Pucha cud. ;-)
Wersja do druku
dzisiaj kurier przywiózł 100mm Ef 2.0, zrobiłem wstępne testy.. na centralnym punkcie zero pomyłek, na krzyżowych z 20 na 170 zdjęć. nie jest tak źle :)
bliźniacza 85tka, którą jakiś czas posiadałem może się schować, nawet kalibracja na żytniej nic nie dała, wręcz pogorszyła sprawę.
używam 400d..
Tak a'propos tytułu wątku: używam właśnie od ponad tygodnia zestawu 500d + 85/1.2 L II. 95% trafień AF. Pozostałe 5% to ewidentnie moje błędy.
To miałeś masakrycznie trafioną 85-tkę, bo spośród wszystkich stałek, które mam to właśnie 85 1.8 ma najlepszy tj najtrafniejszy i najszybszy AF.
To idź z tym zestawem do ciemnego kościoła i bez lampy walnij na pełnej dziurze (lub blisko pełnej dziury) parę shotów komuś kto stoi 7-8, może więcej metrów. Pogadamy wtedy jeszcze raz.
co do tej stałki na początku nie było źle, później zaczęło mi coś nie pasować i wysłałem na żytnią... wymienili usm, skalibrowali z moim 400d i zonk.. z min. odległości ostrzenia ok, ale im dalej tym gorzej ff i bf... serwisanci swoje a ja swoje i w końcu się z nią rozstałem, postanowiłem zakupić jej starszą siostrę i jestem zadowolony po pierwszych testach :)