Po wypuszczeniu 5D mrkIII Canon powinien wypuścić firmware do wszystkich wcześniejszych aparatów zmieniający w ustawieniach nazwę "silent mode" na "loud mode". Mrk'aIII w tym trybie to naprawdę nie słychać.
Wersja do druku
Po wypuszczeniu 5D mrkIII Canon powinien wypuścić firmware do wszystkich wcześniejszych aparatów zmieniający w ustawieniach nazwę "silent mode" na "loud mode". Mrk'aIII w tym trybie to naprawdę nie słychać.
baterie pasują ale grip już nie pasuje :(
Tzn pasowałby idealnie, gdyby nie dwie wypustki na uchwycie...
Aż mnie korci by je upitolić..
Też jestem zwolennikiem zamienników.
Zdaję sobie sprawę z różnic, raz kupiłem oryginał do 30D. Potem do pierwszej i drugiej piątki już szkoda mi było złociszy, i do dziś ujeżdżam phottixy po mimo ich znanych problemów z rozładowywaniem.
Ale jeżeli zamiennik nie będzie miał joysticka to trzeba się będzie zastanowić..
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
To jest opis gripa w sklepie B&H
Cytat:
The Canon BG-E11 Battery Grip for 5D Mark III Camera is an optional battery grip with improved ergonomics designed specifically for the Canon EOS 5D Mark III. It allows users to load a choice of one or two LP-E6 battery packs. With two packs, the already-impressive battery life is doubled, compared to using a single LP-E6 pack in-camera. This is especially useful when taking advantage of the camera's movie mode or Live View mode - operating modes that use more power. In addition, with the included battery magazine, you can also run the camera off six AA batteries. The BG-E11 also provides full vertical shooting controls, which can be independently turned on or off as the photographer needs to enhance camera handling, especially for shooting vertical pictures. It has a large number of operating controls as well: shutter button, Main Dial, multi-controller, AF point selection button, AE lock/FE lock button, AF start button, and multi-function button.
Tak to dokładnie wygląda
Wczoraj cały dzień aparatu z torby nie wyjąłem a dziś sesja w studio, ale chyba będę strzelał 5D2 bo bez gripa to mordęga z pionowymi kadrami ;/
Oj tak. Baardzo przyjemnie klapie lustro przy silent mode. W nocy testowałem nad uchem żony i nie obudziła się :)
Na razie za krótko mam aparat żeby coś napisać ale.. na + w porównaniu z mkII:
- lepiej i pewniej się trzyma, uchwyt jest głębszy i ogumowany w całości
- AF trafia w sporej ciemności :P a mnogość ustawień AF robi wrażenie
W zasadzie to nawet bez trybu cichego ten aparat inaczej trzepie klatki. Brzmi bardziej mechanicznie (jakby metalowo) i jednocznie miekko. A tryb cichy brzmi podobnie do tego co mamy w 5D2 gdy robimy zdjecia na Live View z domieszka miekkiego klapniecia znanego np. z Nikona ;)