W tym roku dostałem na gwiazdkę oba tomy :-) swietne wydanie i swietne zdjęcia
Wersja do druku
W tym roku dostałem na gwiazdkę oba tomy :-) swietne wydanie i swietne zdjęcia
Bardzo przypadły mi do gustu tła. Niesamowite. Nie jestem specjalista ale mogę napisać ze jakość zdjęć w połączeniu z bardzo ładnym design-em strony sprawia bardzo profesjonalne wrażenie.
Mam nadzieje ze jakiś czas przerobie trochę moja stronę www - ale to tak na marginesie
pozdrawiam
Ptaku - witam, pozdrawiam, przesyłam ukłony dla Mistrza.
PS.
Uzupełnij na swojej stronie kategorię sukcesy - publikacją zdjęć w atlasie.
pozdrawiam.
Dziekuje wszystkim za uznanie, mam troszke inne podejscie do sprawy
primo - ksiażka Pana Kruszewicza to takie popularne podejscie do ptasiego tematu nie majace nic w wspólnego z profesjonalnym ornitologiczno-naukowym wydawnictwem. W braży ornitologicznej nic ono nie znaczy.
secundo - duma i chwała to publikacja w np Awifaunie Polski...mnie sie oczywiscie nie udało :)
Co do jakosc zdjec tam prezentowanych, tez mam troszke inne zdanie. Wiekszosc tych zdjec jest mi znana. Wiec widze różnice. Jak dla mnie jest to koszmarnie zrobione pod względem graficznym (chodzi o jakosc samych zdjec)
Ktos zupełnie bez pojecia skalował kolory, wyszło jak wyszło.
Kategorie uzupełnie...ale nie o to wydarzenie :) to publikacja, a takiej zakładki na stronie nie przewidziano :) Sukcesy....sa, a i owszem, dodam niebawem.
Pozdr
Rafał
P.S
Jedyna publikacja która sie moge pochwalic to fotografia we włoskim albumie fotograficznym "Europa Natura Portfolio 1", prezentującym dorobek europejskich stowarzyszeń, Pubblinova Edizioni Negri, 2005;
http://www.pubblinovanegri.it/Naturfot/Album06.htm
Witam wszystkich po długiej przerwie. Mam dwa newsy :)
primo - stałem sie posiadaczem nowego tele Canon 500/4 IS 'L"
secundo - już nim robiłem zdjęcia, do których oglądania zachęcam
Pozdr
Rafał Gawełda
Fotki tego ptaka super to raz
a dwa todlaczegoten a nie 400mm 2,8 albo 600mm ??Cytat:
primo - stałem sie posiadaczem nowego tele Canon 500/4 IS 'L"
Hmm, a dałbym głowę, że widziałem Cię już gdzieś na zdjęciu z jakąś długą białą rurą :roll:
Fajny ten drugi ptak, taki wiosenny... A właściwie wszystkie rewelacyjne, za takie światło to można zabić ;-) (napisałbym "dać sobie uciąć rękę", ale wtedy może być ciężko z utrzymaniem L-ki :lol:)
gratuluje tele :)
wszystkie sa extra , ale 1 najbardziej mi sie podoba :)
dlatego ze: 400/2.8 juz miałem i sie zniecheciłem, ale nie pytaj dlaczego, dlugo by pisac, i dlatego ze 500/4 jest tańszy i o 100 mm dłuższy :)
masz racje, widziałes, ale nie z długa rura tylko białą, 300/2.8 :) potem było 400/2.8...teraz juz wiesz :)
Pozdr
rafał
Witam Ponownie
tym razem bohaterem będzie Krwawodziób...Kuba...TY wiesz o co chodzi :)
Bedą nastepne :)
Pozdr
Rafał
dlaczego mi tak nie wychodza te ptaki jak Tobie ??? co ja jeszcze zlerobie??
fota swietna :)
Sylwek
to około dziesiac minut trzymania oka na wizjerze, i ptaka cały czas w ostrosci, troszke wyczerpuje...zwłaszcza kregosłup, kiedy siedzisz na dupie w błocie i obiektyw masz skrecony mocno na prawo, a bude ciasną.
