Zamieszczone przez
mkkaczy
Jak to jest z tymi dotykowymi ekranami? Nigdy nie miałem problemu z porysowanymi wyświetlaczami mimo ciorania po krzakach, ale nigdy palcami upapranymi w błocie nie musiałem po nich jeździć. A po smartfonie widzę że jednak ekran się bardziej rysuje i matowieje.
Druga sprawa to pierścień programowalny tzw. "Control ring". Zamówiłem aparat z tym pierścieniem głównie z myślą o zmianach ekspozycji dla trybu M + AutoISO, bo ponoć fajna sprawa. Bardzo przydało by mi się takie szybkie przestawianie np. przy fotografowaniu białych ptaków, które przechodzą z jasnego na ciemniejsze tło. Ale te zmiany chyba można też wprowadzać górnym kółkiem z tyłu obudowy, bez potrzeby dodatkowego pierścienia.
Trzecia sprawa to karta pamięci. Macie jakieś sprawdzone szybko opróżniające bufor? Myślę o czymś okoo 64-128 BG UHS-II. Podobno z niektórymi Lexarami są problemy (zawieszenia), Sandiski trochę drogie, a i ostatnio na ich jakość też ludzie zaczeli psioczyć. Prograde, ponoć dobre, ale bardziej sprawdzone w R5.