Odp: Wyprawka dla fotografa
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
wielkie dzięki :)
Odkopię stary temat bo sprawa w pewnym sensie dotyczy pierwszego zakupu akcesoriów.
Ostatnio zacząłem jeździć w plener (mokro, wilgotno, itp) ze swoim sprzętem i potrzebuję czegoś do jego przechowywania. Na razie jeździ w torbie Manfrotto, ale wydaje mi się, że nie jest to najbezpieczniejsze rozwiązanie i chcę kupić walizkę.
Moje pytanie do was jest takie. Możecie mi polecić jakąś sensowną walizkę na sprzęt w rozsądnej cenie(max 150-200 zł). Dobra by była jakaś większa, ale mieszcząca się w wymiarach bagażu podręcznego w samolotach. I jeszcze jedno. Widziałem gdzieś w internecie jak ktoś zrobił taką walizeczkę ze zwykłej aluminiowej walizki z budowlanego. Czy takie rozwiązanie ma sens?
Z góry dziękuję i pozdrawiam, Adrian.
ale jak widać niektórzy folią.
Cytat:
Zamieszczone przez
Adi1
Odkopię stary temat bo sprawa w pewnym sensie dotyczy pierwszego zakupu akcesoriów.
Ostatnio zacząłem jeździć w plener (mokro, wilgotno, itp) ze swoim sprzętem i potrzebuję czegoś do jego przechowywania. Na razie jeździ w torbie Manfrotto, ale wydaje mi się, że nie jest to najbezpieczniejsze rozwiązanie i chcę kupić walizkę.
Moje pytanie do was jest takie. Możecie mi polecić jakąś sensowną walizkę na sprzęt w rozsądnej cenie(max 150-200 zł). Dobra by była jakaś większa, ale mieszcząca się w wymiarach bagażu podręcznego w samolotach. I jeszcze jedno. Widziałem gdzieś w internecie jak ktoś zrobił taką walizeczkę ze zwykłej aluminiowej walizki z budowlanego. Czy takie rozwiązanie ma sens?
Z góry dziękuję i pozdrawiam, Adrian.
wypełniasz pianką gąbką czy jakimś innym materiałem i sam w niej wycinasz co Ci trzeba na Twoje sprzęty.
Cytat:
Zamieszczone przez
Adi1
I jeszcze jedno. Widziałem gdzieś w internecie jak ktoś zrobił taką walizeczkę ze zwykłej aluminiowej walizki z budowlanego. Czy takie rozwiązanie ma sens?
Sens to ma, ale peli albo seahorse. Niestety, to nie ta kategoria cenowa.
Ja również szukam wyprawki dla siebie, jestem całkiem początkująca w tym co robię, jednak wolałabym zainwestować w całkiem dobry sprzęt. Rozważam nawet wzięcie pożyczki tutaj https://************.pl/**********/ na ten cel. Jaki model aparatu i obiektywu polecacie do portretów?
Cytat:
Zamieszczone przez
matimati4
Ja również szukam wyprawki dla siebie, jestem całkiem początkująca w tym co robię, jednak wolałabym zainwestować w całkiem dobry sprzęt. Rozważam nawet wzięcie pożyczki tutaj
https://***********.pl/********/ na ten cel. Jaki model aparatu i obiektywu polecacie do portretów?
5D + 135 f2 - tak po taniosci.
Nie podnoś spamoreklamy ;)
Odkopię stary temat bo też dotyczy zakupu pierwszego akcesorium, a mianowicie tabletu graficznego.
Szukam czegoś do 150-200 zł. najlepiej coś większego bo Wacom Intuos Photo S jest dla mnie trochę niewygodny.
Znalazłem Huion H610 PRO który mieści się w moim budżecie, nie wiem co to za firma a opinie są różne. Może ktoś ma ten model lub inny tej firmy i może coś o nim napisać?
Co możecie mi polecić ?