Nie ma powodu by wyglądało źle. Nie podejrzewam, by taka firma jak Jaguar pozwoliła sobie na taką wpadkę. Błędy na tej stronie są niegroźne - po prostu niechlujny kod.
kaen
Wersja do druku
Nie ma powodu by wyglądało źle. Nie podejrzewam, by taka firma jak Jaguar pozwoliła sobie na taką wpadkę. Błędy na tej stronie są niegroźne - po prostu niechlujny kod.
kaen
cos może poprawili bo jak otwierałem ostatnio na safari to raczej niewiele tam było ;)
tu chyba była totalna kiszka z tego co pamiętam :
http://www.jaguar.co.uk/uk/en/_useful_links/design.htm
i pomanipulujcie tymi pokazówkami samochodów
Na miejscu Microsoftu podesłałbym pisarzom "najpoczytniejszych" wirusów świata parę luk we własnym oprogramowaniu z czasów XP i ogłosił, że tylko Vista jest tu rozwiązaniem. - Obym się mylił, bo na razie byle jak najdalej od Visty! Zdaje się, że XP powinien mieć jeszcze wsparcie łataczy z Microsoft przez parę lat, ale monopolista przecież może wszystko...
Taki to już los mało popularnych systemów. Ktoś miał do czynienia w szkole z jakimś Systemem 8 i już wie wszystko o Makach ;)
A poważniej - ja z problemem spotykam się z dość specyficznej strony. Czasem mianowicie mam do czynienia z umowami, jakie różne instytucje zawierają na opracowanie systemu świadczenia usług przez internet /np. bankowych, maklerskich itp./ I jest tak, że kiedyś w ogóle w tych umowach nie pisano z jaką przeglądarką należy zachować zgodność, bo rozumiało się to samo przez się, że z NS i IE. Później pojawiła się lista - najpierw doszła Opera, później doszedł FF. Więc to nie jest tak, że nawet kiepskie strony są czytane przez IE, ale ktoś zapłacił za to, żeby konkretna strona była czytana właśnie przez konkretne przeglądarki. Podobnie jest z popularnymi edytorami, w których domyślnie zahaczona jest w preferencjach zgodność z IE. Podobnie gdyby Maki były popularniejsze, wszystkie strony otwierałyby się w Safari nawet gdyby przeglądarka ta w środku miała kłębek drutu a nie kod :)
Tak, czy siak, Mili Państwo, czeka nas wszystkich przesiadka na Vistę prędzej, lub później. Tak samo, jak przesiedliśmy się z 95 na 98, z 98 na XP (co poniektórzy na Millennium:lol: ) i tak samo przerzucimy się z XP na Vistę, czy tego chcemy, czy nie. Zakład?:mrgreen: To jest po prostu nie-u-nik-nio-ne.
no i zostałem arogantem bo ŚMIĘ twierdzić że może nie obchodzić mię los BIEDNYCH twórców stron Internatowych którzy musza sie napocić przy swojej robocie ... tak się składa że większość profesji tak ma ....
-jaki biedny ten rzeźnik bo musi mieć spełnione 1000 warunków aby pracować - hmm a mnie niewiele to obchodzi chcę mieć dobrą kiełbasę ...
-jaki biedny ten producent samochodów musi zrobić je tak aby nie rozpadły się w rok na polskich drogach ...hmmm mam to gdzieś mam mieć samochód i na polskie i na niemieckie drogi
Wiecie co (tu mowa o tych co mnie z aroganta mają) sami jesteście aroganccy powiem wam ... bierzecie forsę to jak pies który się najął do szczekania macie szczekać dla 60% userów www czyli dla większości a jak wam się nie podoba to won do innego zajęcia ...
o i to było aroganckie dopiero, bo aroganckim to można być w stosunku do ludzi a nie innych przeglądarek internetowych, standardów ... bo one naprawdę nie muszą obchodzić przeciętnego użytkownika
i sorry ale dlamnie (i dla wiekszości) www to nie : kod, standardy , css, i inne techniczne zagadnienia tylko: informacje, filmiki, fora, i co tam jeszcze. Jesli tego nie rozumiesz (cie) to sami jesteście aroganccy i poprostu naiwni w tym co robicie.
pa
PS. moim zdaniem najszybszym powodem instalacji Visty w domach będzie DX10, bo gry odkąd pamiętam były głównym powodem takich masowych wymian ...