wyluzuj bo Cię tu zjedzą. Ja mam bez naklejki i żyje, 1500 zdjęć i aku pełny ;)
Wersja do druku
mam lekkie obawy co do zamienników ich stałości napięcia, dlatego wolę oryginał mi nie ubędzie a sprzęt będzie zdrowszy i pewniejszy:).
Co tam słychać w wielkim świecie:D?
[QUOTE=trrr;701193
Jak będziecie tak traktować sprawę to dojdzie do wyroków za uderzenie złodzieja..[/QUOTE]
I słusznie. Jak sobie wyobrażasz takie samosądy na ogólną skalę? Zwłaszcza, że sprawa "świadomego" złodziejstwa nie jest tutaj taka oczywista. Poza tym zwróć uwagę, że tak reagując stajesz się wcale nie lepszy od potencjalnego złodzieja. Jakby nie było żyjemy w Państwie prawa. Prawo pięści powinno mieć zastosowanie jedynie w przypadku "Mój dom, to moja Twierdza"
W każdym razie dzięki za ostrzeżenie. Sam przymierzam się do zakupu drugiego akumulatora i teraz dzięki Tobie na pewno nie zrobię już tego na Allegro
Nikt nie lubi być nabijany w butelkę, ale trzeba troszkę rozsądniej myśleć przed zakupem zwykłego akumulatora. Trzeba też umieć liczyć.
Czyżby znowu podróbka ?
http://allegro.pl/item772700270_cano...30d_sklep.html
Przydało się porównanie trrr, za dużo odchyleń od oryginału.
Ciekawe, czy jest związek? LINK
A może to znów akcja a'la Sigma... (na stronie Nikona zamieszczają jednak przykłady ;))
Oczywiście, że podróby.
Podróba
Oryginał
Dlatego albo oryginał BP-511A albo jakiś firmowy zamiennik typu GP lub Hama. A Hama daje aż 5 lat gwarancji na aku. I nigdy żadnych "firmowych noname" wynalazków.
http://www.allegro.pl/item792573991_...30d_sklep.html
Informacja dla wszystkich osób które zastanawiają się nad zakupem akumulatora z ww. aukcji. Zanim trafiłem na ten wątek zdążyłem zamówić ten akumulator. Pierwsze co rzuciło mi się w czy to jakoś wykonania - kolor plastiku nieznaczenie różni się od oryginalnej baterii (widać to dopiero w świetle dziennym). Mój oryginalny akumulator jest wykonany wręcz idealnie - biorąc pod uwagę samą estetykę wykonania. Ten zakupiony na allegro ma pewne drobne niedoróbki. Może i stwierdziłbym, że jestem zwyczajnie przewrażliwiony gdyby nie to, że akumulator... nie działa..
W aukcji jest informacja, że akumulator jest sprowadzany z USA - może i to prawda ale nie sądzę, żeby na rynek amerykański produkowano akcesoria gorszej jakości. Niestety kolejny raz przekonałem się, że "okazje" na allegro wcale nie idą w parze z jakością.
Zastanawiam się właśnie czy nie skontaktować się z Serwisem Canon w tej sprawie.