A ja tam rozumiem ten zakaz. Chodziło zapewne o to by po uroczystym otwarciu internet nie zaroił się od zdjęć budowlanych niedoróbek :mrgreen:
Wersja do druku
A ja tam rozumiem ten zakaz. Chodziło zapewne o to by po uroczystym otwarciu internet nie zaroił się od zdjęć budowlanych niedoróbek :mrgreen:
Nie byłem - ale z relacji w TV zauważyłem , że tam grały jakieś zespoły muzyczne podczas otwarcia.
Podejrzewam, że to ze względu na kontrakt z tymi wykonawcami był zakaz.
Gdyby to było tylko zwiedzanie stadionu a nie wielka gala z muzyką i efektami to by można było sprzęt profesjonalny wnieść.
Gdzie widnieje definicja "profesjonalny aparat fotograficzny"?
Gdzie widnieje definicja "profesjonalna kamera"?
Gdzie widnieje definicja "profesjonalnego sprzętu nagrywającego audio i video"?
Co z aparatami w telefonach, które maja 5mpix i więcej?
Co to znaczy "sprzęt foto mogący mieć profesjonalne zastosowanie"?
Bo z tego co mi wiadomo dziś można zrobić profesjonalne zdjęcia za pomocą telefonu...
:shock:
Wszystko przez naszych ahtystów
http://www.tvnwarszawa.pl/informacje...t-,399336.html
pozdr
"Aparatów fotograficznych na stadion nie wniosą z pewnością kibice, którym udało się zdobyć bilety na mecze Euro 2012. - Takie są przepisy UEFA – wyjaśnia krótko Kapler. Nie wiadomo natomiast, czy podobne zakazy będą obowiązywać podczas najbliższych spotkań, które mają zostać rozegrane na Narodowym (11 lutego Superpuchar Polski, 29 lutego mecz Polska-Portugalia). – Organizator będzie miał prawo wprowadzić taki zakaz – ostrzega prezes NCS."
Ktoś się chyba o to pytał w tym temacie ;)
problemem z fotografowaniem na różnych imprezach jest brak jasnosci w regulaminach. Rok temu byłem na Disney on Ice czy jak mu tam... na stronie gdzie kupowałem bilety była nawet zachęta, że można robić zdjęcia... przy wejściu okazało się, że owszem ale aparatami nie wyglądającymi na profesjonalne :P no więc odpadłem przy moim 5d ;) za to za depozyt sprzetu brali po 10zł ;)
to byl ostatni raz kiedy sie na takowe imprezy wybralem i to nie ja na tym trace ;)
Pentaxa chyba nie traktują jako aparat profesjonalny bo z k-r i k-5 wpuszczali :D
Szczerze mówiąc to dali ciała z tymi zapisami kontraktowymi. Organizatorzy mogli nie zgodzić się na te punkty kontraktów muzycznych albo darować sobie te nikomu nie potrzebne zespoły.
Ja miałem zamiar się wybrać na stadion właściwie TYLKO w celu zrobienia sobie pamiątkowych fotek na profesjonalnym poziomie a nie słuchania jakiś durnych kapel muzycznych. Już prawie zapakowałem FF ze sporym szerokokątnym szkłem, ale sytuacja rodzinna zmieniła moje plany - i dobrze potem musiałbym przepraszać rodzinkę że nie weszliśmy do środka.