powiem tak... WOW na 2,8 UWA o takiej ostrosci... Cos mi sie zdaje ze pod tym wzgledem to bedzie gdzies w okolicach N 14-24?
Wersja do druku
powiem tak... WOW na 2,8 UWA o takiej ostrosci... Cos mi sie zdaje ze pod tym wzgledem to bedzie gdzies w okolicach N 14-24?
bez przesady, mnie to wyglada identycznie jak 16-35L II,
ostry srodek, coraz gorsze ale uzywalne boki i slabe samiutenkie rogi
testom Kuby niestety nigdy w 100% nie dowierzam, szczegolnie od kiedy Tamron 17-35 pobił 16-35L II :-)
Wtedy Kuba ostro to szkło sprzedawał ;-)
ogolnie na plus, na pewno zakup jest oplacalny aczkolwiek i tak mam odnoscie tego szkla mieszane uczucia, troche to wyglada jak zakup tylko do zabawy, bo jakos ciezko mi sobie wyobrazic zastosowanie tego obiektywu, szczegolnie na FF,
na cropie było by to świetne szkło do widoczków, 23mm, cały kadr ostry i zwykła beczkowata dystorsja - ale trzeba spiłować osłonę i jakos montować filtry
Panie Kubo - jest duża rozbieżność jakości optycznej w wielu egzemplarzach?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
.
.
.
W sensie czy trzeba wybierać z kilku, tak jak Sigmy, czy można brać "na chybił trafił"?
sie zaczyna - foto tabelek i innych pierdół... a robienia zdjęć nic... jak zwykle.
Ludzie - ogarnijcie się - sprawdzcie sobie przed zakupem i ocencie czy warto.
Dobrze, że już wysprzedali wszystkie bo będzie czas na przemyślenie sprawy zakupu.
Zastanawiam się jeszcze tylko czy kupować samego do canona czy do nikosia plus ta przejściówka.
Będzie trzeba przetestować, ale to dopiero drugi rzut jak będzie dostawa - i pewnie skończy się jak z Fishem - że kupię Falcona - z racji na dłuższą gwarancję - inFoto już tam sie zapowiada - pod warunkiem że będą porównywalne :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a no i Kuba - jak zwykle dzięki za teścik - poglądowy - i opiniotwórczy - przynajmniej wiem, że warto się tym sprzętem zainteresować ;)
Jakieś prognozy cenowe obiektywu pod FF?
przecież ceny są znane, a Kuba nawet w tym wątku podał info ile będzie kosztować wersja do Nikona z przejściówką i dandelionem do canona