Odp: Viltrox wycofuje się z systemu Canona RF. Canon blokuje działania Viltroxa.
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
wzorem pewnych kabareciarzy zrobimy grę: pijemy pięćdziesiątkę za każdym razem, gdy zobaczymy słowo "kundel" w dowolnej formie gramatycznej - wygrywa ten, kto dotrwa do 23:00.
Słabo to widzę ;) Szybko zacznie się ściemniać :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Forum C-B bawiąc uczy.
Fakt. Czytając CB dowiadujemy się, że wszystko inne poza Jedynym Słusznym Systemem to "kundle" :)
Odp: Viltrox wycofuje się z systemu Canona RF. Canon blokuje działania Viltroxa.
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Słabo to widzę ;) Szybko zacznie się ściemniać :)
Fakt. Czytając CB dowiadujemy się, że wszystko inne poza Jedynym Słusznym Systemem to "kundle" :)
Wystarczy w końcu przestać czytać CB :)
p,paw
Ja kupiłem RF 50 1.8 - to jest dopiero KUNDEL 8 letnia 50L z niesprawnym Afem zjada go na śniadanie. ODRADZAM!
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Wiem, że to strasznie niewygodna informacja dla canoniarzy i najlepiej zamieść ją pod dywan, ale przecież można ogłosić kolejny sukces Canona, który tak nieugięcie stoi na straży cnoty swojego bagnetu RF ?
I jak tu skomentować fakt, że Canon się zamknął w sobie a Nikon się szeroko otwiera na zewnętrznych producentów ?
Nie ma co komentować. Każda firma ma swoją strategię. Raczej trudne do zrozumienia jest to, że niektórzy nie chcą tego zaakceptować.
Pomijam już że zawsze była taka sytuacja i nie jest to nic nowego. Jak ktoś tego nie akceptuje kupuje inne systemy i po problemie.
Ale to zadziała tylko wtedy, kiedy się chce problemy rozwiązać :) Nie zawsze, jak widać, to jest celem.
Cytat:
Zamieszczone przez
robertskc7
Ja kupiłem RF 50 1.8 - to jest dopiero KUNDEL 8 letnia 50L z niesprawnym Afem zjada go na śniadanie. ODRADZAM!
Ja mam pytanie czego się spodziewałeś od obiektywu za 800 zł grubości dwóch paczek papierosów ? Gdzie optyka jest wielkości monety 5 zł kontra 8 letni słoik którego optyka była "top konstrukcją" swego czasu :) ? Weź porównaj z RF 50 mm 1.2 wtedy można rozmawiać :) .
Jak to czego? Rasowości. Rodowód gwarantuje i zobowiązuje.
Panowie, 50 1.8 nie ważne EF czy RF, to szkło dla amatora a nie kotleciarza.
Cytat:
Zamieszczone przez
Ketchup
Ja mam pytanie czego się spodziewałeś od obiektywu za 800 zł grubości dwóch paczek papierosów ? Gdzie optyka jest wielkości monety 5 zł kontra 8 letni słoik którego optyka była "top konstrukcją" swego czasu :) ? Weź porównaj z RF 50 mm 1.2 wtedy można rozmawiać :) .
Czego? hmmmm wg testów na jutube gdzie porównuje się ef 1.2 do ef 1.8 wychodzi że one się praktycznie ostrością nie różnią. 1.2 słynie wręcz z żenująco niskiej rozdzielczości komy itp itd. Wg optyczne.pl to najgorsze szkło w stajni eL w absurdalnej cenie. Liczyłem że nowy 1.8 będzie chodź na podobnym poziomie. Praca jest porównywalna,tylko coś z obrazkiem nie tak i śledzeniem i plastyką... Oczywiscie mowa o przedziale 1.8-2.8 bo później jest już ok. Od 5.6 nawet jest git. No cóż myślałem że będzie podobnie do RF 35 1.8 ale jednak nie jest.
Cytat:
Zamieszczone przez
robertskc7
Czego? hmmmm wg testów na jutube gdzie porównuje się ef 1.2 do ef 1.8 wychodzi że one się praktycznie ostrością nie różnią.
Testy na youtubie maja sie do rzeczywistości tak jak pasek w TVP.