Ja chciałem tylko przekazać co nie co Husky'iemu.
Całkowicie odcinam się od sprawy Ty vs Selena.
/off
Wersja do druku
Mój komentarz dotyczył wpisu "Stan urządzenia: Ślady użytkowania".
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
--
A tak generalnie to sprawa dla mnie jest jasna. Selena postanowiła nie oddawać szkła nie dlatego, że nosi ślady użytkowania czy też upadku.
Po prostu zdała sobie sprawę, że za odzyskane pieniądze w chwili obecnej tego obiektywu już nie kupi.
Ekhm, dobry :)
Jakimś cudem chyba nie zrobiłem tego wtedy, kiedy należało, więc w myśl zasady - lepiej późno niż później, chciałem podziękować koledze nowart, za wzorową tranzakcję z ubiegłego roku i miłą pogawędkę. Nabyty w tym czasie 5dmkii śmiga pięknie po dziś dzień, i oby tak dalej. Ponad to, poleciłem sprzedającego dwóm kolejnym zaprzyjaźnionym fotografom, oni też wydają się być zadowoleni.
Pozdrawiam więc serdecznie i polecam.:-)
I ze zdrowiem wszystko ok? :D
Poczytaj sobie ten temat to zrozumiesz o co Miskowi87 chodziło..
poproszę streszczenie
Jakoś żyją i na brak zdrowia nie narzekają. Jak na razie mam na koncie tylko jedyne problemy kardiologiczne ale bez obaw - intensywnie pracuję nad wykończeniem całej reszty :mrgreen:
Flanel dzięki , pozdrowienia dla Remika :)
Chcialem w tamtym poscie napisac "nie moglem sie powstrzymac" ale wydalo mi sie to tak oczywiste, ze odpuscilem :D.
A tutaj od razu kwasy ;)
Jestem jedną z tych osób, którym Nowart został polecony przez Flanela.
Ale zaczne od początku... Awaria podstawowego sprzetu spowodowała, że nagle potrzebowałem kupić nowe body 5DmkII. Szukając wśród sprzedawców nikt nie miał tego korpusu na stanie lub miał drożej niż zazwyczaj kosztuje. Problem polegał na tym, że decydując się na zakup we wtorek potrzebowałem body najpóźniej na sobotę z rana. Flanel polecił mi Nowarta i u niego zdecydowałem się na zakup. Nie dość, że sprzęt był w bardzo dobrej cenie, to jeszcze w piątek już go otrzymałem, a co szalenie istotne, Nowart osobiście mi go przywiózł do Trójmiasta dzięki czemu nie kupowałem kota w worku tylko miałem możliwosć przetestowania sprzętu przed zakupem. Oczywiście testy wyszły jak najbardziej ok i jedyne czego mogę żalować to braku większej ilości czasu na rozmową która była ze wszechmiar szalenie interesująca.
Reasumując z czystym sumieniem POLECAM ZAKUPY U NOWARTA.
a ja bym prosił nowarta na odpisanie na PM sprzed tygodnia z prosba o wycene:)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
no i po miłej rozmowie na gg:)
to i ja dopiszę.
zakupiłem 5dII, 70-2004is i 17-40/4
zalupy przyszło mi dokonywać w cieżkich czasach ;-) Piątek nikt nie ma / w rozsadnych cenach/, cały czas drożeją. - Mój mały rozum nie jest w stanie zrozumiec pojecia deficytu w gospodarce kapitalistystycznej -
Nowart aparat akurat miał, szybki telefon i powrot z Bieszczad do Warszawy, gdzie sie umówiliśmy. Ceny w porządku, choć jak w pamięci sie widzi te sprzed miesiąca ;-). Ech...życie.
Reasumujac. Kontakt bardzo sprawny, rozmowa miła, a zakupy bardzo udane / szkła baardzo ostre /
Pozdrawiam
golek
A ja znów polecę Nowarta. Dzisiaj ( niedziela ) z samego rana przywiózł mi do Gdyni kolejne body 5DmkII w bardzo atrakcyjnej cenie. Tym razem było znacznie więcej czasu na rozmowę i o sprzęcie i ogólnopojętej fotografii, a przedstawione oferty na inny sprzęt, którym się interesuję wydały się być więcej niż interesujące.
