-
Odp: Ostrzeżenie - ZPK Mastiff i Tom01
A ile według Ciebie sprzedawca (firma) ma czasu na zwrot pieniędzy po otrzymaniu towaru, który zwróciłeś?
/a 2tygodnie wziąłem od osoby, która mi pomagała w rozwiązaniu podobnej sytuacji. Nawet jeśli to nie są 2tygodnie to tyle czekałem, a wysyłka za potwierdzeniem odbioru, była podkładką do pozwu.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
salas
A ile według Ciebie sprzedawca (firma) ma czasu na zwrot pieniędzy po otrzymaniu towaru, który zwróciłeś?
Zależy czy zwróciłeś jako konsument, czy jako przedsiębiorca. Tutaj zdaje się była sprzedaż DG->DG.
-
Panie Tom01 trochę wstydu i pokory proszę mieć w sobie.
Z przedstawionych faktów wynika, że pieniądze za monitor Pan wziął, zwrot przyjął, korektę faktury wystawił ale niestety kasy nie oddał.
Czy się mylę?
Proszę nie używać słów typu " wpierdzielania w portfel" itp. bo to nie wypada osobie prowadzącej działalność jak Pan pisze od ponad 20 lat.
Sam prowadzę działalność i nie pozwoliłbym sobie na tego typu zachowanie i oczernianie mnie i mojej firmy w taki sposób tylko skulił ogon, uderzył się w pierś przeprosił i szybko załatwił sprawę polubownie bez rozgłosu bo to szkodzi działalności firmy.
Ale widać Panu na tym nie zależy - no cóż .
Życzę mniej konfliktowych klientów - betonów jak Pan to określił.
Ja betonem-klientem nie jestem i u Pana nie kupię.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Zależy czy zwróciłeś jako konsument, czy jako przedsiębiorca. Tutaj zdaje się była sprzedaż DG->DG.
No i? Strony na zwrot sie umowily, wiec pieniadze winny byc przelane niezwlocznie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
No i? Strony na zwrot sie umowily, wiec pieniadze winny byc przelane niezwlocznie.
Na zwrot przy sprzedaży konsumenckiej firma ma ściśle określony czas.
Zwrot przy sprzedaży DG->DG jest to kwestia umowy między stronami.
-
Owszem. Jak widać jednak dłużnik był wielokrotnie wzywany do zwrotu ceny nabycia i tego nie uczynił. Więcej, deklaruje, że w najbliższym czasie tego nie zrobi, bo ma focha na wierzyciela.
Swoją drogą to jestem ciekaw czy nie wynika to z faktury korygującej.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Owszem. Jak widać jednak dłużnik był wielokrotnie wzywany do zwrotu ceny nabycia i tego nie uczynił.
Ja nie oceniam postawy żadnej ze stron, informuję tylko o tym, że jednak różnica istnieje.
Konsument może się zwrócić do rzecznika UOKiK, przedsiębiorca może dochodzić swoich praw w zasadzie wyłącznie na drodze postępowania cywilnego.
-
A gdzie tutaj naruszenie zbiorowych interesów konsumentów by było? Chyba mylisz UOKiK z miejskim rzecznikiem praw konsumenta, choć i on w zasadzie może tylko udzielić porady, bo przedsiębiorcy nie zmusi do niczego.
A co do drogi sądowej - od początku o tym pisałem.
-
Bo coraz więcej cwaniaczków, którzy "pożyczają" hajs a potem trzeba czekać, też miałem kontakt z panem, który mnie oszukał, odbierał telefony uspokajał, wymyślał bajki a czas leciał i pieniędzy nie było. Tylko i wyłącznie sąd i komornik. Byłem zdziwiony jak komornik szybko to ogarnął i zwrócił wszystkie koszty :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
A gdzie tutaj naruszenie zbiorowych interesów konsumentów by było? Chyba mylisz UOKiK z miejskim rzecznikiem praw konsumenta
Faktycznie, nie wiem czemu myślałem że to ta sama instytucja.
-
Federacja Konsumentów
Powinni pomóc. Swojego czasu, dzięki pomocy Federacji Konsumentów, odzyskałem swoje pieniądze w sprawie, która z miejsca wydawałaby się przegrana. Myślę, że warto spróbować.
