Skoro jest lista to i miejsca są wolne i do tego siedzące i w pierwszym rzędzie. :-D
Terminy bezpłatnych warsztatów dla członków klubu podaję oddzielnie. Na te jest zniżka w wysokości 10% dla członków Klubu.
Skoro jest lista to i miejsca są wolne i do tego siedzące i w pierwszym rzędzie. :-D
Terminy bezpłatnych warsztatów dla członków klubu podaję oddzielnie. Na te jest zniżka w wysokości 10% dla członków Klubu.
Na stronie www.warsztatyfoto.com.pl podałem terminy spotkań do wakacji.
Trochę tego jest i myślę, że kopiowanie terminów na Forum spowoduje bałagan.
Tak też zrobię a do tego pewnie podam jakiś termin z poza listy aby zrobić spotkanie w jakimś innym nowym temacie.
Okładka ostatniego wydania naszego czasopisma została zrobiona przez znanego z tego wątku Vitez-a Na warsztatach też bywał. Myślę, że należą się gratulacje. Ale to nie wszystko. Ale więcej po Świętach.
no Vitez pięknie pięknie , gratulacje
Zdjęcie jakie jest, każdy widzi. Róża jak róża, cycki jak cycki, ani nie porywa ani nie powala, ale widać że Vitez warsztat ma, choć nie koniecznie ma pomysł co z nim zrobić.
A jest dokładnie na odwrót. To co wszelcy "inni" myślą o moich zdjęciach mam gdzieś, bo jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził, więc zdjęcia robię właściwie tylko dla siebie. Nie da się spełnić oczekiwania innych bo każdy "inny" ma zupełnie różne oczekiwania. Da się spełnić jedynie swoje własne oczekiwania. Jednakże nie jestem artystą i jestem o wiele lepszy w fotografii reakcyjnej niż kreacyjnej, stąd nie spodziewaj się jakiegoś artyzmowego "wyrażania siebie" w moich fotkach. Robienie zdjęć sprawia mi po prostu przyjemność, nie próbuję w nich wyrażać siebie. I tyle, bez doszukiwania się jakiegoś głębszego znaczenia :) .
Okładka jest następstwem zamieszczonego artykułu którego autorem jest również Vitez.
Vitez- wiem o tym i nie miałem na myśli że jesteś pod presją , Ale myślę, że mógłbyś spróbować wyrazić siebie. Ja spodziewam się bardzo ciekawych efektów i dlatego Cię zachęcam.
Dla mnie szata graficzna jest EOT. Najpiękniejsze nawet szaty idą do kąta kiedy spotykamy się na warsztatach w temacie Akt, tak, że chyba nie warto poświęcać im aż tyle uwagi. Zresztą osoba zajmująca się DTP czy jak to się tam teraz nazywa też kilka razy była na spotkaniach. Jak ktoś z Was ma uwagi może je przekazać osobiście:-D
17 04 (piątek) godz 17 Portret pierwsze kroki w Studio
18 04 sobota godzina 13 Pomiędzy portretem a aktem
Na 17 04 to mam prawie komplet ale jak ktoś jeszcze nie był to dwie osoby jeszcze się zmieszczą, natomiast na sobotę są jeszcze wolne miejsca i nie przewiduję wielkiego tłoku.
Zapraszam!
18 04 sobota godzina 13 Pomiędzy portretem a aktem
1. werek
To widzę, że strącę kurz z nowych lamp, czas je w końcu wypróbować w praniu, :-D
Sergiusz a kto będzie modelką w sobote 18.04, czy to będzie Dorota?
Cykl warsztatów jest taki: Portret pierwsze kroki, Pomiędzy portretem a aktem, Akt. Oczywiście zaliczanie po kolei spotkań nie jest obowiązkowe ale wiele osób tak właśnie czyni. Jedna i ta sama modelka na tych trzech kolejnych spotkaniach pozwala na porównywanie wyników i osiąganych rezultatów. Dlatego na tych trzech spotkaniach pozuje do zdjęć Dorota. Tak też będzie w tą sobotę 18 04.
niestety musze odwolac swoja obecnosc :(
Tak przed plenerem to może ktoś zechce skorzystać :
Twój pierwszy Ślub
termin 28 04 wtorek godzina 17
W ten piątek 24 04 odbędzie się też spotkanie w temacie Akt a ewentualnych chętnych zapraszam do zapisywania się poprzez stronę www.warsztatyfoto.com.pl aby uniknąć sytuacji jaka miała miejsce powyżej.
Zapraszam!
