Odp: Dlaczego Canon nie uczy się od Nikona?
Cytat:
Zamieszczone przez
renes
Spodziewałem się obrony Częstochowy, ale nie wysypu tylu zaślepionych canonierzy u których nie ma nikogo (może pół osoby), kogo stać jest na przyznanie że seria stałek nikona G/1.8 to świetny ruch - obiektywów nie drogich, dobrych optycznie, nie dużych i w miarę jasnych. Matko, 2-3 osoby nawiązały rzeczowo do sprawy, .
Ojcze - a jak tu nawiazac rzeczowo do bezsensownego postu jaki splodziles?
toc napisales banialuki wyssane z palca.
C jest najwiekszym producentem sprzetu o najwiekszym potencjale badawczym , sprzedajacym najwiecej aparatow , majacym najwieksza oferte obiektywow.
Jesli jak piszesz daje sobie w dupencje , to co inni i w co sobie daja ?
znasz powiedzenie o slabej baletnicy , ktorej sukienka przeszadza w tancu?
Przeszkadza brak przyslony 1,8 akurat ?
nie znam ani jednego przypadku aby ktos uskarzyl sie , ze nie zrobil zdjecia dlatego ze nie mial 1,8.
wyciagasz zupelnie jakies horendalne wnioski.
ja wysuwam inny - nie robisz zdjec rzeczywiscie - raczej jestes teoretykiem - fantasta. Od czasu do czasu jakis pstryk - malo udany.
Nie ma mozliwosci , zeby majac do dyspozycji 2.0 brak 1,8 uniemozliwial wykonanie zdjecia.
rozni producenci maja w programie rozne obiektywy.
jakbys mial pretensje do fiata , ze nie produkuje mercedesa - tylko wlasnie fiata, ktorys rozni sie od mercedesa .
no pelny absurd.
absurdalne posty zawsze wywoluja najwiecej komentarzy.
To jest tzw czynnik interwencyjny - w mysl teorii Tschekoteina .
Cytat:
Zamieszczone przez
renes
O jakich stałkach jest głośno na CR?
EF 35 mm f/1.4L USM
EF 50 mm f/1.2L II
EF 400 mm f/5.6L IS
EF 50MM 1.8 IS
nowa 85 i 135...
renes, szukasz systemu z trochę jaśniejszymi od tych ciemnych szkłami po taniości, jakością mocno odstającymi od L-ek i odkrywczo go znalazłeś. Musisz mieć tego Nikona :D
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
EF 35 mm f/1.4L USM
EF 50 mm f/1.2L II
EF 400 mm f/5.6L IS
EF 50MM 1.8 IS
nowa 85 i 135...
To się nazywa niepoprawny optymizm ;) Dłuuuuuuuuuuuuuuugo trzeba będzie czekać na te zabawki, a zwłaszcza jedną z nich :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
renes
Spodziewałem się obrony Częstochowy, ale nie wysypu tylu zaślepionych canonierzy u których nie ma nikogo (może pół osoby), kogo stać jest na przyznanie że seria stałek nikona G/1.8 to świetny ruch - obiektywów nie drogich, dobrych optycznie, nie dużych i w miarę jasnych
A ja się spodziewam,że rzetelnie przetestujesz tę serię tych świetnych ,tanich jasnych obiektywów.
I wyniki zaprezentujesz.I wtedy będę gorzko żałował ,że P zmieniłem na C a nie na N.
Pewnie chodzi o ceny obiektywów dla amatorów... A tu oprucz 50 1.8 jest do 1000 jeszcze 40 2.8 a fajniej jak by było 35 1.8, o to chodziło?
Nie mam super jasnych stałek, ale staram się nie kupować szkieł powyżej f/2,8 (f/4,0 itd) i tu akurat Canon jest dla mnie wystarczający.
Jakimś dziwnym trafem nie spotkałem na hali, czy boisku nikogo z Soniakiem, a udział Nikonów w sporcie (z tego co zauważyłem) to jakieś 30 max 40%. Kiedyś wg oceny starego fotografa z PAP było 25÷30%.
Cytat:
Zamieszczone przez
renes
Spodziewałem się obrony Częstochowy, ale nie wysypu tylu zaślepionych canonierzy u których nie ma nikogo (może pół osoby), kogo stać jest na przyznanie że seria stałek nikona G/1.8 to świetny ruch - obiektywów nie drogich, dobrych optycznie, nie dużych i w miarę jasnych.
mujboze... skad ja wiedzialem, ze ten watek jest skazany na "nie zgadzaja sie ze mna - sa zaslepionymi fanboyami"... no skad?
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
Nie mam super jasnych stałek, ale staram się nie kupować szkieł powyżej f/2,8 (f/4,0 itd) i tu akurat Canon jest dla mnie wystarczający.
Jakimś dziwnym trafem nie spotkałem na hali, czy boisku nikogo z Soniakiem, a udział Nikonów w sporcie (z tego co zauważyłem) to jakieś 30 max 40%. Kiedyś wg oceny starego fotografa z PAP było 25÷30%.
Na PEKAO Szczecin Open Nikoś stanowił minimum połowę aparatów, na co dzień było więcej Canonów, ale na finale (ach ta szlachta) zjawiło się sporo Nikonów.
Oczywiście wiem, że to nijak ma się do pełnej statystyki, piszę to czysto informacyjnie.
Cytat:
Zamieszczone przez
busz
Na PEKAO Szczecin Open Nikoś stanowił minimum połowę aparatów, na co dzień było więcej Canonów, ale na finale (ach ta szlachta) zjawiło się sporo Nikonów.
Oczywiście wiem, że to nijak ma się do pełnej statystyki, piszę to czysto informacyjnie.
a to widziales: