Wiem, pomyliłem się we wpisie - czytałem o mkII, a myślałem o marku trzecim i jego rozdz. w myślach uwzględniłem. ;)
Wersja do druku
Ciekawy jestem jak wypadnie porównanie 8mpix 30D ze średnim rawem 7.1mpix z 50D. To będzie fajny test pokazujący czy zwiększanie rozdzielczości matrycy ma jakikolwiek sens.
Też na to czekam, tak teoretycznie, to szum powinien pozostać bez zmian, natomiast ostrość średniego rawu powinna być zauważalnie lepsza. No ale to teoretycznie... :)
Ale mocno skleja włosy. Odszumianie już od ISO 100?
Poczekajmy z ocenami jeszcze trochę. Za kilka godzin premiera. Jeśli Canon nie zrobi jakiegoś psikusa to na dpreview powinny się pojawić bardziej wiarygodne sample.
Bingo, włosy są w bokeh :mrgreen: - 5D sample deja vue
Poza tym zacznie się to na co Canon czeka: do wysoko MPx cropowych puszek trzeba będzie podpinać albo szkła macro albo ultra drogie EFowe szkła by uzyskać to coś - proponuję każdemu eksperyment: weźcie swoje 135L czy 85L, podepnijcie w sklepie pod 50D, Av, f/5.6... rzeźnia!
mnie specyfikacja 50D specjalnie nie przekonuje, nawalili MPx i tyle... dalej D300 bedzie lepszy, i glupio mi Canonowcowi bedzie z tanszych body polecac do sportu Nikona...
no AF to chyba dosc istotna sprawa, rownie dobrze mozna powiedziec ze 40D i 1Dmk3 roznia sie tylko AF...
Sila Canona byly zawsze body polprofesjonalne 10D, 20D... W tej chwili mozna smialo powiedziec ze Nikon serie xxD przesunal o polke nizej, wlasnie przez pojawienie sie D300...
A gdzie te premiery, już prawie 26 sierpień (:))
Ja całe szczęście mam robotę na całą noc, więc sobie poczekam :-)
e no.. to ja tylko przelece z 10 stron redakcji ksiazki a potem w kime.
mokro jest, ale wiatr przystal, wiec cos z ziemii moze poparowac ;)
niestety, na 8.30 do roboty musze :(
spac ide i w d...e mam te wszelkie poczynania co bedzie to bedzie....;)
Jak tam chlopaki, pampersy mokre?
narazie nie bo i nie ma z jakiego powodu...kurde dali by juz jakies info a narazie cisza
Jak na tą porę to niezła ekipa "siedzi" ciągle na forum :) , że o TYM wątku nie wspomnę :)) . Ja mam urlop. Ale za jakąś godzinę i tak pójdę spać ;) . Dal mnie podstawa to nowe FF więc mam jeszcze "trochę" czasu na premierę :) .
ale czym sie podniecac? co nagle uzytkownicy 40-tek beda ja sprzedawac i 5d-ekowcy to samo?
A ja jeszcze poczekam.Też mam trochę roboty więc mogę posiedziec,tym bardziej że jestem na urlopie ....odeśpię później.
Również czekam na FF , ale ciekawośc nie pozwala mi iśc do wyrka.
i dalej cicho..... ile można.... a ludzie siedzą i czekają ;P
No nic, za 1,5 godziny trzeba wstać do pracy... myślę że uda mi się zasnąć nie znając prawdy o nowych puszkach ;-)
Jak widać Canon dalej nie przykłada dużej wagi do opakowania. Dalej żałują paru gram gumy czy czysto programowych elementów. Już o wynalazkach typu poziomica można zapomnieć.
Bardzo niedobrze, że Canon równa do tego gorszego.
Nie tylko AF jest różnicą. Wystarczy popatrzeć na ilość sposobów, na jakie można dostosować zachowanie Nikona i Canona do własnych potrzeb. Sterowanie lampami, fps, poziomica, uszczelki i cala masa innych rzeczy :D IMHO różnic jest dużo, chyba za dużo aby dało się je podłatać trzema megapikselami więcej oraz goniąc w paru innych miejscach.
No to już bezstresowo możemy się do oficjalnego wątku przenieść :arrow: http://canon-board.info/showthread.php?t=37724
W tym można kontynuować gdybania o następcy 5D i narzekania czemu go nadal nie ma :roll: .
Właśnie coraz większa adrenalina na forum każdy czeka na nowego FF miejmy nadzieje że Canon nas nie zawiedzie:)Jednego możemy być pewni że LCD w nowym 5D będzie lepszy niż poprzednie patrząc na specyfikacje nowej puszki Canona 50D.
A wiadomo w ogóle o której naszego czasu ta konferencja prasowa i gdzie w TV można ją oglądać?? ;-)
Jak już się wszyscy nacieszą 50D to Nikon wypuści info o D90 a następnie Canon to "przykryje" informacjami o następcy 5D. Cierpliwości.
Nikon ponoć jutro (27th) organizuje konferencję prasową, może rzeczywiście Canon czeka z nową piątką i ogłosi ją po Nikonie D90, choć nie wiem czemu ma to służyć, no chyba że na tej konferencji Nikon poda parametry następcy D3, wtedy to miało by sens.
Nawet nie pomyślałem, ze o tej porze leci Szkło kontaktowe :smile: