Sorki jeśli się mądrze ale uderz z pytaniem u źródła do Jacek_Z albo poczekaj do soboty(warsztaty w szczecinie) to się spytam jego osobiście i dam Ci znać.
Wersja do druku
Będzie nas 14, Tomasz mówił, że ma duże studio jak się odsunie kotarę przedzielająca pomieszczenia. Natomiast miejsc siedzących to on ma z 10-11, czyli dobrze by było załatwić ze 4 składane krzesełka. Ma ktoś?
2. Ma ktoś laptopa z dużym wyświetlaczem LCD ? (nie śmiem marzyć o rzutniku)
lok - masz PW
Tu Jacek :) Juz dojechałem do Szczecina. Laptopa nie potrzeba, w studiu jest monitor 19 cali. Natomiast krzesełka by się przydały.
Ja wezmę rzutnik ;-)
Planujesz powtórzyć warsztaty w Poznaniu - pierwszy chętny już jest.
Nawet nie wiedziałem, że takie wyczesane foty potrafię zrobić ;-0 Chyba otworzę w Maszewie biznes z foto legitymacyjnym hehhe
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A w ogóle to Jacek fajnie pokazał tajniki oraz kierunek działania no i fajne studio Tomasha - warto tam częściej wpadać!
Krótkie podsumowanie: Myślę, że było warto.
Jacek uporządkował naszą wiedzę w kwestii podstaw fotografii studyjnej. Była omawiana masa aspektów dotyczących podstaw know how; różnego rodzaju modyfikatory: jak działają, gdzie są pułapki, jak im przeciwdziałać i jak wykorzystać ich atuty.
Niektórzy bardziej zaawansowani uczestnicy dowiedzieli się wiele o sposobach na optyczno-oświetleniową korekcję proporcji modelki/modela, sposobach na ustawienie właściwej korelacji różnych źródeł światła przy użyciu światłomierza, klasyczne setupy przy wykorzystaniu źródeł mniejszej i większej mocy oraz wiele innych praktycznych informacji pomagających u źródła na ograniczenie postprocesu sesji.
Sądzę, że było naprawdę warto.
Poruszyłem z Jackiem kwestię zorganizowania podobnego kursu w Poznaniu (i nie tylko), o ile zebrałaby się grupa chętnych podobna do tej jaka była w Szczecinie. Mogą być sami canoniarze lub też w podobnej konwencji jak teraz, czyli chętnymi z forum nikona. Jako bywalec żółtego forum, mogłbym pomóc w zorganizowaniu takiej imprezy.
Myślę, że czas około połowy lutego wstępnie byłby korzystny i bardzo realny.