-
Odpowiedz tylko na pytanie - czemu FEDERACJA KONSUMENTÓW miałaby pomóc przedsiębiorcy?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Odpowiedz tylko na pytanie - czemu FEDERACJA KONSUMENTÓW miałaby pomóc przedsiębiorcy?
Nie zwróciłem uwagi, że zakup zrealizowany był na firmę, przepraszam za wprowadzenie w błąd. Nie mniej jednak, Federacja Konsumentów pomoże innym, którzy dokonali zakupu prywatnie.
-
Witam
Postanowiłem dopisać nieco od siebie. Przyznam, że mogłem to zrobić wcześniej, ale czekałem, aż sprawa się rozstrzygnie w sądzie. Niestety dzisiaj dostałem powiadomienie przez sąd, że Pan Tomek odwołał się od decyzji sądu, co jest po prostu śmieszne i tak przelała się czara goryczy.
Wszystko zaczęło się około 2 lat temu, kiedy postanowiłem kupić monitor do fotografii Eizo za 3600 zł około. Monitor miał być przed świętami, nie było. Na Pana Tomasza natknąłem się na forum, był ekspertem, więc pomyślałem, że doradzi w wyborze. Standard jak widzę. Tak czy inaczej zaczęło się niewinnie, później były akcje, że monitor już się sprawdza w pracowni, wygrzewa, czy jak to się mówi. Była zwłoka, więc zacząłem pisać do niego, okazało się, że mimo iż Pan Tomasz twierdził, że monitor już się grzeje i to wymaga czasu, monitora nie ma, uktnął w Japonii czy jakoś tak. Czyli pierwszy zgrzyt. Dużo by pisać. Tak czy inaczej później było już tylko gorzej. To jest problem z dostawą, to jest z tym problem, później poprosiłem o zwrot pieniędzy, i standardowo, czekanie, jakieś zwłoki, maile, telefony ( Pan Tomasz sam nigdy nie zadzwonił) . Później, że pieniądze już wyszły, później, że księgowy coś zrobił, później, że księgowy wyjechał na wakacje, później szczere rozmowy, że nie może oddać, bo coś tam, że ciężko prowadzi się działalność, że rozumie moje zdenerwowanie, że już wkrótce, że to, że tamto et cetera. Wszystkie maile są. Jak pisałem, dużo by opowiadać. Minął rok i nic. Pieniędzy jak nie było, tak nie ma. Sprawa wylądowała w sądzie. Wszystkim radzę od razu do sądu się udać, z prostego powodu. Sprawa w sądzie już od dawna jest, jakiś rok. Dzisiaj otrzymałem papier, że Pan Tomasz odwołał się od decyzji, na złość. Bo przecież wszystko jest oczywiste, polskie sądownictwo jest straszne, a Pan Tomasz wie o tym doskonale. Przecież kupiłem w sklepie monitor, nie mam pieniędzy, monitora, sprawa powinna rozstrzygnąć się w try miga. Dlatego biorąc sprawę na przeczekanie Pan Tomasz wie doskonale co robi, ale jaki ma w tym interes, tego nie będę domniemywał. Mogę się jedynie domyślić, ilu jest klientów, którzy jednak sprawy do sądu nie skierowali. Odradzam wszystkim kupno tam monitora i śmiem prosić, chociaż oczywiście nikt nie musi się do tego zastosować, by nie pisać, że u nich transakcja przebiegła poprawnie, z prostego powodu. Dyskusja się rozrzedza i osoby, które pierwszy raz czytają wątek odnośnie Pana Tomasza, natrafiają na takie posty ( nie wszyscy przed kupnem chcą czytać 19 stron forum, czy 22) i mogą uznać, że z tytułu prowadzenia działalności zawsze zdarzają się jakieś potknięcia. A wątek, jak mi się wydaję, nie tego dotyczy. Dotyczy tego, jak Pan Tomasz oszukuje ludzi. Ludzie pracujący w marketingu wiedzą, że każda firma jest przygotowana na czarny pijar. Mają swoje myki. Jest jakiś wątek na forum, że firma robi przekręty, trzeba wypozycjonować wątek, że firma jest super, et cetera. Podobne akcje były ostatnio w przypadku Krymu, kiedy boty pisały komentarze na forach polskich, by przedstawić sprawę aneksji z innej strony. Może posuwam się za daleko z analogiami, ale proszę ludzi, by nie pisali takich rzeczy, bo ułatwiają w ten sposób zadanie, by zatrzeć złe wrażenie, lepiej nie pisać wcale ( o ile Pan Tomasz sam takich rzeczy nie robi, jego znajomi itd. - tego oczywiście nie wiem). Tak czy inaczej jeden wielki przekręt. Nic dodać , nic ująć. Teraz czekam na rozwiązanie sprawy w sądzie i polecam nie zwlekać, proces jest długotrwały i im szybciej się za to zabrać, tym lepiej ( teraz mogę sobie wyobrazić, że naprawdę takich osób jest masa, wyrolowanych przez ludzi pokroju Pana Tomasza, skoro sądy tak działają, komu będzie się chciało biegać do sądu za 300 złotych??? Tyle ode mnie:|
-
Mam pytanie w kwestii formalnej. Czy owo odwołanie oznacza sprzeciw/zarzuty od nakazu zapłaty czy apelację?
