Wg mnie dodają dynamiki.
Wersja do druku
nie był to reportaz, chciałem pokazać samochody.
no nie powiem strasznie dynamicznie to wygląda w pip :) odrazu czuje że zdjecia z parkingu są naładowane energią... sorry dzis od rana pada i taki humor wiejski mam, generalnie nie mam nic do skosów ale powinny one byc przemyślane i nienadużywane
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
to jest forum fotograficzne a nie motoryzacyjne, raczej wątpie aby ktoś tutaj wchodził i zamiarem znalezienia projektów tuningowanych aut. jezeli chciales pokazac samochody to wrzucaj te foty na forum motoryzacyjne a jezeli chciales pokazac swoją pracę fotograficzną to jak juz pisałem wyszło to słabo, w przeciwieństwie reszty twoich zdjęć które widzialem na blogu i są bardzo fajne
dobra dobra ale czy to jest forum fotograficzne czy forum motoryzacyjne? dla mnie nieważne czy na zdjęciu bedize ferrari, honda czy maluch, jezeli fotografując skupiasz się na przekazie tego kto zrobil co w aucie a nie tego czy zdjeciebedziedobre to chyba nie jest to odpowiedniemiejsce? chcesz mi powiedziec w tym wypadku ze gdybym zrobił układu scalonego w moim telefonie komórkowym i napisał a tak chcialem pokazać co ma w środku i będzieto na tle mojego starowiktoriańskiego kibla to będzie to wporzo?
A co w tym przypadku bedzie zle ? No chyba ze nie spuscisz wody i bedzie godzic w uczucia i poglady ludzi ogladajacych. Akurat zdjecia z takich wypadow to temat dlugi i szeroki. Nie uwazam ze te zdjecia sa super, nie uwazam ze sa do ****, sa po srodku skali. Naprawde, nie wiem o co chodzi w tym momencie Twojej osobie. Ktos ma inna wizje, i dzieki temu zdjecia sa inne, a nie ciagle takie same jak wszystkich. Akurat zarowno z CKPL mam troche wspolnego i wiem ze chlopaki lubia po miescie pozytywnie poswirowac w granicach prawa i rozsadku. To nie jest zlot klasykow jezdzacych 40km/h. Swoja droga, im wieksza predkosc, tym krotszy czas migawki by nie poruszyc a miec jednoczesnie dynamike na zdjeciu. Fakt ze swiatla musi wystarczyc ale to autor na pewno wie.
Pewnie mial technokran zamocowany na wozie technicznym, wypakowanym sprzetem, z zalozonym softboxem 2 na 2 metry jadac i trzymajac aparat przez okno. Czy Ty chociaz raz robiles zdjecia w nocy jakiegos klubu motoryzacyjnego ? Bo pytanie czy mial duzy soft w takim temacie jest raczej dziwne. :|
nie, wczoraj kupiłem aparat i wypowiadam się w temacie jako totalnie nieuświadomiony użytkownik, tak tylko głośno krzyczę bo nic niewiem :) sorry stary ale skoro mówisz mi o tym że jadąc nie da się używać softboxu to sorry, zróbmy tak, wy powiecie sobie że macie swoją rację i mozecie potem przy piwie w gronie znajomych powiedzieć że taki koles jak ja na forum pisał głupoty a ja zrobie to w swoim gronie i generalnie każdy będzie zadowolony, mysle ze ciągniecie swojego rodzaju OT w temacie tego czy mi się cos podoba czy nie jest tak zbędne jak ogon dla telewizora.
A czy ja napisalem ze sie nie da ? Da sie uzyc, i to nawet takiego wielkosci 10 na 3 metry z moca 1500Ws. Tylko zwyczajnie wygodniej jest ustawic sie z "chlopakami" o godzine czy dwie wczesniej jak jeszcze jest troche ladnego swiatla. Pojechac dzien wczesniej na miasto, postac w kilku miejscach, zobaczyc jak sie swiatlo uklada na samochodach zwyklych uzytkownikow drogi. Wybrac miejsca, i ustalic trase. Dla nich to fun bo trasa np dluzsza albo inna niz zawsze, a dla osoby robiacej zdjecia wieksze panowanie nad warunkami - swiatlem/wieksze przygotowanie.
Generalnie mi sie wydaje ze w ciagu najblizszego miesiaca chyba wystawie Battle w odpowiednim dziale o temacie: Motoryzacyjnie/dynamicznie/nocnie. Zeby byl wiekszy fun, to sobie damy tam duzo czasu by nikomu nie zabraklo i by nie bylo pospiechu. I wtedy chyba bedzie sprawiedliwie i bez zbednego spinania sie ;)?
powiem ci ze bardzo chętnie, tylko szkoda ze nie bede mial chwilki żeby zmierzyć się bo poprostu stary jestem w UK, od 3 tygodni dopiero, staram się jak najbardziej w pracy przyłożyć zbey mnie nie wywalili po tygodniu bo potrzebuje pieniędzy jak powietrza ale uwierz mi że jak tylko znajdę chwilę czasu napewno będziemy mogli się zmierzyć :)ale tak po przyjacielsku