więc pozostaje nam fotografowanie tym co mamy a nie na siłe doszukiwaniu sie mało znaczących różnić. Cieszmy się robieniem zdjęć !
Wersja do druku
więc pozostaje nam fotografowanie tym co mamy a nie na siłe doszukiwaniu sie mało znaczących różnić. Cieszmy się robieniem zdjęć !
Wodzenie za EOS ;-)
nikt przeciez nie mów, że macie być wierni canonowi :P
Jak już się ma Harleya to ciężko kupić Suzuki :lol:
ale jednym i drugim dojedziesz do celu :P
tak jednakże to samo można powiedziec o eLkach. poza tym mój podpis chyba najlepiej oddaje to o czym od dawna mówie(piszę)
Nie w każdej sytuacji bokeh z pięciolistkowej przysłony będzie brzydki - otóż to! Te zdjęcia były robione na f/2,8 (plastikiem):
Gdyby ten chol...ny plastik miał cichszy mechanizm AF, szerszy pierścień MF oraz "full-time MF override" to miałbym swojego Graala. Co w plastiku jest fajne? Że jest lekki, poręczny, jest wystarczająco ostry (jak dla mnie), ma ostre rogi na "fulfrejm", ma szybki AF. Trochę dziwne, że Canon oferuje: 28,50,85 - szkła w podobnej cenie, które są wyraźnie ulepszone (w kwestii użytkowej mają: USM, MF override, nie mikroskopijną szerokość pierścienia MF). Przetestuję jeszcze 28-ki (w wersji ze stabilizacją oraz bez) - może to będzie dla mnie strzał w 10-tkę. L-ka jest pod wieloma względami wspaniała ale jednocześnie ciężka i nieporęczna.