-
Odwołanie od wyroku, czyli nakazu zapłaty. Rzekomo Pan Tomasz nic mi nie sprzedawał:) I , jak to dzisiaj, od razu po umieszczeniu przeze mnie tego posta, napisał, nie łączy nas żadna umowa ani relacja:) A roszczenie powinienem skierować do firmy, jaką mam w dokumentach zamówienia. Także kruczki, kruczki i jeszcze raz kruczki w polskim sądownictwie. Na razie czekam na dalszy przebieg sprawy. Sprawę oddałem prawnikowi, co by sobie wrzodów nie narobić:) I teraz jedynie mogę czekać. Nic innego nie pozostało:) Poinformuję o przebiegu procesu. Pozdrawiam
-
No proszę... a tu PREMIUM member ;-)
Wiem, że kasa nie śmierdzi ale IMHO do czasu wyjaśnienia administracja powinna zastanowić się nad dalszym reklamowaniem "usług".
Bo jak rozumiem skoro się odwołał, to znaczy, że przegrał proces, a to jest już konkretny sygnał.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
a wiec kupując u ciebie trzeba się liczyć ze zwloką paromiesięczna , bo tak?myślę ze skan z tego forum będzie doskonałym dowodem w sprawie i być może znikniesz pan z rynku na zawsze
Drodzy moderatorzy i właściciele forum CB-czy taki typ zasługuje na "premium member"??? przecież to obciach i wstyd dla całego forum!!!!
i nic sie nie zmienilo
ech zycie
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kamil Zieliński
Odwołanie od wyroku, czyli nakazu zapłaty. Rzekomo Pan Tomasz nic mi nie sprzedawał:)
Bo nie sprzedawał. Szuka Pan jelenia?
Cytat:
Zamieszczone przez
DarekB
Bo jak rozumiem skoro się odwołał, to znaczy, że przegrał proces, a to jest już konkretny sygnał.
Niczego nie przegrał bo żadnego procesu nie było. Nakaz zapłaty w trybie nakazowym wydaje Sąd na wniosek strony, bez weryfikacji dowodów. Wniosłem sprzeciw, który skutkuje automatycznym unieważnieniem nakazu, z powodu opisanego wyżej.
-
No więc właśnie.
Pomimo mojego braku sympatii dla sprzedawcy daleki jestem od osądu tej sprawy. Nakaz zapłaty niczego jeszcze nie przesądza. Tym bardziej, że (jak widzę) był to nakaz w postępowaniu upominawczym, a nie nakazowym.
I drogi Panie Kamilu, nakaz to nie wyrok. Owszem, orzeczenie merytoryczne, ale z całą pewnością nie wyrok.
@DarekB - właśnie wychodzi na to, że żadnego procesu nie przegrał.