Ja jestem chetny na 2 05 na plener, ale poki co ni jak nie idzie mi sie dowiedziec o szczegoly, jak by co to prosze mnie zapisac
Zapisałem:-D: http://www.canon-board.info/showpost...4&postcount=78
Twój pierwszy Ślub
termin 28 04 wtorek godzina 17
Para obecna na warsztatach będzie również na plenerze
Lista
1 maxon58
2 Xxx Xxx
Zapraszam!
Jak by ktoś miał ochotę dołączyć to jeszcze z jedno miejsce się znajdzie proszę o info na PW.
A planujesz jeszcze następne edycje pleneru? Długi weekend jest i niestety nie będzie mnie w warszawie.
Może w czerwcu, zobaczę jak uda się ten. W lipcu dla osób z poza Warszawy zrobimy szkolenia w „pigułce” i na nich pierwszy ślub będzie połączony z plenerem jednego dnia. Ale też nie planuję więcej jak jedno takie spotkanie.
Para miłych "Młodych" była obecna i prezentowali się mniej więcej tak:
Choć na plenerze będą jeszcze lepiej przygotowani (ozdoby, wizaż itp).
Uczestnicy uwijali się dookoła Pary Młodej:
By próbować uzyskać jakiś efekt ... wykorzystać jakiś pomysł na ujęcie...
Sergiusz, czy na planowane 11.05 warsztaty "Twoja pierwsza lustrzanka" masz chętnych, tzn czy się odbędą? Moja Lepsza Połówka chciałaby się zapisać.
11 05 jako termin jest zarezerwowany, może 25 05?
Na razie Zapraszam na spotkania:
Portret- pierwsze kroki w studio 8 05 piątek godzina 17
Lista
Twój pierwszy Ślub 12 05 wtorek godzina 17
Lista
OK. To jeśli da radę to jedną osobę już masz.
Nie wyciągałem tego tematu bo to trochę „nie na temat” a studio jest jedynie miejscem spotkania. Osoby zainteresowane fotografią studyjną mają ten temat opanowany a te, które szukają podstawowych informacji wątek warsztatów raczej omijają jako zbyt zaawansowany. Dlatego robienie listy w tym miejscu wydaje się być nieuzasadnione. Może po prostu zapisz drugą połowę przez stronę albo PW.
Jako, że gdzieś pojawił się wniosek o dopłaty do spotkań to myślę, że od czasu do czasu mogę zaprosić na nieodpłatne spotkanie. Tematem cieszącym się największą popularnością jest „Portret pierwsze kroki w studio” Postanowiłem nieco zmodyfikować temat i tak powstał nowy Portret pierwsze kroki w studio z lustrzanką OLYMPUS. Spotkanie nie jest sponsorowane przez tą firmę tyle, że ten sprzęt używam w studio od ponad roku. Spotkanie odbędzie się w poniedziałek 18 05 o godzinie 16 Na pewno będzie obecny E 3, E 30, E 620, E 520. Do dyspozycji będzie modelka. Wstęp dla użytkowników Forum jest bezpłatny. Niestety studio nie jest z gumy i dlatego 10 osób jest maksymalną liczbą uczestników spotkania. Chętnych proszę o wpisanie się na listę. W razie dodatkowych pytań postaram się udzielić na forum wyczerpującej informacji. Harmonogram spotkania w najmniejszym stopniu nie będzie odbiegał od spotkań, które odbyły się do tej pory.
Lista
Zapraszam!
Czy dobrze rozumiem że wstęp dla użytkowników z forum Canona bezpłatny ale nie wolno używać Canonów? ;)
Można używać Canon do woli a jak ktoś będzie chciał „pomacać” światopoglądowo Olympusa to będzie miał okazję. :-D
....a nie da się na 17-stą ;-(
Da się ale i tak zaczynamy o 16 i to punktualnie. :-D
Dlaczego w Wawie..? ;< (pyt. retoryczne :P)
Niech ktoś zorganizuje we Wrocku to chętnie się zapiszę ;)
Odpowiedź: Bo tak, jak ktoś bardzo chce to ruszy czwórę i przyjedzie. Jeśli nie chce to i choćbyśmy mieli przyjechać do Ciebie do stołowego pokoju to i tak będziesz miał coś w poprzek. Dlatego w Warszawie. :-D
Ktoś mi podsunął tytuł spotkania Twój pierwszy Ślub „Jak nie należy robić zdjęć ślubnych” i myślę, że na tym temacie się skupimy omawiając zagadnienia objęte programem spotkania a można się z nimi zapoznać na stronie www.warsztatyfoto.com.pl Spotkanie odbędzie się w dniu 9 06 wtorek o godzinie 16. Do dyspozycji będzie Para Młoda w stosownych strojach. Ewentualnych chętnych przed wpisaniem się na listę proszę o kontakt na PW celem załatwienia formalności. Koszt spotkania to 199zł.
