To i ja chętnie dorzuce jeszcze kilka swoich groszy w dyskusję.
Cytat:
Zamieszczone przez
allxages
Dym to fajny film, [...] pewnie gdzieś tam mnie ten film inspirował, a ja nawet o tym nie wiedziałem już
Ten film zainspirował całą masę ludzi, którzy dzisiaj niekoniecznie zdają sobie z tego sprawę :) Ale to akurat wzorzec, który z definicji dopuszcza "powielenia". Fotografia, to coś, czego nigdy nie da się wykonać po raz drugi, tak samo. Dlatego, pomimo podobnego pomysłu, jest on jednak zawsze zupełnie inny.
Cytat:
Więc sorry dałem ciała, [...] miałem zarzut w drugą stronę też. Że materiał za długi, zdjęcia powinny być po 3 sekundy, )
Szkoda, ale jest jaka jest i tez jest ciekawa. Wg mnie takie prezentacje/historie powinny składać sie z wiekszej liczby obrazów. Wtedy rzeczywisćie zdjęcia mogłyby się wyświetlac co 3 sekundy.i
Cytat:
więcej zycia, zdjecia bardziej dynamiczne, radosc, a nie trumna, no i taa muzykaaa muląca
Tu akurat się nie zgodze zupełnie. Nie widze tu żadnej traumy, ani zmulenia. Pewnie Twoim znajomym dzisiaj trudno przychodzi refleksja, kiedy życie pełne jest atrakcji i sa na etapie łapania go na 100%. Mi się ten refleksyjny klimat podoba, ale on chyba przychodzi z wiekiem, by nie rzec starością ;)
Cytat:
Raczej nikomu nie chciałoby sie oglądać 10 minutowego photocasta. Tak samo jak nikt nie ogląda 100 zdjęć ze ślubu poza zboczeńcami i ślubniakami
To zdecydowanie fakt. ;-) Ale 30 byłoby w sam raz, jak i w porządnym reportażu ślubnym ;)
Cytat:
Ale samą ideę pojmuję i się z nią zgadzam, z tym że wyszedłby z tego bardziej "projekt", a nie "reportaż". A ja nie jestem zainteresowany taką formą.
PS. Jeżeli to co zrobiłem w ogóle można nazwać reportażem hehe
Zdecydowanie nie nazwałbym tego reportarzem, nawet w aktualnej formie.