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kamil Zieliński
zaczęło się niewinnie, później były akcje, że monitor już się sprawdza w pracowni, wygrzewa, czy jak to się mówi. Była zwłoka, więc zacząłem pisać do niego, okazało się, że mimo iż Pan Tomasz twierdził, że monitor już się grzeje i to wymaga czasu, monitora nie ma, uktnął w Japonii czy jakoś tak. Czyli pierwszy zgrzyt. Dużo by pisać. Tak czy inaczej później było już tylko gorzej
Nie chcę zająć stanowiska w tej konkretnej sprawie.Sprawa jest prosta do rozstrzygnięcia,jak dziesiątki tysięcy innych spraw.Niestety nasze sądy są tak denne jak ich rzecznicy prasowi.Współczuję :Kamil Zieliński i nie sądzę aby uparł się pognębić rzetelnego przedsiębiorcę.Dlaczego ?.Bo żal i wq, znaczy złość na bezmyślność wymiaru sprawiedliwości jest dołująca. Wyjaśniam na swoim przykładzie:zamówiłem wykonawcę (cenionego) do wykonania prac w kafelkowych łazience.Nawet laik mógł stwierdzić ,że wykonanie jest niezgodne ze sztuką.FK nie pomogła.Sprawa trafila do sądu z opinią bieglego sadowego na moją korzyść.Wykonawca nie powołał swojego rzeczoznawcy.Sprawa trwała 6 !!!!! lat .Jaki to obiektyw miałbym za te pieniadze:dojazdy i czas .Sprawa Skończyła się umorzeniem :srutututu.Zostałem z piaskiem w zębach.Więc subiektywnie stoję po stronie kolegi Kamil Zieliński
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom01
Bo nie sprzedawał. Szuka Pan jelenia?
I ja odnoszę wrażenie, że ktoś tu szuka jeleni...
-
MC_ Pomimo mojego braku sympatii dla sprzedawcy daleki jestem od osądu tej sprawy.
???
Kurcze, to nie jest amerykański film, jakaś tania sensacja z rozprawą w tle. Sprawa jest prosta. Kupiłem monitor na stronie monitory Mastiff, a towaru nie otrzymałem. Czy ja muszę mieć całą masę dowodów? Bibliotekę dowodów? Czy przelew nie powinien wystarczyć plus korespondencja?? Do załatwienia tak prostej sprawy jak zakup czegoś przez internet? W jakim my kraju żyjemy? Że muszę rok czekać? I to jest to, co "zysk" pisze. 6 lat, jakiś żart to jest po prostu:( I o to właśnie chodzi, takie sytuacje Pan Tomasz wykorzystuje, bo jak się okazuje , Pan Tomasz zawiązał spółkę z.o.o i to nie on sprzedaje. Zasłania się spółką i dlatego ciężko sprawę rozwiązać. Tym bardziej śmiem twierdzić, że takich ludzi, którzy zostali oszukani, jest więcej, bo nie wszyscy przejdą przez mozolne i skomplikowane procedury sądowe. Ale to już gdybania. Całą korespondencję prowadziłem z Panem Tomaszem, a teraz ten twierdzi, że nie z nim , a monitor sprzedały mi leśne skrzaty. Już wiem skąd garnuszek na końcu tęczy.
Z dzisiejszego maila, zapomniałem dodać:
nie łączy nas żadna relacja ani umowa, więc nakaz podlega oddaleniu z mocy prawa. Traci Pan tylko czas.
Ostatnie zdanie podoba mi się najbardziej. Panie Tomaszu, ja mam czas. I mam nadzieję , że sprawiedliwości stanie się zadość i przestanie się Pan w końcu parać czymś, co powoduje wypadanie włosów u innych ludzi.
Pozdrawiam
-
Nie widziałem pozwu, nie widziałem dokumentów. Relacje stron są całkowicie odmienne. dlatego też nie czuję się na mocy stawać po którejkolwiek ze stron.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kamil Zieliński
Kupiłem monitor na stronie monitory Mastiff, a towaru nie otrzymałem.
