Mam 450D i nie polecam, zbyt plastikowy, taki sobie AF, jak dla mnie także za lekki i za mały. Ja bym brał 20D/30D. Sam wielokrotnie myślałem o przejściu z 450D na 30D.
Wersja do druku
Mam 450D i nie polecam, zbyt plastikowy, taki sobie AF, jak dla mnie także za lekki i za mały. Ja bym brał 20D/30D. Sam wielokrotnie myślałem o przejściu z 450D na 30D.
dokup grip. Ew. potrzymaj przez chwile 1000d to dopiero zrozumiesz co to male i plastikowe ;)
Hmmmm ...... jeśli chodzi o AF to bym polemizował z Tobą - zmień może szkło a będziesz zadowolony z niego ........ osobiście polecam wybierać w tych z USM (micro pomiń)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Sądzę, że mogą się znaleźć i tacy z propozycją 50D - o E-lkach już nie wspomnę :wink:
Jak będziesz kupować grip, to koniecznie wybierz Deltę - wtedy poznasz co to jest plastik fantastik ;-)
websterek a tak na poważnie, to około połowę postów w tym wątku (i nie tylko) traktuj jako niezbyt poważne rady i sugestie :!:
websterek a tak na poważnie, to około połowę postów w tym wątku (i nie tylko) traktuj jako niezbyt poważne rady i sugestie :!:
Hazan gamoniu .....popracuj w końcu nad edycją postów :!:
..... w końcu końcu każdemu z nas może się np "ciąć" internet .... :!::!::!:
Posiadam 450D z oryginalnym gripem i niestety nadal uważam, że jest to plastik. Nie chodzi mi może o to, że skrzypi czy jest jakiś wyjątkowo delikatny. Po prostu z czasem zaczyna się on "świecić" od użytkowania, tracąc jakąkolwiek fakturę oraz stając się podatnym na wyślizgiwanie z ręki. U mnie tak ma się sytuacja po 15 tysiącach. 1000D miałem w rękach razem z gripem Deltry - masakra :D
Od tego jest właśnie gwarancja w nowym sprzęcie.
Dlatego pisze najdroższe na co cię stać. Jak kupowałem mój pierwszy DSLR planowałem wydać ok $300. Jednak po przejrzeniu i porównaniu wszystkich parametrów w końcu zdecydowałem się na zakup 30D i mimo że było poza moim budżetem, nie żałowałem zakupu.
Hmm, a takie pytanie z nieco innego podejścia, gdyby zignorować mój limit pieniężny, jaki Canon byłby najlepszym wyborem w stosunku cena/jakość?
Tu nie chodzi o pokrycie kadru czy o "WIELKĄ" różnicę,
ale o odczuwalny efekt "tunelowy", wywołany przez zastosowanie
pryzmatycznego układu zwierciadlanego (czyli po prostu najzwyklejszych lusterek),
w miejsce pryzmatu pentagonalnego.
Pozdrówka!
W takiej sytuacji nie zadawałbyś tu takich pytań ;)
Do portretów i bardziej "ambitnych"... jakaś puszka FF i odpowiednie szkiełka!
Pozdrówka!