BZDURY.....
Wersja do druku
broń boże nie chciałem Cię wyprzedzić - tylko poparłem Twoją opinię.:-D
Dziękuję za opinie.Wszystkie się przydadzą.Jeszcze nie raz będę w zoo to się zobaczy co i jak.
Coz z tego co napisalem to bzdury? Moze powiecie mi ze swiatlo dzienne nie zmienia temp? Moze lepsze szklo nie przenosi lepiej barw? Moze lepsza puszka ich lepiej nie rejestruje? Albo moze zdjecia kolegi sa totalnie do kitu??
Bzdura jest to ze profil landskape wplywa na kolory. Radze spojzec dokladnie w menu. Troche ciezko sfotografowac zwierzeta w klatce pod slonce...
profil landskype wpływa na kolory. Podbite jest nasycenie zieleni i niebieskiego. Co do problemu autora wątku jak dla mnie korekta -1 EV uratowałaby trochę kontrastu - te zdjęcia wdają się być prześwietlonymi. Robiłeś je na Av, czy M?bo jeśli M to może źle dobrałeś parametry i dlatego prześwietliłeś?
Całość (prawie) w kontekscie tych zdjęć to BYZYDUURY !
Teoretyzujesz w oderwaniu od konkretnych zdjęć ... mniej wiecej tak jakbyś poczatkującemu kierowcy Golfa narzekającemu na powolna jazdę polecał zmianę na Porsche i jazdę tylko i wyłącznie autostradami oraz unikanie przeciwnego wiatru zamiast kazać mu po prostu wrzucić drugi bieg ...
To nie sprzęt robi zdjęcia tylko fotograf. To nie patelnia robi kotlety ... :mrgreen: