teraz zajmuje sie rozsylaniem instrukcji na maila :) nie bardzo wiem jak korzystac z rapidshare
pozdrawiam
Wersja do druku
Z tą dystrybucją Canona to jakaś chora sprawa. Nie ma ogólnopolskich cen hurtowych (tzn są , ale chore jakieś) i większość i tak się ciągnie pokątnie. Zresztą Canon Polska od jakiegoś czasu zresztą chyba nie dystrubuuje sprzętu tylko ciągniemy z Canona Niemcy i Słowacji bodaj. M&J czyli dystrybutor oficjalny teraz to sam nie wiem, skąd bierze sprzęt, skoro nie ma gwarancji europejskich (w niektórych obiektywach i jak się okazuje w lampach) tylko dają własne. Nie mam pojęcia, jak wygląda serwis później.
Kupiłem w FJ dość dużo sprzętu. 300D i 30D lampy 420, 430, 580 trzy Tamrony. Z instrukcjami było różnie. Tylko w 30D była porządna polska. Gwarancje też jakieś dziwne bo FJ-rowe, ale... nie się nie zepsuło. Więc nieistotne jest w zasadzie jako oni to robią, ważne, że robią dobrze. Sprowadzają dobry sprzęt z pewnych źródeł i tyle. Choć bardzo podobne doświadczenia mam z warszawskiej giełdy.
Wchodzisz na http://rapidshare.com/ klikasz na Przeglądaj... Wybierasz plik z dysku i klikasz na Upload. Gdy już się wczyta pojawi Ci się link do tego pliku, który możesz wrzucić tu na forum, a nawet podać Vitezowi, żeby wrzucił do wątku o instrukcjach.
Ale jak coś to już wysyłam Ci mojego maila na PW i z góry dziękuję za przesyłeczkę :)
:oops: Umiesz poniżyć człowieka.... Pojęcia nie miałem że to takie proste, byłem przekonany że trzeba mieć tam konto i nawet nie próbowałem się tam dostać :) Trochę się skompromitowałem, ale już naprawiam, link do pliku:
instrukcja
pozdrawiam
Dzwoniłem do centrali Fotojokera. Twierdzą, że na 580 EX II sprzedawane w ich sieci przysługuje cashback. W tym momencie wiedziałem, że wkrótce będę się cieszył własną lampą :-D - wieczorkiem była już moja :-D .
Dzięki sympatycznej pani z Fotojokera w Białymstoku (Galeria Biała) ocalała angielska, pełna instrukcja do lampy (przy okazji - dzieki Czacha za informację, że macie w sklepie taką instrukcję). Niestety inni sprzedawcy wyrzucają ją, bo "nie mieści się do pudełka" :shock:. Na szczęście mieści się lampa i stopka :mrgreen:, bo inaczej i to by nie ocalało :). Polska instrukcja jest oczywiście tylko tekstowa, a karta gwarancyjna z firmy M&J. Gwarancja jest roczna, a ponoć jeśli w ciągu pół roku od zakupu pojawi się usterka, to Fotojoker zapewnia dodatkowy rok gwarancji (czyli wychodzi 1+1).
Teraz tylko zostało skorzystać z cashbacku, bo lampa już wstępnie przetestowana!
Ja kupiłem 580 EX II w Fotojoker w Poznaniu, Centrum Handlowe M-1. Oryginalna gwarancja europejska canona plus ksero instrukcji obsługi