Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
jasiorzaca
A cóż to jest "New focusing screen 119" - pomoże ktoś ?
Nowy model wymiennej matówki.
Cytat:
Zamieszczone przez
Grzdyll
Ciekawe czy jest wielu takich jak ja :)
Wstrzymaj się skoro nie jesteś przekonany do 5D2 i zdecyduj 6D czy druga 5-tka.
Cytat:
Zamieszczone przez
b300
No i teraz wszyscy spekulanci co do ceny aparatu mają zagowstkę... canon polska podła oficjalne ceny sugerowane aparatu... oo... chyba większość się zdziwi..
Informuję na gorąco, że znamy już sugerowane ceny nowego aparatu (PLN). Sprzęt ma trafić do sprzedaży w grudniu br.
EOS 6D będzie dostępny w dwóch konfiguracjach:
EOS 6D Body with GPS/Wi-Fi 7 799
EOS 6D 24-105IS with GPS/Wi-Fi 10 999
New Grip 789
New focusing screen 119
klik
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Moja prognoza jest taka że cena się ustabilizuje w okolicach 7800.
Ha .... czyli jednak czytają CB ;)8-).
Na poważnie to ta cena wgląda całkiem sympatycznie. Za pół roku może być poniżej 7k.
Jestem bardzo ciekawa jak wypadnie w testach. Z 5D to bym się w ogóle nie przenosiła na 6D, ale już xxD - czemu nie? Podoba mi się, że będzie to puszka poręczna. Cenowo nie jestem zaskoczona, i tak fajnie, że celują poniżej tych 8k (spodziewałam się raczej bliżej 9k). W tej chwili nie jestem targetem, ale kto wie? :)
No jeśli nawet czytają to czy borą pod uwagę opinie? Jednak jeśli prawdą jest, że zagląda nam do okien kryzys (o, którym non stop wspominają media) to weryfikacja ceny (w dół) dla zachowania poziomu sprzedaży będzie niezbędna. Oczywiście plany sprzedażowe będą hiper, super i wow tyko, jeśli skończy się kasa na dofinansowanie rozpoczęcia działalności to spora część sprzedaży zniknie ze statystyk - a było tak fajnie, sporo było pytań "mam kilkanaście tys. na zakupy sprzętu, na co wydać".
Najlepszym weryfikatorem ceny będzie sprzedaż na rynku ... będzie popyt to cena będzie się trzymać, nie będzie popytu to cena spadnie albo produkt zniknie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Insomnia
W tej chwili nie jestem targetem, ale kto wie? :)
Skoro tu piszesz to na 100% jesteś targetem, tylko jeszcze o tym nie wiesz :-)
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
gervee
jeśli skończy się kasa na dofinansowanie rozpoczęcia działalności to spora część sprzedaży zniknie ze statystyk - a było tak fajnie, sporo było pytań "mam kilkanaście tys. na zakupy sprzętu, na co wydać".
Czy Ty naprawdę sądzisz, że Canon dostosuje swoje ceny na świecie do oczekiwań oczekujących na dotację z UP?
Cytat:
Zamieszczone przez
sven
Skoro tu piszesz to na 100% jesteś targetem, tylko jeszcze o tym nie wiesz :-)
Hehe... No w sumie. :) Ale jeszcze nie teraz, może za rok. :)
Bawi mnie jedna sprawa: tak skutecznie nas straszyli ceną na poziomie 9000zł, że jak pokazali cenę 7800 to canoniarze uznali, że to grosze i wręcz powinniśmy być wdzięczni skośnookim za ich łaskę. Nie moi drodzy. Moim zdaniem nawet 7000zł za entry levelową (skądinąd nieźle się zapowiadającą) puszkę to przesada. Ciekaw jestem jaki zysk będzie miał canon na pojedynczym egzemplarzu...
A ja napiszę krótko, uważam, że zastosowanie kart SD w w/w konstrukcji jest niedopuszczalne. Parametry niby są okej, ale wykonanie już na fotkach na moje oko pozostawia do życzenia. Do tego dochodzi problem AFu, ale to taki uważam problem dla na prawdę czepialskich. Przecież wszyscy wiemy, że mercedesem S /nowym/ nie można jeździć za 30.000pln, bo za tyle to pewnie Fiat Panda jest. Nie porównuję Merca do fiatola, ale pamiętajmy, że jeśli 6D byłby 'cudowny' nikt nie kupiłby 5dIII nie wspominając o 1Dx. Nie ukrywam, że jestem zmartwiony trochę, ale aparat idealny w 'normalnej' cenie nie istnieje. Nie rozumiem jedynie problemu pt. nowy 6D za powiedzmy 8.000PLN, a używany 5Dmk2 za 5500-6000PLN? Ahh, sam już nie wiem, sam może się czepiam. Ideał to by była buda 7D z FFem, tak jak już ktoś wyżej napisał.
Cytat:
Zamieszczone przez
GoomeX
A ja napiszę krótko, uważam, że zastosowanie kart SD w w/w konstrukcji jest niedopuszczalne..
A co ci nie pasuje w kartach SD? Są o połowę tańsze niż CF.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
GoomeX
Parametry niby są okej, ale wykonanie już na fotkach na moje oko pozostawia do życzenia..
????????????????????????????????