Przez chwilę 6D przez moje myśli przeleciał, ale... zostanę jednak przy kultowym 5D2 :grin:
Przez chwilę 6D przez moje myśli przeleciał, ale... zostanę jednak przy kultowym 5D2 :grin:
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Dokładnie, gdybym miał swojego kultowego 5D2 bardzo wątpię czy poważnie rozważałbym zmianę na tę puszkę (ze względu na parametry) oraz na 5D3 (ze względu na to ile nowego się dostaje w relacji do wydanej kasy).
Co jednak robić w mojej sytuacji - kogoś kto już od dawna zdecydowany jest na pełną klatę i chce optymalnie wydać uciułane pieniążki - szkoda mi nieco kupować nieco leciwej (choć oczywiście ze wszech miar mitycznej i kultowej) dwójki, szokuje mnie niemal dwukrotnie wyższa cena 5D3 a teraz nasz dobrotliwy Canon wypuszcza takie nie wiadomo co które budzi zdecydowanie mieszane uczucia (i to nie ze względu na brak "wow" ale na sztuczne wydziwienia w czymś co należało jedynie nieco poprawić) - rozumiem oczywiście że niższa cena musi wynikać z wykastrowania wyższego modelu ale jak dla mnie kastracja w stajni N wygląda znacznie sensowniej...
Ciekawe czy jest wielu takich jak ja![]()
Puszka, kilka słoików i może szczypta talentu?
No i teraz wszyscy spekulanci co do ceny aparatu mają zagowstkę... canon polska podła oficjalne ceny sugerowane aparatu... oo... chyba większość się zdziwi..
Informuję na gorąco, że znamy już sugerowane ceny nowego aparatu (PLN). Sprzęt ma trafić do sprzedaży w grudniu br.
EOS 6D będzie dostępny w dwóch konfiguracjach:
EOS 6D Body with GPS/Wi-Fi 7 799
EOS 6D 24-105IS with GPS/Wi-Fi 10 999
New Grip 789
New focusing screen 119
klik
Nie widzę w tym modelu nic co uzasadniałoby przejście na niego z 5d2. Mk2 to żaden kult tylko kawał dobrego sprzętu i długo jeszcze taki pozostanie. Wystarczy spojrzeć jak wiele osòb korzysta ciągle z mk1- dlaczego ? bo daje świetny obrazek. Dla mnie nowa klasa 6 to takie niewiadomo co, które musiało powstać żeby zarobiło trochę kasy. Ot zgrabna i powabna puszka i nic więcej.