Dalej focisz same pudelka?
Zapodaj jakies normalne fotki!
Pozdrowki
Paweł
Wersja do druku
Dalej focisz same pudelka?
Zapodaj jakies normalne fotki!
Pozdrowki
Paweł
sam jestem ciekaw sampli z tego szkla
ale ponoc winieta jest duza
jakies sample bez obrobki!!!
Dziekujemy :-). Wyglada to niezle, szkoda ze crop, ja chyba sie jednak nei zdecyduje na szklo do cropa, mam analogi i z czasemsie przesiade na FF. Ale szklo wyglada jak najbardziej OK!
Pozdrowki
Nie ma za co:)
Ja się zdecydowałem na to szkiełko bo wiem, że przy cropie zostanę pewnie dłużej.Głównie używam dłuuugich ogniskowych więc dla mnie crop jest ok :)
Czasami brakowało mi przyzwoitego szkła właśnie w zakresie od 17 w górę i dlatego szarpłem się na 17-55/2,8. Obiektyw jak dla mnie prezentuje wysoką jakość optyczną ( a wybredna ze mnie bestia jeśli chodzi o te rzeczy:))
Ostrość już od pełnej dziury bardzo dobra a po przymknięciu do F3,2 -3,5 wyśmienita.
Kontrast i oddanie koloru również na wysokim poziomie.
Winieta pewnie że jest - widać ją jak się foci powiedzmy sufit ale na 99% normalnych fotek ja jej nie widzę.Może słabo szukam :)
CA też nie zauważyłem - pewnie jakbym wnikliwie szukał z lupką to bym ją znalazł.
IS - super sprawa.Zawsze sceptycznie podchodziłem do tego wynalazku ale teraz to go nie wyłączam w tym szkle.To chyba trza spróbować by się przekonać.
Odsetek zdjęć nieporuszonych wzrósł i to duuużo :)
Ogólnie to gorąco polecam to szkło - szkoda tylko że takie drogie ale ja nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na ten obiektyw :)
Pozdrawiam serdecznie
Tylko bokeh jakiś taki jak z 50/1.8 :mrgreen: ale fotki faktycznie ostre jak żyleta..Cytat:
Zamieszczone przez Paweł
Pozdr
Artur
P.S. [OT] A jest tam w Żywcu i okolicach co fotografować ;-) ? bo jutro jade tam na tydzień do 10 dni i chętnie usłyszałbym co warte zobaczenia
Pewnie by i się znalazło coś do focenia - zależy co Cię interesuje :)Cytat:
Zamieszczone przez arturs
Kliknij na gg to pogadamy - 2450643.
Pozdrówka
Paweł
A to jakże ciekawa, bardzo subiektywna opinia, z którą się zdecydowanie nie zgodzę.
Wg mnie: kit = 50 1.8 -> tanie sigmy klasy 18-50 3.5-5.6 -> 17-85 -> 17-55 2.8 IS = 50 1.4 -> większość eLek -> pozostała większość (głównie większych gabarytowo) eLek.
Mój 17-55 jest zdecydowanie solidniejszy od kita :roll: .