Skąd więc pomysł żeby mnie prywatnie pozywać do Sądu? Ma Pan sprawę do spółki, to z nią należy rozmawiać, kłócić się czy sądzić. Poza tym nie "nie otrzymałem towaru", tylko zrezygnowałem z zamówienia oraz nie wysłałem w żadnej formie odstąpienia od umowy, ani nie podałem nawet konta do przelewu. Nic. Firma nie ma nawet informacji komu zwrócić zapłatę, płatność była elektroniczna, przez pośrednika. Nawet teraz, po Pana wpisie napisałem do Pana co należy zrobić i nic. Zero odpowiedzi. Minęło kupę czasu, nawet nie wiadomo czy Pan żyje. Normalnie, w takich wypadkach pisze się pisemko o tym, że się rezygnuje, załącza informację jak zwrócić to co przelane i już. Tak się to załatwia. Jak Pan się chce awanturować bez sensu, zamiast rozwiązać problem, to naprawdę traci Pan tylko czas.
-
Raz już mi się zdarzyło bronić tu takiego MC (montechristo :mrgreen:) w sprawie handlu 5dII i do dzisiaj mi za to wstyd. Facet dzięki mojej obronie (może nie do końca obronie a raczej prośbie o wstrzemięźliwą ocenę) jego osoby prawdopodobnie mógł oszukać kilka kolejnych forumowiczów. Dlatego dzisiaj mądrzejszy o tamto doświadczenie będę daleki od obrony ZPK Mastiff czyli Tom01.
Za dużo tu podobnych przypadków żeby bronić tego Pana a biorąc pod uwagę potencjalne straty jakie może on zafundować innym userom nadawanie mu statusu premium jest delikatnie mówiąc świństwem.
Sam modowałem na jednym z forów dział podobny do tutejszej giełdy i facet przy tylu przypadkach "niezadowolonych" klientów nie miałby wjazdu na tamto forum. A na CB dostaje jeszcze uwiarygodnienie swojej osoby w postaci "premium member".
Nie neguję jego wiedzy merytorycznej ale najwidoczniej głowy do uczciwych interesów to one nie ma, więc może lepiej dla wszystkich żeby handel zostawił profesjonalistom a zam się zajął np szkoleniami
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kaindox
Za dużo tu podobnych przypadków żeby bronić tego Pana a biorąc pod uwagę potencjalne straty jakie może on zafundować innym userom nadawanie mu statusu premium jest delikatnie mówiąc świństwem.
W kwestii formalnej - status "premium member" oznacza, żę dany użytkownik opłacił na forum możliwość reklamowania się wybiegającą poza zakres działu Giełda.
I jest to sprawa pomiędzy danym userem i właścicielem forum. Moderatorom nic do tego, więc proszę się łaskawie odpapierkować :-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom01
Skąd więc pomysł żeby mnie prywatnie pozywać do Sądu? Ma Pan sprawę do spółki, to z nią należy rozmawiać, kłócić się czy sądzić
Aha ,jak wpłata: to na konto prywatne i to jest OK,a jak roszczenia ,to do spółki ,która ma w kasie zero.To w końcu ma Pan coś wspólnego z ta spółką czy nie?
A jeśli tak to proszę to ujawnić i opisać.Wdając się w dyskusję publiczną musi się Pan liczyć z takimi pytaniami i oczekiwaniami na odpowiedź.
Szczególnie, z powodu:osoba ,która ma do Pana roszczenia opisuje :dokładniej,szczegółowo swoje niezadowolenie ,a Pan odnosi się do tego obcesowo i formalnie.
-
Mc_ ale skoro tyle ludzi pisze, że coś jest nie tak, powinno dać do zastanowienia? Czy się mylę?
Panie Tomaszu, to są kolejne wykręty, których naoglądałem się już z Pana strony naprawdę sporo. Mam sprawę do firmy, którą Pan reprezentuje. Zasłania się Pan teraz spółką a ja nie mam zielonego pojęcia, po co odpisuję na te rzeczy:( Ale cóż, jakoś nie potrafię inaczej.
Poza tym nie "nie otrzymałem towaru", tylko zrezygnowałem z zamówienia
Zrezygnowałem z zamówienia, ponieważ nie mogłem doczekać się monitora przez kupę czasu. To chyba jednoznaczne z "nie otrzymałem zamówienia?" . Można bawić się w takie gierki słowne. Wiadać, że jest Pan w tym dobry, podobnie zna Pan świetnie procedury sądowe. Ciekawe skąd:)
raz nie wysłałem w żadnej formie odstąpienia od umowy
To naprawdę potrzeba jakiś umów kupując w sklepie internetowym? Czy myśmy umawiali się na jakiś roczny kontrakt czy coś? Dla mnie sprawa jest prosta. Płacę, dostaję monitor, dziękuję serdecznie, po transakcji.