Po raz kolejny dołączam do zadowolonej rzeszy klientów forumowego Kolegi Nowarta. :) Cena na interesujące mnie szkiełko była tak zachęcająca, że zbrodnią byłoby nie kupić. Nawet OTC się chowa. ;)
Spokoja głowa. Historia pamięta wielu oferujących sprzęt w niespotykanych cenach. Pojawiają się, znikają, potem znów się pojawiają... życie :). otc przebija wszystkich jeszcze bardziej a jakoś na brak zainteresowania ze strony ludzi, których stać na dopłacenie paruset złotych w zamian za wymierne korzyści i spokojny sen, nie brakuje :)
Ale dziękuję za troskę, pamięć i zwrócenie uwagi. EOT
Gdzie można zobaczyć aktualna ofertę NOWART'a ??
W dniu dzisiejszym zakupiłem od nowarta Canona 5D Mark II + CF.
Zamówienie złożyłem w środę a dziś już mogę cieszyć się nowym body.
Oczywiście muszę dodać, że pomimo niesprzyjających warunków na drogach, sprzęt został mi osobiście przywieziony do miejsca zamieszkania. Była więc możliwość spokojnego przetestowania sprzętu, jak również porozmawiania, wymiany opinii, poglądów itp.
Współpraca z nowartem to czysta przyjemność: szybko, uczciwie i po atrakcyjnej cenie.
Podsumowując: moja pierwsza i z pewnością nie ostatnia transakcja z nowartem.
Z racji tego, że dokonałem pierwszego swojego zakupu u Artura chciałbym podzielić się opinią.
Kilka dni temu zadzwoniłem do Artura z zapytaniem o cenę. Na tamtą chwilę mógł podać mi tylko przedział cenowy i nie był w stanie idealnie jej określić dlatego też obiecał, że zadzwoni do mnie nazajutrz i poda mi konkretną cenę. Tak też zrobił. Powiedział, że jak chce to żebym sobie przemyślał i dał mu do wieczora znać, na co też z chęcią przystałem. Wieczorem uzyskał odpowiedź akceptującą warunki finansowe. Zaproponował, że sam mi przywiezie obiektyw w następnym tygodniu, ale już w sobotę okazało się, że jak chcę to może przyjechać w Niedzielę rano, bo ma wolny czas. W ogóle to dziwiłem się już wcześniej czytając o Arturze, że wozi sprzęt klientom - że też mu się chce :). W każdym bądź razie tak też się stało. Posiedzieliśmy, pogadaliśmy, sprawdziłem sobie wszystko jak i ile chciałem. Oczywiście otrzymałem gwarancję i paragon. Wszystko dokładnie zgodnie z tym, co wcześniej ustalaliśmy.
Artur to bardzo sympatyczny człowiek i wielki plus dla niego za to, że ma konkretne, życiowe podejście do klientów, bo ostatnio zauważam dziwną tendencję wśród sprzedawców - uważają, że to klient jest dla nich, a nie odwrotnie. Artur jak widać zdaje sobie sprawę, że o klienta trzeba dbać i myślę, że w jego przypadku tyczy się to całości obsługi, a nie tylko dowozu i sprzedaży.
Pierwszy zakup bardzo udany i zapewne skuszę się w następnym roku na inne zabawki.
Tak jak poprzednicy, chciałbym polecić nowart'a. Bardzo dobry kontakt zarówno na PM jak i telefoniczny - konkretnie i sympatycznie. Mimo okresu okołoświątecznego udało mu się załatwić chodliwy sprzęt w konkurencyjnej cenie. Towar dostarczył osobiście(mimo że blisko nie miał), można sobie wszystko sprawdzić...do czego też nowart namawia :-) Po prostu profesjonalne podejście do klienta i tyle......Polecam i Pozdrawiam
Sorki za mały OT, ale czy ktoś zakupił od Nowarta CANON EF 100-400 mm f/4.5-5.6 L IS USM? Chodzi mi ogólnie o stan sprzętu itp...
Troche bez sensu to pytanie, nie uważasz?
Koper_092, nie bardzo wiem o co dokładnie pytasz. Jaki może być stan nowego szkła prosto z pudełka bezpośrednio od dystrybutora? Nie mam w ofercie tego szkła używanego zatem tym bardziej nie kojarzę o co pytasz.
Tak jest nowart to nowart i kupiona 5-teczka śmiga malinowo. Pozdrawiam
Wszystkie puszki jakie miałem i mam aktualnie - zakupiłem u Nowarta . Dostawa do domu . Bardzo dobry kontakt . Możliwość sprawdzenia i pogadania . Żadnych problemów . Widzę Artur , że doczekłeś się , że piszą o Tobie :lol:. Pozdr. Włodek .
