Postanowiłem się przyłączyć gdyż miałem kiedyś niemiłą sytuację z naszym dystrybutorem Lowepro.
Kupiłem w małym sklepie u nas w mieście torbę Nova3. Torba miała naklejki polskiego dystrybutora. Po roku uszkodził się zamek. Zgłosiłem się do F-systemu w celu realizacji gwarancji. Jakież było moje zdziwienie dy Pani, z którą rozmawiałem telefonicznie oznajmiła mi że oni nie zajmują się reklamacjami od klientów tylko od sklepów. Należy zgłosić się do sklepu, w którym towar został kupiony i tam zostawić torbę a sklep odeśle torbę do dystrybutora. Zapytałem dlaczego oni jako oficjalny dystrybutor nie realizują gwarancji na produkty przez nich oferowane. Powiadomiono mnie że tak jak nie sprzedają klientom indywidualnym tak nie biorą na siebie obsługi klientów indywidualnych. Jedyną możliwością realizacji gwarancji przez klienta indywidualnego jest udowodnienie że sklep, w którym zakupiło się towar nie istnieje lub odmawia przyjęcia reklamacji.
Coś nie tak z tym naszym "oficjalnym dystrybutorem". Szkoda bo produkty są super.
P.S. Sklep towar przyjął i szybko wymienił na nowy. Z sytuacji z dystrybutorem mieliśmy niezły ubaw gdy opowiedziałem to w sklepie.