Po 10 latach nie nadaje się do niczego :)
Wersja do druku
I jeszcze takich, które nie widziały Full HD na matrycy8-)
Warto. Sam mam 2 sztuki. Tylko przy zakupie trzeba uważać na nie uczciwych sprzedawców. Większość, jeśli nie wszystkie miały wymienioną migawkę. Od tego nie uciekniesz, ale nie daj sobie wmówić że mało używany przez kobietę i tylko na wakacjach. Wolę kupić od gościa, który wprost przyznał że używał jako drugie body na weselach, wymienił migawkę i spust niż od kogoś kto zapewnia że jest tak jak napisałem wcześniej.
Jedyne czego mi czasami brakuje w nim to Live View żeby nie kłaść się w błocie ;)
Wczoraj kupiłem.
Cholera ale wdepnąłem :D
Chociaż sztuka trafiła się w mega dobrym stanie. Za uprzejmością kolegi z forum. 5tka z przebiegiem 7000 raczej na pierwszej migawce bo farba na sankach nawet nie wytarta, rogi nie poobijane zero rys itp. ogólnie mój 40D z przebiegiem 40 000 przy tej 5tce wygląda jak po wojnie :D
No może nie wypadnie :-) a i zdjęcia być może uda się robić :-)
A moze juz jest po wymianie lustra? Jesli po bokach ma lapki trzymajace lustro to tak.
Dorzucę swoje 3 grosze -z własnego doświadczenia.
Body zmieniałem już kilka razy, obiektywów nigdy. Ba, mam dwa starsze ode mnie ;)
Zdecydowanie większym sensem jest inwestowanie w szkło niż w korpus. Zwłaszcza, że "Słabe body + dobre szkło" da o wiele lepsze rezultaty niż "dobre body + słabe szkło".
Oczywiście nie wolno skalować "słabe/dobre body" na podstawie rozmiarów matryc/klisz; APSc < FF < MF. Nigdy nie powiem, że FF jest lepsze od APSc, tak jak nigdy nie uznam wyższości MF nad FF ani odwrotnie. Każde ma inne zastosowanie :) Więc jeśli chcesz FF to inwestuj w szklarnię pod FF, a w puszkę ile Ci złotówek na FF zostanie.