Lista
Zapraszam!
29 05 (piątek) godz 17 Portret pierwsze kroki w Studio
Lista
30 05 (sobota) godzina 13 Pomiędzy portretem a aktem
Lista
Na oba terminy są już chętni, którzy zapisali się poprzez stronę www tak, że w powyższych terminach warsztaty odbędą się. To już jedne z ostatnich tego typu spotkań przed wakacjami.
Zapraszam!
29 05 (piątek) godz 17 Portret pierwsze kroki w Studio
Lista jest już zamknięta mamy komplet uczestników spotkania.
30 05 (sobota) godzina 13 Pomiędzy portretem a aktem
Lista
Na oba terminy są już chętni, którzy zapisali się poprzez stronę www tak, że w powyższych terminach warsztaty odbędą się. To już jedne z ostatnich tego typu spotkań przed wakacjami.
Zapraszam!
Dziękuję uczestnikom za przybycie i mam nadzieję, że wkrótce pojawią się zdjęcia. Podam terminy kolejnych spotkań:
05 06 (piątek) godz 17 Pomiędzy portretem a aktem
Lista
06 06 (sobota) godzina 13 Portret pierwsze kroki w Studio
Lista
Zapraszam!
Witam.
Na wstępie dzięki za warsztaty - było bardzo ciekawie.
Idę na pierwszy ogień :). Może Pan mnie besztać Panie Sergiuszu :).
1. 2. 3.
Pozdrawiam
A.
Hehe, heloł Amon :)
IMHO 1 i Ty o tym wiesz :) tylko tej blendy brak do rozświetlenia szyi
Tych „Panów” to ja bym odstawił do kąta:-D. Co do zdjęć to pominę 1 i 3 bo są trochę wychodzące z tematu. Co do 2 to misie podoba. Z jednym „ale” dotyczącej chyba obróbki co też nie było tematem spotkania. Zastanawia mnie czy to co jest między łokciem a tułowiem to nie jest kawałek przeoczonego tła? Ale samo zdjęcie jest OK!
Hehe :)Cytat:
Tych „Panów” to ja bym odstawił do kąta
Między łokciem a tułowiem jest reszta tułowia - to nie jest przeoczone tło :).Cytat:
Zastanawia mnie czy to co jest między łokciem a tułowiem to nie jest kawałek przeoczonego tła?
To dorzucę jeszcze 3, mam nadzieję, że w temacie :).
4. 5. 6.
No tak faktycznie nie załapałem to kawałek ciałka, taki urok bluzki.:-D
To i ja położę głowę na pieńku pod topór :)
1.
http://akwarium.nafotki.pl/warsztaty..._0237-Edit.jpg
2.
http://akwarium.nafotki.pl/warsztaty..._0240-Edit.jpg
3.
http://akwarium.nafotki.pl/warsztaty..._0292-Edit.jpg
Pozdrawiam wszystkich :)
W naszym studio przeprowadzony był parę dni temu wywiad z Jerzym Kośnikiem osobą, która od czasu do czasu prowadzi warsztaty: http://www.tvn24.pl/24467,1603552,0,...wiadomosc.html
Tak zupełnie na marginesie jutro 7 06 w Super Stacja TV o godzinie 8 30 będzie nadana rozmowa z przedstawicielem naszej redakcji a znanym z plenerów Karolem http://www.canon-board.info/showpost...7&postcount=69 Jako, że godzina ta jest abstrakcyjna zapewne nie tylko dla mnie nagranie dostanę na płycie i pewnie na początku tygodnia umieścimy gdzieś w sieci.
Jako, że termin się zbliża to przypomnę o warsztatach:
Twój pierwszy Ślub „Jak nie należy robić zdjęć ślubnych” i myślę, że na tym temacie się skupimy omawiając zagadnienia objęte programem spotkania a można się z nimi zapoznać na stronie www.warsztatyfoto.com.pl Spotkanie odbędzie się w dniu 9 06 wtorek o godzinie 16. Do dyspozycji będzie Para Młoda w stosownych strojach. Ewentualnych chętnych przed wpisaniem się na listę proszę o kontakt na PW celem załatwienia formalności. Koszt spotkania to 199zł.
Lista
Zapraszam!
Jednocześnie dziękuję uczestnikom ostatnich warsztatów na, których sporo się działo i z tym większą niecierpliwością czekam na efekty czyli na zdjęcia.