych. HSS też jest niedostępny - działa tylko na aparacie.
Zakładałem, że nie będę potrzebował triggerów do tej lampy.
Hej,
Nie wyzwolisz z lampy wbudowanej 7D innych lamp w trybie HSS oraz na 2ga kurtynę. Do HSS potrzebujesz kabel E-TTL albo lampę na sankach, która ma tryb HSS (wbudowana nie ma). Do drugiej kurtyny tylko PW albo cuś innego (nie wiem czemu Canon tego trybu nie obsługuje w trybie Wireless...). Co do menu - nie wiem czego szukasz - jak HSS / 2giej kurtyny to nie znajdziesz, jeżeli szukasz nastaw mocy w trybie manualnym - to tak (lub FEC dla E-TTL).
Dzieki za informacje. Zaopatrze sie w kabel i bede testowal.
Nastawy manualne sa pieknie schowane w menu lampy wbudowanej :-) chwile po opublikowaniu postu doszedlem do tego. Nie pracowałem wczśniej z lampami. Dziala to bardzo fajnie.
Testowałem z lampa 430exII i mam wrazenie, ze maja prawie identyczna moc.
Chciałbym zapytać kolegów czy do YN 568 pasują dyfuzory typu stofen do lamp Canona?
Zamówiłem tą lampę i jestem bardzo zadowolony. Jedyna różnica jaka występuje to brak trybu master, lecz nie jest to jakaś podstawowa wada. Do wad tego sprzętu można zaliczyć na pewno mocowanie, które jest niewygodne. Następną kwestią jest E-TTL II i dostępne 2 tryby wielosegmentowy i uśredniony- działa tylko jeden z nich teraz nie pamiętam i to sprawdzałem na 5dII, 7d i 50d. Jakość wykonania lampy jest bardzo dobra i moc jest wystarczająca nieznacznie słabszy od oryginału. Co do pytania jednego z forumowiczów to używałem tej lampy przy softboxie 50x70 jako główne źródło oświetlenia i dawał radę znakomicie. Nie osiągałem pełnej mocy, więc przy większym softboxie nie powinno być problemów bo lampa ma na prawdę ogromną moc.
Za kilka dni opublikuję test / porównanie mocnych zamienników lamp do Canona, w tym YN568.