Damy radę się wie :-)
Wersja do druku
Damy radę się wie :-)
I będzie tak: cała grupa wejdzie i będzie cykać to to, to tamto, a Handelson podejdzie cyk cyk i po robocie :D
W Bornym Sulinowie jest jeszcze Dom Oficera (niestety już częściowo spalony) oraz parę innych ciekawych obiektów a i okolica bardzo malownicza. Chętnie wybrałbym się tam po raz kolejny...
Jestem pewien, że nasza grupa znajdzie całą masę rzeczy, które ja przeoczyłem i mnie zawstydzą jak małego chłopca :oops:
Osz kurde ;)
Nie pomyślałem, dobrze że nie mam w domu już starego tv ani CRTeka ;)
Ale coś w tym na pewno jest. W Bornym jest takie mini muzeum u pewnej pani w garażu. Ciekawie opowiada. Jej mąż z synem organizuje całodniowe wypady w okolice Bornego (ok. 80km). Zwiedzanie okolicznych miejscówek, bunkrów i... silosów atomowych, które są głębokie na 5 kondygnacji (!) W zeszłym roku czy dwa lata temu zginęła tam jakaś turystka. Tam jak i wszędzie wszystko pokradzione (schody, poręcze) i lampka czołówka jest jedną z podstawowych rzeczy jaką powinno się mieś przy eksploracji.
Spadła kobita i zginęła. Gdyby ktoś był zainteresowany to można do tego "muzeum" zajrzeć. Koszt ostatnim razem to 3zł :) Trzeba tylko wcześniej umówić z wcześniej wspomnianym "kustoszem" pukając 3x w szybę baraku w którym mieszka ;)
Lista Nr2
MaRyBu
MaRyBu listy są utworzone nie tutaj, ale na tymczasowym foum. Nie wiem czy czytałeś 1 strone tego wątku, tam jest wszystko szczegółowo opisane i jest też link do forum. Miłej lektury.
Chciałem dzisiaj jechać do Bornego żeby pogadać z Saszą (wspomnianym fotografem garnizonowym) czy nie odwiedziłby nas na naszym ognisku ale coś mi wypadło.
Może podjadę jutro.
Tutaj link do restauracji, gdzie na pewno zajrzymy ;)
http://www.noclegi.bornesulinowo.pl/...za-kaffeq.html
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Tutaj jeszcze parę zdjęć Saszy z "tamtego" okresu:
http://www.bornesulinowo.pl/Galeria/radzieckie.htm
oskardj92. Lektura lekturą, ale przyznasz ze początkującemu forumowiczowi ciężko poruszać się po forum nie wiedziałem zę aby dopisać się do listy muszę się oddzielnie zarejestrować na C-F-K. Za wpadkę przepraszam i obiecuję poprawę.