Odp: Sprzedawca z Allegro "Gandini " proszę o opinie
Pan Gandini to wyjątkowo nerwowy chłop, zdecydowałem się kupić u niego Nikona d7100 poza allegro, gdy zacząłem dopytywać o warunki gwarancji towaru pochodzącego z Niemiec, strasznie się zdenerwował, stwierdził, że on takich klientów cyt "trucicieli du**" nie chce, i żebym krotko mówiąc się od niego odczepił, załączam korespondencję z ww panem:
Krzysztof
12:48 (3 godziny temu)
do sklep
Nikon d7100 nowy body z podstawowym zestawem, cena (łącznie z przesyłką za pobraniem) 3450 zł, adres: mam pytanie odnośnie instrukcji, czy jest ona papierowa/na plycie i czy jest w w języku polskim
Krzysztof 12:51 (3 godziny temu)
tel 793 744 833 W dniu 15 kwietnia 2014 12:48 użytkownik Krzysztof
FOTOGandini foto@fotogandini.pl
12:57 (2 godziny temu)
do mnie
Dziękuję. Dzisiaj kurierem Fedex do Pana wychodzi aparat.
Pozdrawiam
Gandini
Krzysztof
13:08 (2 godziny temu)
do FOTOGandini
Po rozmowie z Panem sprzed minuty rezygnuję z przedmiotowego sprzętu, proszę nic do mnie nie przysyłać
Zakrzewski
W dniu 15 kwietnia 2014 12:57 użytkownik FOTOGandini <foto@fotogandini.pl> napisał:
FOTOGandini
13:14 (2 godziny temu)
do mnie
Panie, przecież ja już wykasowałem Pana zaraz po rozmowie, i nie miałem zamiaru cokolwiek wysyłać. Nie chce takich nie trybów, trucicieli du... klientów u siebie.
Swoją drogą pan gandini musi mieć klientów na zbyciu, skoro sam sobie wybiera jacy ludzie mogą u niego robić zakupy
W dzisiejszych czasach.... Niesamowite
A panu gandini polecam melisę
tobie tez się melisa przyda
a o co konkretnie chodzi?
bo z posta nic kompletnie nie wynika
Ogólnie widzę transakcja na poziomie :D A klient, cóż, awanturujący się, nie dość, że ma tanio, to jeszcze gwarancję by chciał i instrukcję. W tyłku się przewraca ;)
Krzyzzzzz ale to chyba jego sprawa to raz czy chce wybierać czy nie? Ty chciales zrezygnować z zakupu on wykasował zamówienie. Chciałeś zakupić nikona, zalogowels sie na forum canona i to dzisiaj tylko po to aby wylać swoje żale bo ktoś miał taniej sprzęt na allegro niż inni i go nie zdołałeś kupić z pewnych względów które tobie nie odpowiadały? Sorry kolego ale jeżeli chcesz mieć wszystko tak jak sobie życzysz to zapraszam do sklepów stacjonarnych takich jak MM , czy Saturn w przypadku problemu wszystko rozwiazesz, nawet super sklepy internetowe sprowadzaja sprzet zza granicy i zdarzaja sie zawirowania z gwarancją. Ochłoń, ogarnij się i przestań się żalić
Kupowałem kilka razy u Gandiniego i zero problemu. Idzie się dogadać z ceną czy wymianą, gwarancja jest honorowana na Żytniej.
Ogólnie mogę polecić.
Ja właśnie zbudowałem zaufanie u Pana Gandiniego kupując kolejno 6d i Sigmę 35, w dodatku po cenach nieco niższych niż u konkurencji. Osobiście polecam.
Ja u niego kupilem 1dx i 24-70 l ii nawet casback byl :)