Zamieszczone przez
Pumba_
O bardzo interesujący temat. Jeśli można się podpiąć. Sam jestem na bardzo podobnym etapie zamiany, lecz u mnie z 350D(dosyć już wysłużonego). Chciałem kupić 40D lecz stare ciężko kupić w dobrym stanie coś powoli(chociaż bardzo fajnie mi się nim pstryka). 50D całkiem zacne ale jego ceny oscylują w niewielkich różnicach do 600D. Gdy wybór padł na nowe 600D czytając opisy opinie i forum uznałem, że może warto jednak trochę poczekać i kupić 60D. Wielkich różnic niby nie ma w.g forum jeśli chodzi o jakość zdjęć. Nie mam za bardzo w okolicy sklepu żeby sobie podejść i "pomacać". Pytanie czy 600D jest równie lekkie jak 350D? Jak się ma sprawa trzymania go w ręce lepiej przylega? Jak wygląda sprawa w 600D wyświetlania informacji o ekspozycji? W 350D nad ekranem miałem mniejszy w 600D istnieje jakaś możliwość wyświetlania informacji na ekranie podczas "robienia zdjęcia"? w 40D jak i w 60D jest mały ekranik z boku co jest przydatne(chociaż wolał bym jak w starym 350D przynajmniej nie trzeba było daleko zerkać). To jest jeden jak i kilka atutów 60D które za nim przemawiają. Lecz czy warto? Zastosowanie tego to aktualnie amatorskie pstryki, lecz w końcu chciałbym wyższe ISO używalne niż 800, filmowanie drugorzędna sprawa.Interesują mnie raczej tylko nowe aparaty w cenach +/- 3 000 zł. Teraz trochę częściej będzie się zdarzać chodzić na wesela jako drugi wiec może jednak warto zainwestować? Sprawa została mi jeszcze jedna AF 600D i 60D, kolosalne różnice czy oba celne podobnie?
Z góry dziękuje za pomoc.