Możesz sprecyzować o jaką firmę / jakie dyski chodzi ? / jeśli nie chcesz pisać tu to proszę daj mi info na PW.
Czyli Intel będzie miał lepszą wydajność od tego AMD x2 4200 na 939 (oczywiście zakładam że mówisz o jakimś Intelu w takim samym przedziale cenowym co wymieniony przeze mnie AMD) - mógłbyś podać o jaki konkretnie chodzi procek + płyta + ram ? wyszedłem z obiegu i nie jestem na bierzaco w kompach :(
Zależy mi na rozwiązaniu tanim, nie chciał bym aby koszt przekroczył 300, 400 zł po sprzedaży tego co mam czyli płyta+procek,ewentualnie także Ram -patrząc na allegro to widzę iż nie głupią cene mógłbym jeszcze dostać za moje bebechy, socket 939 trzyma cenę i ludzie jakoś to kupują co mnie cieszy
Wracając do tematunie dość że rozbudowa ma być tania to jeszcze to przy tym takim które nie pociąga za sobą wymiany zbyt wielu elementów kompa (ze względu na to iż posiadam Win XP OEM i jeśli wymienie 3/4 kompa to nie wiem czy Microsoft nie przyczepi się, a tak przy okazji nie wie ktoś jak to widzi Microsoft, ile i jakie elementów można wymienić w kompie mając WIN XP OEM, bo licencia jest tak napisana że można ją interpretować na 100 sposobów) - a jak wymienię za wiele bebechów i się okaże że będę musiał kupić znowu nowy system to koszty takiej wymiany sprzętu wzrosną niewspółmiernie do korzyści, mam jeszcze w planach niedługo spore wydatki na sprzęt foto więc muszę rozsądnie sie rządzic kasą.
P.S. Jeszcze tak dla wyjaśnienia, obrabiam zdjęcia w Ligtroomie a w ogóle to cały problem zaczął się od skąd kupiłem Canona 5D z którego mam sporo większe Rawy, tragedii w czasie samej obróbki (manipulowanie obrazem) nie ma wielkiej, natomiast bardzo mnie wkurza jak przechodzę z jednego zdjęcia do drugiego i je powiększam, powiększanie trwa sporo czasu zanim obraz będzie ostry, wiec trzeba czekać co mnie niezmiernie irytuje, nie wiem co jest wąskim gardłem w tym przypadku, czy dysk czy ram a może procek ?
Pozdrawiam