Czy sklep Nowart'a to Foto-raj ?
Jeśli tak to... (poza superlatywami przeczytanymi w tym wątku) tani nie jest :(
Nowart - kilka zakupow juz u niego dokonalem i wszystko w najlepszym porzadku,
ostatnia tylko mala "wpadka" otoz 24L nowka po 2 tyg sie zepsula, ale na gwarancji zrobiona w 11 dni roboczych i teraz bez stresu dziala.
kolejny przyklad na to ze dobrze jest miec nowe szklo na gwarancji.
Znam Artura wiele lat , ale nie słyszałem do tej pory by miał jakikolwiek sklep ?. A to , że jest z Poznania ?! - Cichy też jest z Poznania . Czy to oznacza , że mają wspólny sklep ?. :roll:
Kilka dni temu za pośrednictwem Artura stałem się posiadaczem nowej piątki.
Dostarczył mi ją osobiście w dobrej cenie. Przy okazji trochę sobie pogadalismy, co jest dodatkowym atutem zakupów u niego :-)
Sprzęt który mi dostarczył był nowy tak jak sobie życzyłem.
Jestem zadowolony z zakupu i transakcji. Polecam, bo pewnie jeszcze coś u niego kupię. :-D
dokładnie jak w tytule wątku: szybko i tanio kupiłem 17-40/4, polecam Nowarta;-)
nowart sprzedaje tylko sprzęt C czy sigma też?
pytałem 2 razy i 0 odpowiedzi...
przykro mi, niestety często mam zapełnioną skrzynkę lub po prostu wiadomości nie dochodzą.
poza tym są też podane inne kanały kontaktu np GG, pod którym złapiesz mnie bez zbędnego oczekiwania na odpowiedź na PM.
wklej wiadomość raz jeszcze to zaraz Tobie odpowiem.
pozdrawiam
aa nie widzialem numeru gg :) napisze na gg w takim razie
Witam!
Dziś kupiłem u Pana Artura (Nowart) Canona 5D Mark II w przystępnej cenie;) Muszę przyznać, że kontakt z tym kontrahentem super, sprzęt jak najbardziej w porządku. Życzę wszystkim tak udanych transakcji ;)
POLECAM TEGO PANA:)
P.S. Zdjęcia... żyleta...;)
...ale tylko ze stałkami;)
Po raz drugi mam okazje być niezwykle zadowolony z zakupu u Nowarta. Świetny kontakt, dotrzymanie warunków, dobra cena, sprawny sprzęt, bardzo miła i sympatyczna transakcja. Dla mnie 11/10.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Również po raz drugi kupuję sprzęt u Nowarta i żadnych problemów no i ta super cena 5DIII :) Polecam w 100%.
Chyba zaraz się zaroi od zadowolonych posiadaczy nowej puszki :).
Jak do tej pory byłem zadowolony z każdego zakupu. Polecam
Niesamowity człowiek z tego Artura, gonił do Olsztyna z Poznania 3 maja z moim nowym 5d mark II.
Sprzęt oczywiście w pełni sprawny, kontakt ze sprzedawcą fantastyczny.
Serdecznie polecam.
Super sprzedawca, świetny kontakt, oczywiście sprzęt jak najbardziej ok. Gorąco polecam!
W połowie lutego kupiłam u Pana Artura 5d mark II oraz 35L. Sprzęt oczywiście nowiutki (jeszcze zafoliowany i pachnący fabryczną taśmą :D), w pełni sprawny, szkiełko na miejscu skalibrowane ;) cena przystępna, a kontakt przesympatyczny :) sprzęt przyjechał do mnie z Panem Arturem aż do Radomia, na co z powodu "bardzo korzystnych" połączeń publicznej komunikacji została zmarnowana cała piękna, słoneczna niedziela - raz jeszcze serdeczne dzięki i gorąco polecam Sprzedawcę :) z pewnością za jakiś czas zakupię coś jeszcze ;)
PS komentarz dopiero dziś, bo niestety skleroza jest chorobą bezbolesną... ;)
co to znaczy: "szkiełko na miejscu skalibrowane"?
Pewnie odpowiedni dobór pary body + stałka, oraz w razie potrzeby pomoc w dokładniejszym podkalibrowaniu szkła w body. Pozwoliłem sobie odpowiedzieć za P. Martynę, gdyż jak wiem to bardzo rzadko tu bywa.