Jesli ktos planuje w drukujwspomnienia.pl zamawiac cos, to zapraszam na prv, przesle kod, przy podaniu kodu tzw zaproszen(ale to tylko przy rejestracji) dodatkowe 10zl otrzymujecie gratis przy pierwszym zamowieniu (ja rowniez:)).
Wersja do druku
Jesli ktos planuje w drukujwspomnienia.pl zamawiac cos, to zapraszam na prv, przesle kod, przy podaniu kodu tzw zaproszen(ale to tylko przy rejestracji) dodatkowe 10zl otrzymujecie gratis przy pierwszym zamowieniu (ja rowniez:)).
...a czy na http://www.roffo.pl już ktoś może robł?
wlasnie jestem ciekaw tego roffo
jak ktos bedzie mial niech da znac
ja po krótkim zachwycie fotoksiążkami dałem sobie z tym spokój - dla siebie moża drukować ale nie jak to ma być pamiątka dla młodej pary na najbliższe 50 lat. jak już robić to fotoalbumy, które są droższe ale wyglądają dużo lepiej.
Ja robiłem już dwa razu w UFoto. Jakość nie najgorsza - ale dziadki były zachwycone !!
Piszecie o fotoksiążkach a czy ktoś może poradzić jakieś fotozaproszenia??
ale jak wyglądają fotozaprosznia?:) daj linke jakąś. jeżeli jest to o czym myślę to IMO w drukarni niskonakładowej takie drukują i jeżeli mają fajną maszynę, chłopki są kumate to może wyjść tanio i dobrze:)
Hej,
szukam w Polsce podobnej oferty jak ma Kiss:
Jakość super, ale ceny powalające...
http://www.kissweddingbooks.com/
Ma ktoś namiary? Sprawdzone firmy? Najchętniej z Warszawy...
Pozdrawiam!
Tamat był wprawdzie ostatnio, ale umarł śmiercią naturalną bez żadnej konkluzi po kilku wpisach. Chodzi mi o usługę na wysokim lub bradzo wysokim poziomie, czyli wykonanie piękne i eleganckie, czyli całkowita odwrotność tego, co możemy otrzymać w Fotojokerach. Słyszłem, że pięknie robią w MB - Studio, ale nie odpowiadają na maile, a jak dzwonię to odzywa się facio po włosku...:lol:
ale sprecyzuj czy chodzi ci o fotoksiążkę czy fotoksięgę
grube czy cienkie kartki - druk laserowy czy metoda naświetlania fotochemicznego
zreszta zobacz na moja www w dziale albumy
Witam wszystkich forumowiczów
Jestem nowy na tym forum ale na fotoksiążkach to zęby zjadłem. Więc zabiorę głos.
Prawdą jest, że najładniejsze fotoksiążki robi MB Studio (www.mbstudio.pl).
Okładki są bardzo oryginalne ze skóry naturalnej lub ekologicznej. Zdjęcia w środku są wykonane na prawdziwym papierze fotograficznym z minilabu. Nie jakiś tam wydruk z drukarki - prawdziwy papier fotograficzny.
Polecam z czystym sumieniem współpracę z tą firmą.
Ja mam od nich fotoksiążkę i prezentowałem ją na 4 targach ślubnych. Książka była oglądana kilkaset razy i dalej jest w jednym kawałku. Nic dodać - nic ująć.
Jutro zapytam w MB Studio co jest z ich telefonem i jak pozwolą mi to napiszę tu na forum.
Pozdrawiam
Achaaaaa... kolega manselking specjalnie po to się zarejestrował...
Skoro prezentował swoje zdjęcia ślubne na targach to pewnie ma też swoją strone internetową ;) No bo z pewnością ni ejest pracownikiem/właścicielem MB studio :)
no tak ..... wszędzie jakieś podejrzenia. Każdy wietrzy podstęp.
A stronkę mam i się jej nie wstydzę.
proszę oto ona - miłej lektury.
www.atofoto.pl
Oooo! dzięki za odpowiedzi!!!
- Przemek, nie znam sie na tym! po prostu nie chce robic już tej chałupniczej roboty i tego wyklejania obciachowych chińskich albumów. Chcę klienentowi zaproponować coś, czego nie będę się wstydził i co robi wrażenie, zaraz zobaczę na Twojej stronie, ale podeślij mi też coś na priva jeżeli masz jakąś ofertę lub jakieś namiary na wiarygodną i solidną firmę, chcę żeby wyglądało to elegancko i pięknie..
- dzieki też Manselking - mi obojętnie, czy tym handlujesz czy nie, mam już dość szukania po całej Polsce. Podeślij mi ten cenniki z MB studio, ale przed chwilą się dowiedziałem, że w MB oferta zaczyna sie od 1500 zł, no i że wyrób jest fantastyczny, tylko, czy potencjalny klient przełknie taką cenę??????:-D czekam na sugestie...
Klient jak widzi klasę to zapłacić jest w stanie wiele.
Myslę, że taka oferta w tej cenie nie jest skierowana do potencjalnego klienta, raczej do specjalnego, który jest gotów to docenić.
