pojemniczek na AA zamiast bp-511
witam
podpinam się pod temat, czy jest produkowany pojemniczek(uchwyt), który zmieścił by 2 baterie AA w miejsce baterii BP-511 ?
Ponad to nie polecam tego zamiennika:
http://allegro.pl/item1052551454_aku...d_20d_s80.html
żenująco słaba bateria, jeszcze dokładnie nie mam pewności ,ale wygląda jakby pracowała tyle samo lub mniej co mój wiekowy oryginał.
I jeszcze zapytam czy próbował ktoś ładować BP-511 lub inną podobną baterię, ładowarką bc-700 czyli ładowarką nie przeznaczoną do takich baterii.
pozdrawiam
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
przepraszam, pomyłka ja nie mam oryginału...(właśnie sprawdziłem), zatem ta bateria pracuje tak słabo jak wiekowy zamiennik...
jej waga to 56g(1800mAh), a mój wiekowy zamiennik waży 78g(1600mAh) to mówi samo za siebie...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a i pytanie o pojemniczek na 2 sztuki było głupie, przecież bateria bp-511 daje 7.4v ,a 2 paluszki nam tego nie dadzą, czyli tylko grip z 6 AA.
Jak sprawdzić która z dwóch baterii działa dłużej?
Witam. Mam dwa akumulatorki bp-511 i chciałbym sprawdzić żywotność każdej z nich nie zużywając migawki. Nie mam żadnego miernika. Czy jest jakiś sposób na sprawdzenie żywotności poszczególnych baterii nie pstrykając zdjęć?
Odp: Akumulator BP-511A Zamiennik
Panowie mam pierwsza wersje 5D i oryginalny aku starcza mi na ~250 zdjec co mnie juz troche irytuje,
ktory zamiennik proponujecie kupic?
rożne stosowałem i tylko jednego pilnuje:
rok mija i zamiennik do śmieci
stosowałem zazwyczaj te tańsze
a mozesz mi cos polecic z obecnych na Allegro?
Delty za 39zl w foto-tipe widze ludzie kupuja...
Cytat:
Zamieszczone przez
PepeIcons
Panowie mam pierwsza wersje 5D i oryginalny aku starcza mi na ~250 zdjec co mnie juz troche irytuje,
ktory zamiennik proponujecie kupic?
Phottix lub Hahnel
mam 1 delte ,ma 6 miesięcy i na razie trzyma jak oryginał
raz na rok 40 zeta moim zdaniem warto
do mnie właśnie jadą 2 sztuki Ansmann A-Can BP-511 z cyfrowe.pl - zobaczymy ale mam nadzieję że będzie ok
w cyfrowe.pl sa po 88zl
tu masz za 59zl A-Can BP 511 w Morele.net
Odświeżę z pytanie. Moje akumulatorki już nie potrafią utrzymać 5D. Czasami po 100 zdjęciach z gripem aparat już po prostu nie chce się włączyć. Znowu trzeba ładować i jest w porządku.
Ansmann czy Phottix? Czy to praktycznie to samo.
Cytat:
Zamieszczone przez
cohontes
Ansmann czy Phottix? Czy to praktycznie to samo.
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
rożne stosowałem i tylko jednego pilnuje:
rok mija i zamiennik do śmieci
stosowałem zazwyczaj te tańsze
.....
Odp: BP-511 ZAMIENNIKI MaxCell
Ja po raz kolejny kupiłem Phottix Titan i jak zajdzie taka potrzeba kupię je ponownie.
Mam Newela i Photixxa oba są dobre, ostatnio na zleceniu testowałem newela i zrobił około 800-900 strzałów :)
Ktos mial do czynienia z tymi aku? Photoolex
Zakupilem jeden, bo musialem (sprawilem sobie 300D majacego w zestawie aku 'trupa) :
Akumulator Photoolex Canon BP-511 30D 40D 50D 300D (5246916472) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Cena dobra, zerkalem w necie i sporo takich lepszych sklepow foto je ma w ofercie. Oczywiscie za wyzsza cene na poziomie najlepszych zamiennikow (okolice 90zl). Cena z aukcji bardzo atrakcyjna.
Aku do mnie juz doszedl w srode. Nie bylo zalecane go ladowac, a rozladowac do konca i dopiero naladowac na full. W zwiazku z tym oczywiscie skoczylem na makro aby go "wykonczyc" - na swoim 300d z obiektywem makro bez elektroniki zrobilem 1132 zdjec i dalej mozna robic (wstepne fabryczne ladowanie pewnie nie jest i tak na full). Jutro jeszcze dokoncze sprawe, ale wydaje mi sie ok.
Jakosc wykonania uwazam solidna - mam nadzieje, ze bedzie ok. :)