Odp: Canon 50D z Allegro.
Cytat:
Zamieszczone przez
Hubi78
Nie każdy chce kupować 60d mimo ze jest na gwarancji i jest młodszym aparatem to niestety ale w porównaniu do 50d nie dorasta mu do pięt. 50d cieszył się przed jaki po większym zainteresowaniem. Spotkałem się z wieloma opiniami ludzi którzy twierdzą że 60d to nieudany aparat, nieudana konstrukcja, jego obudowa jest licha itd.....
Nie rozumiem po co porównywać dwie zupełnie inne puszki,
przecież 60D to zupełnie NOWA półka produktowa Canona.
Nie należy patrzeć na model 60D "przez pryzmat" puszki 50D.
Cytat:
Zamieszczone przez
Hubi78
Osobiście uważam że canon przedwcześnie zakończył produkcje modelu 50d i tylko na tym stracił
Również nie rozumiem, w czym problem...
Naturalny upgrade sprzętu dla posiadacza 50D to 7D, więc...
Po prostu troszeczkę się na półkach namieszało i tyle.
A namieszało oficjalne stwierdzenie przez Canon,
że to właśnie 60D jest oficjalnym następcą 50-ki.
No i niech sobie jest oficjalnym.
Dla mnie naturalnym i nieoficjalnym następcą modelu 50D
wyznaczonym postępem technologicznym i ewolucją jest 7D.
I jeśli rozpatrywać to w takich kategoriach, to okazuje się,
że 60D to bardzo fajna i udana puszka.
Pozdrówka!
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
za 3 tysie to można kultowy 5d kupić8-)
Tyle, że do niektórych zastosowań lepsiejsze jest 50D od 5D (mówimy o MKI) -)
Cytat:
Zamieszczone przez
Hubi78
Osobiście uważam że canon przedwcześnie zakończył produkcje modelu 50d i tylko na tym stracił
Raczej dzięki temu więcej zarobił na 7d.
Nie zgadzam się ponieważ na kupno 7d przypadnie powiedzmy jeden Kowalski a na kupno 50d dwóch lub więcej. Wiele osób mając do wyboru 50d, 60d, 7d decyduje sie na te dwa pierwsze ze względu na cenę.
Body 7d samo w sobie jest droższe ale popularność ze względu na cenę już gorzej wypada.
Cytat:
Zamieszczone przez
Hubi78
Nie zgadzam się ponieważ na kupno 7d przypadnie powiedzmy jeden Kowalski a na kupno 50d dwóch lub więcej. Wiele osób mając do wyboru 50d, 60d, 7d decyduje sie na te dwa pierwsze ze względu na cenę.
Body 7d samo w sobie jest droższe ale popularność ze względu na cenę już gorzej wypada.
translator google nie chce tego przetłumaczyć,zatem możesz to napisać po polsku??
Cytat:
Zamieszczone przez
Hubi78
Nie zgadzam się
Twoje prawo
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Dwuletni aparat z przebiegiem ponad 5k klapnięć gość chce sprzedać o 5 zł taniej niż sam zapłacił... Jakoś to się kłóci z moim pojęciem uczciwej oferty.
Ja bym uczciwości w to nie pakował ;). Handel jest handel. Skoro można sprzedać coś drożej to się sprzedaje nie widzę w tym nic nieuczciwego.
Nikt nie bierze pod uwagę tego iż ceny absolutnie wszystkiego (no może poza ziemniakami...) poszybowały ostatnio ostro w górę dołożyła się inflacja i cena porównywalna z ceną zakupu 2 lata temu okazuje się wcale nie taka wywindowana. Owszem uważam że to trochę za dużo za 50D z takim przebiegiem - sam kupiłem z podobnym (5800) za 2470zł (licytacja) i jestem bardzo zadowolony. Dla porównania 2 lata temu używkę 50mm f1.8 można było kupić za 250zł, dziś tą samą używkę można spokojnie sprzedać za 350zł;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Ja bym uczciwości w to nie pakował ;). Handel jest handel. Skoro można sprzedać coś drożej to się sprzedaje nie widzę w tym nic nieuczciwego.
"Uczciwa oferta" w sensie cena oddająca rzeczywistą wartość sprzętu (S pkt 3 :mrgreen:)
Oczywiste jest, że nikt nikogo nie zmusza do zakupu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
"Uczciwa oferta" w sensie cena oddająca rzeczywistą wartość sprzętu (
S pkt 3 :mrgreen:)
Ale przecież w handlu ta zasada jest bardzo płynna. Oferta to oferta - ktoś może oferować taki sprzęt i za 10 tyś - co w tym jest nieuczciwego? Jeszcze może twierdzić, że dla niego to ukochany aparat i jest wart więcej ale pozbywa się go po kosztach :D. Ot szuka jelenia po prostu :mrgreen:. Cóż handel i bankowość to generalnie dziedziny gdzie kwestia uczciwości jest dość płynna ;).