[Ia]ni nie podałem nawet konta do przelewu[/I]
bo kupowałem przez stronę monitory mastiff, na której był numer konta. jakoś nie przeszkadzało Panu udzielać odpowiedzi poprzez sklepowego maila....
Firma nie ma nawet informacji komu zwrócić zapłatę, płatność była elektroniczna, przez pośrednika
Na numer konta , z którego przelałem pieniądze? Tak zazwyczaj robią sklepy Panie Tomaszu. Przez pośrednika? Kogo ma Pan na myśli?
Nawet teraz, po Pana wpisie napisałem do Pana co należy zrobić i nic
W sensie nie tracić czasu? :>
Czy to , co było niżej, czyli podanie numeru konta i Pan już wszystko załatwi? Tak jak załatwiał Pan to rok? A odsetki? A koszta sądowe?
Zero odpowiedzi
No właśnie nie wiem dlaczego odpowiadam. Prywatnie już nie widzę potrzeby z Panem korespondować, tutaj raczej walczę o to, żeby inni się nie nabrali...
Normalnie, w takich wypadkach pisze się pisemko o tym, że się rezygnuje, załącza informację jak zwrócić to co przelane i już.
Boże, jakie to proste:) Nie wiedziałem. Dziękuję za informacje.
Jak Pan się chce awanturować bez sensu, zamiast rozwiązać problem, to naprawdę traci Pan tylko czas.
hahaah :) muszę przyznać, że Pan naprawdę ma poczucie humoru:) :) :)
kaindox
całkowita racja:)
Pozdrawiam serdecznie
-
Ale uwaga nie była skierowana do "zielonych" szanowny moderatorze tylko do osób nadających i sprzedających specjalne statusy.
Jak wyżej było napisane - rozumiem że nikt nie ma ochoty prowadzić forum za friko, ale uwiarygodnianie autorytetem tego forum osób o wątpliwej reputacji to moim zdaniem nie najlepszy pomysł.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kaindox
Ale uwaga nie była skierowana do "zielonych" szanowny moderatorze tylko do osób nadających i sprzedających specjalne statusy.
Jak wyżej było napisane - rozumiem że nikt nie ma ochoty prowadzić forum za friko, ale uwiarygodnianie autorytetem tego forum osób o wątpliwej reputacji to moim zdaniem nie najlepszy pomysł.
Ale widzisz, to trochę tak, jakbyś winił TVP za to, że emitowała reklamy Amber Gold...
-
O ile pamiętam reklamowała do czasu aż wyszło na jaw na czym polegały interesy Amber Gold.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Szczególnie, z powodu:osoba ,która ma do Pana roszczenia opisuje :dokładniej,szczegółowo swoje niezadowolenie ,a Pan odnosi się do tego obcesowo i formalnie.
A jak mam reagować, kiedy ni z gruszki ni z pietruszki wyskakuje ktoś z czymś takim do mnie. Jestem pracownikiem tej firmy, nie sprzedałem temu Panu nic prywatnie. Sprawę zamówienia z którego zrezygnował sprawdziłem zaraz po wpisie na forum, faktycznie leży nie ruszana. Nie ma żadnej dyspozycji, ani żadnych danych co z tym robić. Nie ma żadnego pisma, żądania zwrotu, numeru konta, nic. Korespondencja się urwała. Co mam myśleć? Adresat umarł, wyjechał, przepadł? Aż tu nagle bach: Pismo z Sądu, smarowanie tyłka na forum.
Jeszcze raz: Trzeba wystosować normalnie, oficjalnie swoje stanowisko, podać preferowany sposób zakończenia sprawy i tyle.
Prywatna wpłata? Jaka prywatna? Chodzi o pośrednika w płatności elektronicznej (karty, e-transfery). To nie był normalny przelew, nie wiadomo komu zwrócić.
