Odp: ofertę wykonywania zdjęć ślubnych od miejscowego fotografa
Cytat:
Zamieszczone przez
Denis
że jednak opłaca mi się w mojej sytuacji skorzystać z oferty tego fotografa, mam 250zł, jedzenie, wcale nie ciężka praca, no i jestem dopiero początkującym.
Pozdrawiam
nikt nie mowi , że nie
gdzieś tylko w tle przewijają się ludzie, dla których być może najważniejszy moment w ich życiu,zostanie utrwalony w sposób nie nadający się do oglądania.
ale kto by się nimi przejmował
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
nikt nie mowi , że nie
gdzieś tylko w tle przewijają się ludzie, dla których być może najważniejszy moment w ich życiu,zostanie utrwalony w sposób nie nadający się do oglądania.
Zawsze mnie bawi jak tymi biednymi nieświadomymi ludźmi najbardziej się przejmują inni fotografowie :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
strideer
Zawsze mnie bawi jak tymi biednymi nieświadomymi ludźmi najbardziej się przejmują inni fotografowie :-)
Dokładnie. Przecież zazwyczaj widzą za co płacą ... Skoro podpisali umowę to chyba dlatego, że akceptują takie a nie inne foty :)
Cytat:
Zamieszczone przez
wiktor2323
Dokładnie. Przecież zazwyczaj widzą za co płacą ... Skoro podpisali umowę to chyba dlatego, że akceptują takie a nie inne foty :)
Młodzi widzą zupełnie inne zdjęcia. Nie wiedzą do ostatniej chwili kto je będzie wykonywał i tym bardziej nie wiedzą jakie one będą.
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
nikt nie mowi , że nie
Ja nie napisałem, że robię te zdjęcia na odpierdziel. Wręcz przeciwnie, staram się wyciągnąć 200% z moich możliwości i sprzętu. A skoro ten fotograf widział moje zdjęcia i je akceptuje to chyba nie ma problemu. Jak nie ja to kto inny, kto może gorzej niż ja wykonać swoją robotę...
A ktoś kto osiągnął już poziom w fotografii ślubnej zwyczajnie nie skorzysta. Zatem nie moja to wina, tylko fotografa dla którego wykonuje zdjęcia.
Taki jest niestety ten rynek, który niektórzy tworzą, m. in. ja...
Cytat:
Zamieszczone przez
wiktor2323
to ze dostana inne niż pokazane sample nie ma żadnego znaczenia prawda?
Cytat:
Zamieszczone przez
strideer
nie jestem fotografem tylko amatorem
Ma wielkie znaczenie, ale to jest wina tylko i wyłącznie fotografa z którym narzeczeni podpisali umowę. Fotograf zazwyczaj wie jak fotografuje jego podwykonawca i gdyby mu to nie pasowało to znalazłby kogoś lepszego, kto bierze większą kwotę.
Sorry, ale żaden szanujący się fotograf nie bierze podwykonawców. Denis im mniej bierzesz tym dla tego fotografa chyba lepiej, więcej na Tobie zarobi;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Denis
A skoro ten fotograf widział moje zdjęcia i je akceptuje to chyba nie ma problemu.
Wierz mi, że tym którzy w ten sposób traktują "swoich" klientów to nie specjalnie chyba się interesują, jakie robisz zdjęcia.
Mnie osobiście jak dubluje się termin, to podsyłam namiar na znajomego, za którego jestem pewien i jemu przekazuję całe zlecenie, a nie łapię na chybcika i potem szukam kogoś kto mi to machnie za 2 czy 3 stówy.
Jeżeli jednak podjąłeś taką a nie inną decyzję - to dobrze, jedynie ustal sobie jeszcze z Twoim zleceniodawcą czy będziesz mógł wykorzystać te zdjęcia do swojego portfolio, na przyszłość... jak chcesz się tym zająć na poważnie to mogą się przydać. Bez wiedzy Zleceniodawcy, a tym bardziej Młodej Pary, to nie wykorzystywałbym raczej ich do reklamy, bo można się nieźle naciąć :(
Tyle, że mi chodziło o to że jest to fer jeśli młodzi widzą zdjecia gościa który bedzie robił :)