Ale da rade :)
Pozdr
Rafał
Ptaku - moze najpierw zajrzyj do galerii Sylwka... ;) on jest raczej na innym poziomie niz mogloby Ci sie zdawac ;)
MOŻE NAJPIERW troszkę grzeczniej,o ile miało być niegrzecznie, nie wiem skąd teza ze nie zaglądam ?
Co mnie sie zdaje wiem doskonale, często zresztą rozmawiamy z Sylwkiem na temat jego zdjęć. Ocena dokonań Sylwka jest moja osobista sprawa i nic CI do niej.
Mariusz
W tym akurat przypadku nie korzystałem, bo ptak był na tyle blisko ze użycie tej opcji skutkowało by ostrością na tułowiu nie głowie (aktywny centralny punkt) CO prawda i tak sie skończyło z takim efektem, ale to dlatego ze lekko podskoczył i ciut sie zbliżył do mnie, wiec ostrość lekko uciekła. Ale bardzo często korzystam z ALL SERVO szczególnie w ujęciach dynamicznych
Pozdr
Rafał
!
nastier Rafal bardzo duzo mi pomogl i nauczyl z czego sa i widac tu rezultaty :) , a ze to akurat napisalem na ogolnym :) ot tak czasami trzeba :)
Rafal , znam ten bol trzymania palca na spuscie , robie w wiekszosci na all servo , co dopowiem ze szybko baterie sie wyczeruja :( , no ale plecy mnie nie bola , bo ja leze w czatowni :) no ale mimo tego wszystkiego , jest , ( widze ) ze fotki Twoje sie roznia , sa inne , a temat ten sam
sumujac ; jeszcze czegos mi brakuje w moich fotkach , a nie wiem czego :(
Rafale twoje ostatnie zdjęcia są świetne. Widać nowy nabytek dobrze Ci służy. A czy mógłbyś podać do przedostatnich pięciu parametry przy jakich były wykonane?
Mysz, świstak Mama i synek, ptaszki i wysoka trawa to doskonałe zdjęcia. Technika, warsztat, jakość +++
Ale strona - wybacz, zniechęcająca. Brak motywu przewodniego, różnorodna kolorystyka, dziwny system ułożenia i rozplanowania galerii. Wyskakujące powięszkone zdjęcia to jest coś co najbardziej denerwuje ludzi. Tak dobre zdjęcia muszą być pokazane również w sposób dobry. Inaczej osłabia się ich wartość.
A-la-N chyba z kolorystyka przesadziłes kolory jak najbardziej dobrane do całosci
Jak Ty bys ułozył i rozplanował galerie Rafała?? bo jestem bardzo ciekaw
wyskakujace powiekszenie fotki nie jest najgorszym rozwiazaniem uwazam ze rozwiazanie twojej galeri jest duzo gorszym ale to moje zdanie
A-la-N nigdy nie podpasisz wszystkim aby byli zadowoleni
Witam
"Piosenka o Hałdzie" dzis drugi raz obejrzałem.....świetne...ma klimat, rewelacyjnie dobrana muzyka, b dobrze zmontowane ogólnie...jestem pod duzym wrażeniem. Widać profesjonalna robote...jesli to zrobiłes sam (nie mówie o zdjeciach, bo to Twoja robota) gratuluje.
Sposób pokazania tej prezentacji optymalny...ale "Dwa światy" rozczarowuja, nie wpuscili sie Cię na dół ? Spodziewałem sie naprawde dwóch światów tych ludzi, a zobaczyłem brudna i czysta twarz kilku gorników...nie pomyslałeś aby pokazac ich prace, jak dla mnie brak pomysłu.
Moja Galeria Cie irytuje....no cóz.....jestes pierwszym, słyszałem juz wiele mniej lub bardziej konstruktywnych uwag na temat mojej strony, ale z taką spotykam sie po raz pierwszy. Dowodzi to jedynie tezie ze wszytskich nie da sie zadowolic :)
Ale idac ta droga, zabieram sie za zmiany na stronie, co prawda nie beda dotyczyły prezentacji samej galerii ani kolorystyki całosci, ale mysle ze bedzie lepiej, czytelniej i bardziej przyjaźnie dla odwiedzajacych.
Dziekuje i pozdr
Rafal Gawełda