Chyba zbyt dużą wagę przywiązujesz do obudowy, a istotne różnice są w środku :-?
Wersja do druku
Każdy kupuje to co uważa za słuszne i ja nikomu nie narzucam co ma kupić. Wyraziłem tylko swoje zdanie ale nie musisz się z nim zgadzać....Faktycznie produkcja 400D już dawno została zakończona ale nie zapominaj że są jeszcze słabsze modele jak np 350D.....Rozumiem że Ty kupujesz nowsze modele taki jak 500D który kręci filmy i jest szajsem w mojej ocenie.... Byłbym zapomniał posiadam 400D 450D 1000d 40D 50D więc moja wiedza jest troszkę większa niż twoja. Dla uprzedzenia faktów 1000d jest najgorszym z tych modeli a zakupiłem go tylko dlatego że cena była okazyjna.
A ty zakupiłeś szajs do którego się przyznajesz Gratulacje
Widzę, że wywiązała sie dość ostra dyskusja na temat wyższości jednej amatorskiej puszki nad inną, bez perspektyw na osiagnięcie koncensusu,a tymczasem wydaje się, że założyciel wątku stracił już nim dawno zainteresowanie, więc może by tak zakończyć?
Jestem za.
Twoje głupota zaś nie zna granic. Udowodniłeś to pisząc że skoro aparatu już nie produkują to nie warto go kupować. Tym bardziej mnie to śmieszy bo można jeszcze kupić NOWE 400d....
Hubi78 ten wątek jest o aparatach canon 450d i 1000d, a nie o mnie :-)
Co do 400d to udany model, ale już dość stary. IMO uważam, że kupujący go początkujący amator może rozczarować się brakiem niektórych funkcji=możliwości, które są dostępne w nowszych aparatach. 400d można jeszcze kupić nowego, ale czy warto-trzeba rozważyć cenę i możliwości kupującego, to sprawa dyskusyjna i tu się różnimy w opiniach. EOT ;-)