Odp: Kalibracja 5d3 - sens?
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
Chcesz...opowiem Ci coś bardziej komicznego. Zachowanie firmy canon, skłoniło mnie do podjęcia decyzji, że ci skośnoocy panowie mojego grosza już nie powąchają (mimo że mnie osobiście żadna "przykrość" z ich strony nie dotknęła).
Jako fotoamator mozesz sobie pozwolic na takie kaprysy, ale kiedy sprzetem trzeba zarabiac kase nie ma sentymentow .. a ze wszystkie firmy foto maja w zarzadzie skonookich to co za roznica ktorzy przytula PLN'y ? ;) Wpadki zdarzyc moga sie wszedzie.
A tak swoja droga to problem lezy po stronie panow na Żytniej, a nie tych w Azji ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
qbar
No to paru kitajców właśnie popełniło sepuku:lol:
Wiesz gdzie TO LOL mam? Uważam, że jak wydajesz pieniądze na produkt z gwarancją, to coś znaczy. Czy nie? A skoro gwarant się nie wywiązuje z warunków umowy (a przecież ta konkretnie wada to ułamek promila, co za problem wymienić na egzemplarz wolny od wady) to nie mam więcej pytań.
@Czacha, jakbyś nie zauważył to sprzęt od zarabiania pieniędzy może mieć dowolne logo, i nie dorabiałbym do tego żadnej filozofii. Absolutnie żadnej :)
Chyba że to panowie z Azji kontraktują i wydają zgody na realizację konkretnej usługi serwisowej dla CSI, to chyba oczywiste że Żytnia nie zrobi nic, za co im gwarant nie zapłaci.
Cytat:
Zamieszczone przez
Czacha
A tak swoja droga to problem lezy po stronie panow na Żytniej, a nie tych w Azji ;)
To znaczy źródłem tego całego nieszczęściai i biadolenia jest chęć zaoszczędzenia paru eoro i katowanie Żytniej zamiast wysłać jakże cenny sprzęt do Rudigera i oszczędzić sobie uszczerbku na zdrowiu? Jeżeli tak, to przestaję współczuć ofiarom tych przypadłości.:roll:
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
@Czacha, jakbyś nie zauważył to sprzęt od zarabiania pieniędzy może mieć dowolne logo.......
Nie zawsze. Czasami jesteśmy jednak skazani na niektóre produkty nielicznych producentów.
Cytat:
Zamieszczone przez
Czacha
Nie byłbym tego do końca tak pewien - być może polityka w centrali znacząco wpływa na obsługę serwisową - tego nie wiemy ale nie możemy wykluczyć.
akurat u mnie 50/1.4 na tym nieszczęsnym 5d3 pracuje najlepiej. 24 znośnie. reszta wcale. to znosnie, to też nie znaczy dobrze.
w polowie listopada kończę sezon i poślę aparat do berlina.
a w przyszłym tygodniu dostanę na kilka dni d4.
potem pomyślę, jakie są między tymi dwoma faktami zależności ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
habakuk
w polowie listopada kończę sezon i poślę aparat do berlina.
No to będzie okazja przekonać się czy problem tkwi w "polityce centrali" czy jednak na Żytniej.
Cytat:
Zamieszczone przez
Sunders
No to będzie okazja przekonać się czy problem tkwi w "polityce centrali" czy jednak na Żytniej.
Dokładnie!! To da ostatecznie odpowiedź kto jest winien - Canon czy nasz serwis.
A czy ktoś inny zamierza wysłać puszkę do Berlina wcześniej lub już wysłał?
Zaix, rozwiązanie jest proste ... Wspolczuje, ale Ty sie z elektronika serio nie lubisz, to samo z ta bateria w iPhone 5 ;)
W systemie Canona jestem od dawna, przygoda z DSLR'ami zaczely sie od momentu pojawienia sie na rynku 10D. Jedynymi obiektywami z jakimi mialem problemy byly Sigmy .. oraz C 50/1.8 w obu wersjach i 50/1.4. W tym czasie mialem mniej i bardziej egzotyczne szkla Canona, mialem tez rozne puszki ... zlego slowa o AF powiedziec nie moge, a od momentu zakupu 5D3 znow czuje sie tak gdy robilem zdjecia EOS'em 3 - zero problemow, pelna precyzja i szybkosc na poziomie topowych aparatow. Klapniec lusterm mam ponad 40tys ..
A z temat wątku - chyba musimy zaczekac az Adam wyśle swoją sztukę w listopadzie i zobaczymy co tam zdziałają.