Nie wiem nic na temat oferty MB-studio, strona mi się nie otwiera na dziś, ale popieram solidny profesjonalizm.
Tak więc podaję kontakt do właściciela MB studio.
To Massimo Buffa tel: 663 932 021. Proszę dzwonić między 10 a 17.
Cennika nie podam bo nie jestem właścicielem tej firmy. Ceny proszę sobie ustalać z Panem Massimo. I jeszcze jedno: ta cena 1500 zł to jest z palca wyssana. Zastanawiam się tylko z czyjego .....
NArka
No, OK ! Manselking, to ile mniej więcej by kosztował taki średniej wielkości albumik? jeżeli pamiętasz, bo rzeczywiście te 1500 zł to trochę dużo... sam też spróbuję tam zadzwonić, ale wolałbym cennik, bo co mi ten gość przez telefon powie? wolałbym mieć w ręku jakąś ofertę, żeby zobaczyć jakość, rodzaj papieru, formaty, okładki, jakiś przelicznik stron do ceny itd.
jak byłem kiedyś na stronie MBstudio to cennik można było mieć po zarejestrowaniu się
... no niby tak, tylko to taka strona, że jedno piszą a drugie robią, na tej stronie po prostu nie ma takiej opcji, żeby się zarejestrować, chyba, że telefonicznie:D
wcześniej było pytanie o roffo.pl, to potwierdzam, że robią ok, wczesniej zamawialem gdzie indziej i jakosciowo bylo gorzej, jak na papier niefotograficzny to wyciskają dużo. Najbardziej odpowiadalby mi jednak papier fotograficzny, a to jednak juz inna półka cenowa, np na digitalalbum.pl cos takiego oferują. Moze ktos wie gdzie można dostać inne ksiazki z papierem fotograficznym w rozsądnej cenie ?
Co rozumiesz przez rozsądną cenę ?
policz sobie: 15 zdjęć w formacie 30x60 na papierze jedwabistym Kodaka to koszt 127,50 zł (licząc po 8, 50 brutto za zdjęcie) do tego okładka i wykonanie bloku fotoksiążki (bigowanie zdjęć, sklejenie kartek itp.). Na końcu trzeba jeszcze blok połączyć z okładką ( skóra naturalna lub ekologiczna lub plastikowa okładka). Taka usługa kosztuje od 270 do 600 zł w zależności gdzie zamawiasz wykonanie fotoksiążki. Licząc że zapłacisz średnią cenę za fotoksiążkę czyli 380 zł + 127,50 za zdjęcia to otrzymasz końcową kwotę na poziomie ok 500 zł. To jest odpowiednia cena do tego czego oczekujesz od fotoksiazki którą potem BEZ WSTYDU zaprezentujesz parze młodej ( jakość wykonanych zdjęć pomijam). Wszystko co jest dużo tańsze czyli kosztuje poniżej 400 zł radzę omijać szerokim łukiem. Pozwoli to zaoszczędzić czasu nerwów i niepotrzebnie wydanych pieniędzy. Niestety jak mówi stara prawda - jakość kosztuje.
Serdeczne dzięki za info!!! Manselking, ! dopiero zaczynam w temacie fotoksiążek, więc bardzo mi się to przyda, że poniżej 400 zł w ogóle nie należy zwracać na to uwagi. Tak więc, gdzie byś radził mi się udać, żeby nie błądzić i być zadowolonym i oszczędzić sobie nerwów???
... poza tym dostałem cennik od Massimo z MB, ale te suche liczby nic mi nie mówią, musiałbym zobaczyć to na własne oczy ...
Witam, zwracam się do praktyków wywołujących swoje zdjęcia z nie lada trudnym pytaniem.
Czy takie firmy jak Henzo i Walther produkują albumy tradycyjne do wklejania z czarnymi stronami, w których wkleja sie zdjęcia tylko na jedną stronę karty?
Czy zależy to od inwencji użytkowanika, który wkleja jak mu pasuje?
Chodzi mi o to, czy karton po obu stronach takiej karty ma taką samą powierzchnię, czy też na jednej jest np. ozdobny i gładki, a na drugiej (nieprzeznaczonej do wklejania) gorszej jakości?
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie... Najlepiej jakby kto mógł sprawdzić palpacyjnie....
Czarne strony oczywiście są jednak trzeba szukać bo ostatnio trochę trudno dostać fajny album. A kartki po obu stronach są takie same a przynajmniej nie spotkałem się żeby były inne.
Tak też myślałem, dopóki nie wpadł mi w ręce album Henzo Gran Cara z czarnymi kartami, w którym ewidentnie powierzchnia jednej strony na każdej karcie była trochę inna (to czy ktoś to widzi zależy od stopnia upierdliwości ogladającego) - jakby jakieś takie przebarwienia w kolorze kartonu... Za cholere nie wiem, czy ten typ tak ma....
