a EF-s APS-H nie pokryje...? Gdyby tak 10-22 do jedynki zapiąć :twisted:
Wersja do druku
a EF-s APS-H nie pokryje...? Gdyby tak 10-22 do jedynki zapiąć :twisted:
Święta racja, gorąco przepraszam za wprowadzenie w błąd. Kiedyś przeglądałem skapiec_a.pl i tam była taka klasyfikacja i przy xxD bylo aps-h :/ .. i tak zapamiętałem. Ostatnio było już samo aps przy xxxD i xxD ale nie dociekałem dlaczego się zmieniło.
sorry..
p.s. Apropo dużych rąk i puszki .. zawsze można dokupić gripa .. podobno to pomaga :)
Gośćz ostatniej aukcji nawet nie wie co sprzedaje... 5 obeiktywów? od kiedy konwertery i soczewki zaliczane są do obiektywów? :) Ostatniego napewno nie kupuj, poza body reszta nadaje się na śmietnik... poza tym brak gwarancji...
ja bym proponował taki zestaw: http://www.allegro.pl/item454617394_...50_d_raty.html + grip i cała reszta osobno...
i to jest zdecydowanie najrozsądniejszy wybór.
Potem dokupisz obiektyw o takich parametrach i takiej firmy jak ci bedzie potrzebny.
Ja kupiłem w takim zestawie .. potem przejściówkę z m42 na Canon - i wybór dobrej jakości obiektywów za niewielkie pieniadze - spory. Popytaj znajomych często w szafach maja aparaty Zenit z roznymi obiektywami - ja tak znalazłem Jupitera 200mm F4 /szkło - a jak rysuje....:rolleyes:
Witam wszystkich po przerwie.
Aparat już kupiłam byliśmy w odwiedzinach w Polsce i wybrałam się do cyfrowe.pl zakupiłam zestaw body+ 18-55is + 55-250is na razie nie podzielę się spostrzeżeniami bo najzwyczajniej w świecie technika mnie przerasta :D i uczę się nim posługiwać :)
Bardzo dziękuje za wszelka pomoc i rady :)
Pozdrawiam
Justyna
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Thanx :)
Widzę że kotki i pieski w standardzie jak u mnie :mrgreen:
Co to za kocie szczęście ?
Bo berneńczyka poznaję :)
wrednota - znaczy kocurek to pers znajomych :D uwielbia jak ktoś jej robi fotki ;p jak to każdy pers uwielbia być w centrum uwagi :)
berneńczyk to z rodzinki :) straaaaasnie fajne to psiko :) i uwielbia długo leżeć więc nie ma problemu z fotkami typu "wielki nos" :D
ot kotów i psiaków preferuję kwiatki/pajączki/ciekawe faktury powierzchni, ale to było wg mnie najszybsze do pokazania obrazów z tych obiektywów, że w cale tak źle z tym światłem nie jest jeśli da się szczeniaka w ruchu złapać spokojnie :)
pozdrowionka
Dzięki :)
Jak na razie jestem zadowolona :mrgreen:
Nowe zdjęcia mam - ale żadne w sumie nie nadają się do "pokazywania" znalazłam jednak dwa które mam nadzieję że nie ściągną na moją głowę wszystkich gromów tego forum :mrgreen:
Zapraszam : Gucio fotkowany nowym "sprzętem" :)
Pozdrawiam
Justyna