-
To ja mam pytanie do sprzedającego - czy ta "firma" to spółka kapitałowa? A jeśli tak, to czy jest Pan jej udziałowcem/członkiem organu (jakiego)?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
To ja mam pytanie do sprzedającego - czy ta "firma" to spółka kapitałowa? A jeśli tak, to czy jest Pan jej udziałowcem/członkiem organu (jakiego)?
To jest Sp. z o.o. Jestem pracownikiem.
-
Czyli ani udziałowcem ani członkiem organu?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Czyli ani udziałowcem ani członkiem organu?
Nie i nie.
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom01
To jest Sp. z o.o. Jestem pracownikiem.
Prezes Zarządu?
:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
v.1958
Prezes Zarządu?:)
Niestety nie.
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
v.1958
Prezes Zarządu?
:)
Przecież już o to pytałem. :roll:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Przecież już o to pytałem. :roll:
spojrzałem, co KRS o tym mówi...
:D
-
A co mówi? Bo ja nie wiem ani o jaką spółkę chodzi ani jak bohater tego wątku ma na imię i nazwisko.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
i tak od lat
Firma działa od 1994r. To normalne, choć niepożądane, że się coś "nazbiera". Już to tłumaczyłem. W ub roku dostarczyłem ponad 400 monitorów, głównie profesjonalnych i drogich. W znakomitej większości przypadków mam kontakt w użytkownikami, piszą nawet z zupełnie innymi sprawami niż dotyczyła transakcja, czuje się że człowiek jest zadowolony, ja wówczas też i to bardzo. Parę transakcji jednak się nie udało. Niestety. Z różnych przyczyn, również błędów w firmie. I te parę nieudanych będzie się za mną ciągnąć latami. To też normalne, choć też niepożądane.
-
KRS Mówi że prezesem jest człowiek o imienu Tomasz, natomiast przeglądnięcie KRS'u na stronie ministerstwa mówi nam, że nawet jak ktoś założy sprawę i ją wygra to nie prędko pieniążki dostanie jeśli wogóle
-
ZAKŁAD PRODUKCJI KOMPUTERÓW MASTIFF SP Z O O (KRS: 0000180461, NIP: 7270029678, REGON: 470366056)
ZAKŁAD PRODUKCJI KOMPUTERÓW...
ul. Nowa 4/2, Białystok
15-343 Białystok
ZAKŁAD PRODUKCJI KOMPUTERÓW MASTIFF SP Z O O
REGON: 470366056
NIP: 7270029678
KRS: 0000180461
REGON
470366056
NIP
7270029678
KRS
0000180461
Członkowie reprezentacji:
Nazwisko i imię: Funkcja lub stanowisko:
Jurgielewicz Tomasz Prezes Zarządu
posób reprezentacj: KAŻDY CZŁONEK ZARZĄDU SAMODZIELNIE.
Nazwa organu reprezentacji: ZARZĄD
Status OPP: NIE
Data wpisu do rejestru przedsiebiorców: 2003-11-25
Poczta: Białystok
Kod pocztowy: 15-343
Ulica: Nowa 4/2
Miejscowość: Białystok
Gmina: M. BIAŁYSTOK
Powiat: M. BIAŁYSTOK
Województwo: podlaskie
Forma Prawna: SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
Rejestr: POZYCJA KRS W REJESTRZE PRZEDSIĘBIORCÓW
Data rozpoczęcia działalności: 1992
Adres WWW www.monitory.mastiff.pl
przypomniało mi sie jak w sejmie posłowie po dowodach giertycha krzyczeli do stojącego bez slowa kurskiego..
klamca,klamca
i żeby nie było,podpis z innego forum
Tom01 biuro_USUN_TO_@_USUN_TO_mastiff.pl
.....
--
Tomasz Jurgielewicz
Masz ochotę zapytać mnie o monitory specjalistyczne?
Masz problem z kolorem? Wal śmiało!
monitory.mastiff.pl, gg: 189335, skype: zpkmastiff
-
No to prosiłbym "naszego" sprzedawcę o kilka słów komentarza.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
No to prosiłbym "naszego" sprzedawcę o kilka słów komentarza.
Kiedyś tak było. Nie wiem skąd Pan wyciągnął ten wpis, na pewno nie z KRS, bo jest nieaktualny. Zajmuję się tym na czym się bardziej znam, nie biurokracją.