Szkoda że tak kiepsko sprawy stoją z tymi fotoksiążkami. Kiedyś wydawało mi sie że fotojoker miał ich kilka wstępnie sformatowanych wariantów z różnymi podkładami i ułożeniem fotek (pamiętam że bawiłem się taką z czarnym tłem i zdjęcia można było w zasadzie dowolnie wklejać , obracać, przemieszczać miedzy stronami, ustalać ich format etc a teraz to w ofercie mają tylko to standardowe CEWE które nie bardzo mi sie podoba. A mam akurat dwa rodzinne wesela do "sksiążkowania" ale w czynie społecznym to tysięcy zł w to pakował raczej nie będę :-(
Ja zamawiałem ze 3 tygodnie temu książke w http://www.blurb.com
Wczesniej robilem w fotojokerze, zaplacilem ok. 160zł potem postanowilem nastepny album sprobowac w Blurbie. Zszokowalo mnie to ze cena ksiązki porownywalej z tą z FJ wyniosła łacznie z przesylka z USA ... połowe ceny z fotojokera!
Za ksiazke 25x20cm, 40 stron, twarda okładka ze zdjeciem zaplacilem bodajze 32 dolary. Koszt wysyłki do Polski - 7 dolarów z hakiem. Podatek VAT doliczaja oni przy rachunku - przy koszcie 32 dolarow wyniósl 1,5$ (chyba 7% - nie jest źle) Za wszystko (ksiazka, wysylka, vat) sciagneli mi z karty 90 zł :)
Jakość książki jest porównywala z tą z FJ. Moim zdaniem jest całkiem niezle a za tę cenę to nawet super.
Żeby nie było tak różowo to wspomne o dwóch mankamentach - nie wiem czemu, ale wszystkie zdjecia w ksiazce byly istotnie ciemniejsze od tych ktore widzialem na komputrze. Tak jakby maszyna u nich sciemniela wszystko gdzies o -0.66 EV. Nie wiem czy to ich wina, czy może ja coś skopałem u siebie? Moze mam monitor za jasno ustawiony, choc kniga z FJ była zgodna z tym co widzialem u siebie na kompie. Anyway, nastepnym razem jak u nich zamowie to rozjasnie wszystko ;)
Druga sprawa to bardzo słabo wychodzi im niekiedy zmiejszanie fotek. Powrzucalem duze pliki takze do zdjec malych rozmiarow i niektore z nich mialy koszmarną moire i inne brzydkie artefakty. Na szczescie przy budowaniu ksiazki podane sa wszystkie rozmiary docelowe zdjec wiec mozna samemu sobie pozmiejszac - wiecej roboty, ale moze efekt bedzie lepszy??
Ogólnie mankamenty sa, ale ze te cene jakość jest naprawde przyzwoita.
No to powrócę do fotto.pl czy ktoś u nich robił fotksięgę? Jakie wrażenia?
a powiedzcie mi który z w/w tanich fotoksiazek oferuj mi mozliwosc poskładania wszystkiego np w ps`ie a nastepnie wyslanie. lub tez ktory z labow ma naprawde dobry program do skladania ktory nie ogranicza ale daje dużą swobodę.
a jak wasze doswiadczenia z tym fotto.pl
jak z jakością?
ja miałem narazie jedną z fotojokera ale to jeden wielki pasztet.
A czy ktoś z Was zamawiał tu ?
http://allegro.pl/item431743400_foto...ce_20s_ss.html
Mam pytanie do klientow firmy Blurb.
Wlasnie tworze u nich album i nie moge zrozumiec jak to mozliwe, ze gotowy produkt u mnie na dysku ma rozmiar X, a w momencie transferu do nich wysyla dane o rozmiarze 1/3 X. Jak sie to ma do jakosci wydrukowanych zdjec?
Pozdrawiam
Na HP Indigo 5000 drukują np. w warszawie w StudiuSupra www.studiosupra.pl. Zresztą robią fotoksiążki pod marką Fotogift www.fotogift.pl.
Na wydruku żadnej kaszki nie ma, jest zwykła rozetka rastra amplitudowego. Jak ktoś jest z Wawy, może sobie u nich obejrzeć przykładowe fotoksiążki.
pracowałem w firmie gdzie maszyna kosztowała 500 000 zł :) i to nie farbkowe indygo ale xerox DC5000 - do odbitek bardzo fajna sprawa
Witam.
Widziałem przykładowe coś co Fotojoker nazywa fotoksiążką. Zapytałem tylko panią na stoisku czy zdjędia w tych fotoksiążkach były wielkości znaczka pocztowego powiększane do formatu pocztówkowego, w dodatku z ogromną kompresją.
A ta na poczekaniu zrobiła mi wykład na temat: jakiego formatu musi być zdjęcie, żeby dobrze wyglądało w ich "rewelacyjnej" fotoksiążce. Usłyszałem baśń o megapikselach, rozmiarach zdjęć itd.
Żeby skończyć tę ciekawą dyskusję zapytałem czy mogę dostarczyć pliki w formacie TIFF. W tym momencie pani zamilkła... a ja opuściłem sklep.
Jaki druk do fotoksiążki polecacie atramentowy czy cyfrowy? A i jak się spisuje fotto.pl? warto u nich złożyć zamówienie wywiązują sie z terminu?