swoją drogą to ciekawe co z tą jakością firmy Lowepro... osobiście też mi swego czasu uszkodził się zamek w torbie tej firmy... i powiem szczerze że towar był zakupiony w firmie Impra i został przez nich wymieniony na nowy bez żadnych problemów.
Wersja do druku
swoją drogą to ciekawe co z tą jakością firmy Lowepro... osobiście też mi swego czasu uszkodził się zamek w torbie tej firmy... i powiem szczerze że towar był zakupiony w firmie Impra i został przez nich wymieniony na nowy bez żadnych problemów.
Właścicielowi sklepu fotoakces.pl gratuluję umiejętności zakładania kilku kont na jednym forum :twisted: .
Czy niektórzy sprzedawcy naprawdę myślą że internet jest tak anonimowy że bezkarnie można klientów/potencjalnych klientów w bambuko robić ?
Że o tym dziwnym upieraniu się o maila trzeba wspomnieć podczas gdy dany klient w ogóle nie słał maili. Ot czytanie ze zrozumieniem...
Dla mnie jezeli ktos kogos nie zna a oskarża go o cos jest łagodnie mówiac zwykłym głupcem.
Skąd wiesz w ilu sprawach zabiore jeszcze głos. Kupiłem sprzęt przeglądajac własnie to forum, mało tego od osoby sprzdającej na tym forum, wiec nie lubie gdy mi coś ktoś zarzuca niezgodnego z prawdą.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jeszcze raz pisze, ze Impra jest fatalna nieuznajac gwarancji, zreszta Lowepro również z tych samych powodow (Ty jako prezes :) Lowepro pewnie uwazasz inaczej).
czestomierz, tak się akurat składa, że ja i pewnie wielu uzytkowników tego forum są tego samego zdania co Łukasz bo zawsze jak jest coś na rzeczy z nierzetelnym sprzedawcą pojawiaja się nowi i od razu w pierwszym poście stają w obronie...
Ciekawe że jak ktoś ma inne problemy czy pytania sprzętowe nie wyrastają jak grzyby po deszczu..??
ale wlasnie ja nie staje w obronie Impry, wrecz przeciwnie. Nigdzie nie napisalem, ze oni sa swietni, zwrocilem tylko uwage na to, ze Lowepro tez nie zachowalo sie najlepiej. Chetnie wyslucham odpowiedzi wlasciciela Impry co z relizacją gwarancji, jezeli Lowepro rowniez sie wypnie. Kupilem plecak w Imprze dlatego tez mnie to martwi i dlatego tu napisalem.
czemu się dziwisz że polski dystrybutor lowepro nie realizuje gwarancji z innych kanałów dystrybucyjnych niż polskie oficjalne ? ma za darmo wymieniać plecaki na których to zarobił kanał angielski ?
czemu to polski dystrybutor firma zupełnie nie zwiazana z angielskim dystrybutorem ma realizować gwarancje za kogoś ?
a sam Canon także ma podział regionalny i sprzętu z HK czy USA nie zrobia ci w Europie ...
podsumowująć : niska cena cudów nie czyni ... lecz przeważnie pułapki
Dzięki, Vitez!
A miałem robić zakupy w tym sklepie.